Mango VS avokado

Så sjuuukt gott!

Mango är rik på antioxidanter så som C-vitamin & A-vitamin. Den är även bra för diabetiker, matsmältningen & innehåller fibrer som motverkar förstoppning.

Avokado innehåller mycke nyttiga fetter (enkelomättat), A-vitamin, kalcium osv. Avokado kan ge bra effekt på hjärta, lever och olika skönhetsvårder (ex ansiktsmask)

Man kan göra en ansiktsmask som lindrar torr eller känslig hy med en avokado och några droppar olivolja. Man kan också ha i banan, honung och äggula.

Har man fet hy så gör man likadant fast her i ett helt ägg i stället för bara äggulan, lite citronsaft (och mosade vindruvor om man har hemma)

Innan man her på båda ansiktsmaskerna så är det viktigt att man tvättar huden noga. Sedan har man masken 20minuter och sköljer sedan av med ljummet vatten.

För håret kan man göra en avokadoinpackning som tar bort smuts och fett plus att det håret och hårbotten mjukas upp. Man mixar 1 avokado, 1/4dl starkt örtte av kamomill och några droppar citronsaft om man har fett hår. Sen är det bara att kleta in inpackningen i håret, låta verka 30 minuter inlindat i en handduk och sen skölja ur med schampoo och balsam. Enkelt!

Så vilken är nu den bästa frukten, avokadon eller mangon? Jag tror avokadon vinner!! Den har väldigt många fler användningsområden än mangon, kanske inte i matlagning, där vinner Mangon! Men avokdon leder ju helt klart inom skönhetsvård.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0