Naturens medicin

Första dagen i skolan kändes som en vecka mer än en dag. Lång alltså. Man blir så himla trött av att hålla igång en hel dag då man varit van att ligga ute i solen och må gott de senaste dagarna. Var så sjukt uttråkad ikväll efter middagen, kändes som att jag hade kunnat kuta ett varv runt jorden! Tog en promenad för att ha nåt att göra och det var inget jag ångrar att jag gjorde. Jag har också haft ont i framsidan av skenbenet i 2-3 dagar nu vilket jag inte har en aning vad det beror på men det känns mycket bättre efter att jag rört på mig. Men gör ont medans jag rör mig. Så är lite klurigt dedär.

 

Sen måste jag bara skratta åt det är sagt att biljetterna till balen släpps imorgon kl 10, men själv har man redan besällt och betalt biljetten! Ingen ordning alltså.. :P Känns då bra att man har biljett nu iaf då klänningen jag sytt väntar på att bli använd.

 


Sooooommar, sommar och sol

Helgen har varit suuuuperduuuuper. Fredagen bjöd utgång, lördagen bjöd på stek på Josefines altan hela dagen (det tog på rejält). Sen bjöd hon på en sjukt god middag med sparris, avokado, korv och potatissallad bl.a. Efter det gasade vi in till stan, drack lite och hade trevlig och hamnade sen på en hemmafest istället för krogen som var tänkt från början. Men jag hade hur kul som helst ändå. Lyckades lura typ 15pers på festen att jag kom från Skåne. Frågan är ju hur de verkligen kunde gå på det, för jag kan inte direkt säga att jag spikar den skånska dialekten. He he. Det var kul kan jag lova!! Igår gjorde jag, josefine och jocke en repris på lördags dagen, sol på hennes altan hela dagen. Sen kom hennes föräldrar hem och bjuder på grillat med allt gott till man kan tänka sig. Kunde inte bli så mycket bättre! Och idag, ja jag försöker verkligen ta vara på solen. Har legat ute och halvt solat och halvt pluggat. Men de disiga molnen sviker lite idag..

Man märker direkt att när det börjar närma sig sommaren så blir datorn tråkigare och tråkigare, folk drar sig ut istället. Man sätter sig men går lika snabbt därifrån igen..


Happiness

Förra årets första mjukglass med syster!


Har vaknat upp, hunnit få ett litet streck av solen och ätit en god köttfärssåsfrukost. Nu väntas det mjukglass på stan med sega Josefine och Jocke. Sommarkänslor ännu en gång ja. Gårkvällen var väldigt rolig också, var länge sen jag hade så kul på en förfest! och kvällen slutade bra på Olles också:) Jag är förvånad över mig själv!! Tog inte en enda bild igår! Jag som brukar ha 70-80 partti och pose bilder på folk efter en kväll, men vet inte vars kameran höll hus igår riktigt. Tråkigt!



Chillidill i solen

Både idag och igår har jag kunnat sitta ute i hörnan på vårt hus där det både varit vindstilla och soligt. Igår var det lite för molnigt men han med att fixa tånaglarna iallafall innan solen försvann helt. Idag har det varit brassande sol sen klockan 8 tills nu ungefär. Vaknade 8 imorse med..kan inte sova länge på sommaren, skulle behöva tugga i mig en burk sömnpiller isåfall. Så jag gick ut och satte mig 9 och kom in för en timma sen. Lyckades faktiskt få rätt mycke färg på den vinterbleka huden under den tiden!


Man förlorar ingenting på att testa

Gööööra nervös blev jag nu. Skrev om det tidigare, Modemässan Fresh Fish som är i Göteborg 27-29maj. Vem som helst kan ansöka till mässan genom att skicka in bilder på det man sytt och ett personligbrev. Så jag ansökte, det förlorar jag ju ingenting på även om jag nu inte kommer med! Kollar man på designers som varit med tidigare år så är det inte riktigt samma stil på kläderna som jag sytt, men det kan ju vara bra, med något nytt?

Känns som en kul grej iallafall, kommer man med så gör man och det skulle vara en sjukt kul upplevelse, kommer man inte med så har man iallafall försökt!

Lilla lila

2009-2010

Säger tack och hej till kjolen jag sydde till nyår förrförra året. Den har nu blivit för liten över röööva.. Men mönstret har jag kvar, så kan, om jag vill, sy en ny!

Trevlig onsdag

Onsdagskvällen bjöd på grillning, "övning" för brännbollsyran på Josefines blöta åker, trevligt sällskap, lite musik osv.:) Det är denhär tiden grillningen börjar komma igång och jag skulle absolut låta den fortsätta året runt. Grillat ju bara fööör gott. Jag vaknade klockan 8 idag, på min lediga dag då jag kunnat sova hur länge som helst.. Kunde verkligen inte somna om då solen brassade på rullgardinen. Så har nu käkat en god frukost och funderar på att gå ut i solen och testa om man faktiskt kan sola med lite hud framme..?

Man måste ta vara på all ledig tid och sol, vilket man ofta har lite av!

HappyNewYear

2010-2011

Bättre sent än aldrig. Nyårsklänningen jag till nyår i Kittelfjäll.

Roliga detaljer och sjuktsnygg blåfärg!


Bacon&sparrisröra

Måste dela med mig av den goda maten jag gjorde i fredags. En maträtt vem som helst kan sno ihop!

Tog 1 paket bacon, ett knippe sparris (som ser blöt ut för att de varit frysta), 1 gul lök, 2,5 dl matlagningsgrädde (creme fraiche skulle också funka) och salt och svartpeppar.

Sen hackade jag bara upp allt i mindre bitar, stekte först baconen så att den fått färg, sen la jag i sparrisen och löken och stekte ett tag. Sist hälde jag i grädden och lät den puttra och bli varm. (Rörde även i lite mjöl för att grädden skulle tjockna lite, ta en sil så att det inte bli klumpar av mjölet) Sen åt jag röran med spagetti. Hur gott som helst!! :)


Älska starkt

Är typ kär i stark mat. La på en stor hög med Sweet Chili Sauce och sambal oelek till kycklingen och riset jag åt idag. Gott var det, men brände lite i munnen efteråt måste jag erkänna. Fast kan bli ännu värre de gånger man känner att hela ansiktet kokar. Jag hade en period förut då jag ville ha starkt till all mat, men då jag fick höra att man kan "bränna" sönder smaklökarna om man äter stark mat för ofta så drog jag ner på det. Tänk om man nästan helt skulle sluta känna smaker och kryddor, katastrof hade det varit. Men gillar man stark mat så kan man nog äta det nån dag i veckan utan att förstöra för mycket. Jag menar, thailändarna äter ju typ stark mat  varje dag?

Fick lära mig en bra grej av en kompis för ett tag som som hade pratat med en thaikvinna. Räddningen för att få bort den brännande känslan på tungan är att stryka massa salt på tungan. (salt?) Jag har inte hunnit pröva själv men de lär ju funka om en som har erfarenhet av stark mat säger det. Själv har jag alltid försökt med, mjölk, hårdbröd, ost osv, men det har ju inte funkat som man önskat..
Så det är väl bara att tugga i sig en burk jalepenios och sen lägga salt på tungan och se om det funkar!

Sommarshorts

Korta, blommiga sommarshorts

Dessa sydde jag förra året, aldrig använda. Tyckte de inte satt så fint som jag önskade, så de fick en fin plats i garderoben istället.. Men nu sitter de faktiskt som de ska, så får se vad jag gör med dom!

Årets badmode..

Är inte riktigt nöjd känner jag. Årets badmode verkar helt och håller vara bandaeu som är det som gäller. Ungefär 90% av alla bikinis från Hm är bandaeus. Jag tycker det är hur snyggt som helst för dom som har lite mer bröst än mig, vad ska vi som inte har silikonbröst eller större bröst än jag har ha? .. Har inte prövat så många modeller av bandeau så det kan ju hända att det finns nån som passar nog bra utan att man ser för platt ut. Haha jag får iallafall vara glad för dom som modellen passar bättre på!

Förra året sydde jag faktiskt min egna bikini, tog en vanlig bikini som jag sedan sydde ett annat tyg utanpå och la till lite detaljer. Blev nöjd med den, men bikinis är sånt man blir less på. Skulle kunna köpa flera nya per år för det kommer ut så många nya fina.

Förra sommarens skapelse. Älskar färgen!


Ser framemot!

Saknar min kamera hemskt mycket som jag glömde hos några kompisar igår..har en hel massa roliga bilder på den som jag önskade jag hade nu. Men jag glömmer det så länge, hämtar den nog imorgon eller på tisdag.

Jag känner att jag har så mycket att se framemot just nu, vilket känns braaaa!

Bla..

En helt ledig dag imorgon och resten av veckan
50-dagarsfesten om 2 helger
Minioperationen 6 maj
Att jag ska ta hål i tungan om några veckor
Balen
Studenten!!!
Sommarvärmen
Att kunna gå utan jacka utomhus
Big Brother som börjar om 10 minuter
Sovmorgon imorn
osv osv osv.

Shoppingsug

Herregud, har hunnit med mycket idag och dagen är inte ens slut, känns bra! Först vaknade jag runt 9, fick nått ryck och städade min bror lägenhet från topp till tå + balkongen. Så nu är det superrent och fint här. Sen för att fördriva tiden under dagen så gick jag ner på stan för att blandannat köpa skor på hm som jag planerat. 20% rabatt för alla medlemmar. Slit och släng skor! Men fick med mig lite annat hem också, en rakhyvel som jag egeeeeentligen inte behövde då jag har en bra Lady Shaver, men rakhyveln är nog liiiiiiiite bättre. Sen köpte jag även en ny ansiktskräm för att den jag använder nu är snart slut. Sen en ögonkräm (för rynkor, haha illa jag vet) som jag kan ha som reserv den dagen den jag har nu tar slut. Båda från märket OLIV. Nöjd och glad:)

Kvällen erbjuder god mat, öl och utgång! Wehooo!

Mamma

6 april hade mamma blivit 49 år om hon hade levt. Men hon hade inte turen att få uppleva det och inte heller de senaste 14 födelsedagarna. Livet är inte alltid rättvist. Många vet, men många blir fortfarande väldigt förvånad då de får reda på att jag inte har någon mamma. Reaktionen är ofta "oj, jaha.." och sen säger de inge mer. Jag var nästan 6 år då hon dog. Det är absolut inget som är jobbigt att prata om. Det är mer jobbigt när personen som får reda på det inte vågar fråga. Jag pratar gärna om det om någon frågar. Man tjänar ingenting på att hålla det inom sig, låta människor gå ovetande. Så fråga. Ungefär det jag minns av min mamma var dagen hon gick bort, när polisen kom och när vi sedan mötte upp pappa på sjukhuset och när vi fick se mamma ligga i ett rum med tända ljus..jag minns tillochmed precis vad jag hade på mig för kläder. Den dagen kommer jag alltid minnas. Men livet går som sagt vidare, både för mig, min pappa och mina syskon som var starka och klarade sig igenom det. Självklart har jag många gånger saknat att ha en mamma, men jag vet inte så mycket annat och pappa har alltid varit bäst.

Mamma hade kunnat leva idag, sjukhuset gjorde en miss,
men man kan inte tänka bakåt, livet går vidare!
Minnet lever ♥

Rökfylld lägenhet, söndersmält skärbräda..

och brända popcorn..

Satansjäklahuvudvärk som fortfarande sitter i. Det blev därför en lugn hemmakväll som jag skulle göra lite bättre med en skål nypoppade popcorn. Men så bra kan man ju inte få ha det.. I min brors underbara, hela microvågsugn så funkade det inte riktigt att poppa popcorn. Plattan som snurrar är borta så popcornen blev inte jämnt poppade vilket resulterade i att de brändes sönder totalt i mitten. Jag kände att det luktade bränt och när jag öppnade micron så välde det ut rök, en bränd påse och en smält skärbräda (som påsen låg på) var vad som kom ut. Men eftersom att jag var så sjukt sugen på popcorn som jag typ aldrig äter så har jag nu pressat i mig nästan en hel påse brända popcorn, med lite extra salt och smör på. Är man sugen så är man! Ha en trevlig fredagskväll allihopa!


Mat för en riktig kvinna

Ska man kalla detta fredagslyx? Njaaa... Havregrynsgröt med banan och kanel. Faktiskt sjukt gott. Hade man överlevt på det så hade jag ätit det varje dag i veckan. Yummiiiie. Efter en mätt mage så är den stora frågan..vad ska man göra ikväll? Jag har ont i huvudet vilket jag och Josefine kom fram till att det beror på vädret "det är för lite luft i luften". För jag är inte ensam om att helt plötsligt få ont i huvudet om dagarna. Jag är sugen på att träffa folk, gå ut, dricka öl och ha kul. Men känner att orken är liten. Men jag vill,ja vill! Är lättövertalad ikväll, får se om någon lyckas få med mig på något kul!

Mål att ta död på mig själv


Far på träning med mål att ta död på mig själv! Spinning 45 min, styrka 45 min. Kommer gå all in! Känner mig på topp idag, efter ett (inte) så rolig nationellt prov i svenska, sen en runda på stan, städning och extremt god middag. Solen ger energi, så är det bara! Jag ska ha träningsvärk imorgon har jag bestämt mig för. Men jag ska ändå pallra mig upp ur sängen och göra något bra av dagen. Vad helgen väntar vet jag inte, kanske jobb, annars vill jag bara umgås med kuliga människor, sola och grilla.

Ordning på alla halsband

Min lösning!

Måste säga att jag är glad att jag kom på denhär idén. Höll på att bli tokig på allt trassel när man skulle ha ett halsband. Jag hade förut alla halsband på EN krok och när man väl skulle ha ett halsband som hängde längst underst så tog det en evighet att få fram det. Vanliga små spikar skulle inte funka. Halsbanden skulle falla av. Så jag kom på den lysande idén (kanske inte finaste) med att ta spikar med en sån där krok på som man sätter fast kablar mot väggen med. Kroken är vinklad uppåt så att halsbanden inte kan glida av spiken. Mer än häften av alla halsband är gamla som jag inte använder längre, "love" halsband,  halsband med fula blommor och fjärilar..men jag tänker hela tiden att jag kanske någon gång vill använda dem så därför låter jag de hänga kvar. 2 på varje krok, inget trassel!:)



Hemmagjorda ringar

Made by me

Finner inga ord för hur fint väder det är utomhus, helt ***** underbart!!! Sitter man i solen och blundar så känns det utan tvekan som en dag mitt i finaste sommaren. Tack för det! Firade det idag med bästeste Josefine, glass och kaffe på stan!

Passar på att visa några ringar jag gjort själv. Vi lärde oss hur man gör i skolan och det var 10 gånger lättare än jag hade kunnat ana. Man tar en tunn ståltråd som lätt går att böja och virar den 3-4 varv runt ett finger. Sen fäster man ena änden av ståltråden runt själva ringen. Den andra änden som bör vara ca 10-20 cm trär man på pärlor på. Man kan antingen trä på alla pärlor samtidigt och sedan linda ihop det till en boll och fästa. Eller så kan man trä på 1-2 pärlor, dra ståltråden genom en ögla, sedan trä på 1-2 pärlor till och fortsätta så. Gör man så så blir pärlknuten hållbarare då man hela tiden fäster ståltråden. Så svårare än så är det inte, det enda man behöver är ståltråd och pärlor efter smak!

Skor till balen

Högklackat, lågklackat, inga skor alls?....... Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska ha för skol på balen. Min klänning är ju lång, så egentligen kommer inte skorna synas. Kanske lite av tån om man går. Högklackat känner man sig ju oftast finare i. Man jag är ju redan lång, så jag har ju inte direkt något behov av att bli längre heller.. Och sen så lär det ju bli en del dans på balen, så man vill ju inte få ont i fötterna! Funderar nog ändå på att ha ballerinaskor, skulle vara så skönt. Inte nödvändigt att få en förstörd kväll av onda fötter. Jag har inte fållat upp balklänningen och det kan jag inte göra förens jag valt skor, så känner lite press på mig att jag måste göra det snart.. Attans!

Make your own ring

Vitt-svart, vitt-glitter-blått

Måste skratta åt att min hand ser ut som en 60årings på bilden..

Känner att jag faktiskt åstadkommit nåt ganska fint! I 1.an hade vi en hantverkskurs i skolan där vi lärde oss att göra smycken och glasfigurer som ex skålar, inredningsdetaljer, det mesta man som kan vara i glas prövade vi göra. Man tar gammalt trasigt glas, i alla färger och former. Sen lägger man bitarna på varandra i olika mönster och smälter sedan ihop glaset i en speciell glasugn. Man kan även lägga metallbitar och annat "skrot" mellan glasbitarna så att de smälter in i glaset. Måste säga att de blev väldigt fina effekter på vissa grejer! Köpte för ett tag sen ringar på en pysselbutik som ligger brevid muskikanten i stan, 5 kr st. Så nu har jag limmat fast glasbitar på de tomma plattorna på ringarna. Med vanligt hederligt superlim så sitter de jättebra!


Cover al mix

Ni har säkert sett den förut, typ överallt. Men det är bra, vill verkligen att alla ska förstå hur värd den är! Cover all mix heter den alltså, från Make Up Store. Concealerpenseln är ett måste och är från Kicks, kostar ca 80 kr. Man använder concealern under fonudation eller puder för den smälter inte riktigt in i huden. De 3 olika nyanserna är för att dölja olika saker. Den gula neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl, blemmor osv. Den rosa neutraliserar blåa toner i ansiktet som t ex under ögonen där man lätt blir extra blå om man sovit dåligt, (bästa!). Sen används den beiga för att ljusa upp de båda färgerna och som bas på t ex ögonlocken. Kan även användas som high lighter under ögonbrynet. Funkar jätte bra och sitter kvar länge! Det dåliga med concealern är att om man är torr så ser man lätt extra torr ut. Så man får försöka återfukta mycket innan och sen dutta på concealern där man är torr.

Den är helt klart värd de 265 kr den kostar, en plus är att den också håller i en evighet!

Oinspirerande dag

Nerkladdad ny jacka, inge plugg pepp, träningsverk, trött, lång dag har varit min dag idag. Känner att ingenting riktigt gått som det velat. Men trots allt så har jag haft en bra dag! Solen gör mycket, helt omöjligt att inte bli taggad på livet då man tittar ut och blir bländad av den stekande solen. Tackar för den! Träningsvärken från ett mördande muskelpass igår är inte att leka med idag, men som jag sagt förut, jag gillar det. Det ska kännas att man tränat. Jag skulle egentligen iväg och träna bort träningsvärken med ett spinningpass ikväll men pappa kom hem försent med bilen, så det blev min bortförklaring/räddning. Pjuuuh! Men imorn då jäklar, dagen kan bara bli bättre än denna. Mer sol, träning, piggare jag osv. Godnatt!

Bläck på den nya jackan..

Höjden av otur, är att jag lyckas rita bläck (omedvetet) på min nya (imitations)skinnjacka idag. Första gången jag använder den!! Sträcket blev typ 10 cm långt, ritat i en cirkel med några sträck runt om, vackert.. Sen hamnade bläcket mitt fram på jackan, bredvid dragkedjan ganska långt ner, där det syns som mest. Blev så less att typ bara kunde skratta åt det. Googlade lite på om man kan få bort bläck på skinn på något vis. Hittade inte mycket, men prövade först med galltvål som brukar ta bort det mesta. Men det funkade inte alls. Sen prövade jag tvål, diskmedel och tvål igen men det funkade inte heller. Efter lite mer googlade så läste jag att någon hade tagit aceton och fått bort bläcken, men det hade blivit en ljusare fläck eftersom att acetonen är så stark. Så desperat som jag var så chansade jag och tog aceton på en tops och gnuggade på bläcksträcket. Och det gick faktiskt bort!!! Nästan helt, man ser ett ljust ljust ljust sträck kvar, och det beiga tyget blev lite ljusare.. Men eftersom att skinnet är lite skrynkligt så är det skuggor och ljusare partier över hela jackan så fläcken smälter som in i resten. Jag ser den.. men ingen annan kommer nog tänka på det!

Jag kan inte sluta tänka

på framtiden, på allt jag vill göra

Framtiden snurrar runt i mitt huvud, dag ut, dag in. Ingenting negativt, jag vill bara att jag ska ha möjligheten att göra vad jag vill nuuu. Jag vill göra så fruktansvärt mycket, pröva nya saker, utmaningar, äventyr, det mesta. Jag vill se nya saker, människor, miljöer och bara känna att jag kan. Bara känslan av att få vara någonstans där du aldrig varit förut, det spelar ingen roll om det är bra eller dåligt. På riktigt så skulle jag kunna bo i en kojja, vart som helst i världen men inte här. Alla vänner och människor jag har runt mig nu, här hemma är helt underbara. Det är inte dem jag vill ifrån. Jag är erbjuden jobb hela sommaren och troligtvis efteråt också så det är inte heller det de sitter i. Men jag vill bara uppleva nånting annat, nu medans jag är ung och inte har en hel hög med barn att tänka på. För barn ska jag ha. När man ligger i dödsbädden kommer man inte ångra det man gjort, bara ångra det man inte gjort. Så säger de flesta och jag litar på de. Så tänk på de, gör precis allt, allt du vill göra, tveka inte. Man kommer ångra sig.

Studenten, 2 månader kvar!!!!


Tips för friskare naglar

Hur tråkigt det än låter och är så är att sluta måla naglarna för gott det bästa tipset för att få finare naglar. Vi hade en lärarpraktikant i 8.an på en lektion som hade jättelånga starka naglar. Jag frågade om hon gjorde något speciellt och då sa hon att hon helt slutat att måla naglarna sen några år tillbaka. Sen den dagen, tro det eller ej så har jag inte målat naglarna. Kanske har haft nagellack 1-2 dagar max, på snart 5 år! Om det funkar eller inte, det funkar. Mina naglar har alltid skivat sig jättelätt och varit väldigt tunna, första månaderna efter att jag slutade måla dom så blev dom ännu värre än innan.. Men efter några månader så blev dem sakta men säkert starkare och framförallt mindre gula. Efter det har jag aldrig haft problem med att naglarna skivar sig, visst de går av ibland såklart eftersom att jag har rätt tunna naglar men de är 10 gånger finare än förr. Jag saknar faktiskt inte heller att ha nagellack, det är sjukt snygg att på sommaren ha färgglada naglar men jag klarar mig med att titta på andras naglar. Tycker det är viktigare att de är hela och fräscha, sen så kan jag spåra och måla tånaglarna, de går att gömma om de är fula! ;D

Äntligen kom den!

Efter väntan och väntan och väntan så kom den tillslut med posten! Jackan som jag beställt alltså. 1,5 vecka tycker jag är för långt att vänta, speciellt då man verkligen vill ha den. När jag kommit hem och testat den så säger min pappa "har du sytt den själv?", det var ganska gulligt..önskar jag hade kunnat säga ja men så duktigt är jag ju inte riktigt, haha. Solen har ju varit framme så mycket det senaste dagarna att en svalare jacka har varit ett måste. Inget jag klagar på!! Älskar detaljerna på jackan, var nog det som gjorde att jag bara kände att jag var tvungen att köpa den. Och materialet är helt underbart, så lent som det kan bli. Inte äkta skinn men det kvittar. Den kommer användas flitigt känner jag!


"Pulverpannkakor"

För den late, man blandar bara pulvret med vatten så har man en pannkakssmet. Går att köpa på Coop, Ica, typ alla affärer, Lindex, Rusta osv. Ha ha. Så dethär fick bli fruktosten idag, med sprutgrädde och drottningssylt! Jag åt för sakta och märkte att grädden som smälter och blir rinnande efter ett tag. Vilket inte vispgrädde blir. Så kan tänka mig att det kan bli ganska tokigt om man dekorerar tex en tårta med sprutgrädde och sen så rinner grädden av efter ett tag. Inget jag ska pröva. Sen kan man ju fråga hur pannkakorna smakar då det bara är pulver och vatten. De är faktiskt godare än man kan tro, gräddar man dom i en gjutjärnspanna med smör så smakar dom faktiskt nästan som riktiga pannkakor.


Sommarfeelings




Detta var vad gårdagen bjöd på! Glada miner, årets första grillning, partajj och utgång! Måste säga att jag hade riktigt riktigt kul. Inte lika kul idag dock..smällar man får ta. Livet leker!



Årets första grillning

I gotta feeling, that tonight's gonna be a good night!


Ikväll kommer årets första grilling äga rum! Solen lyser, massa vänner är taggade och ölen väntar. Tittar man ut, öppnar fönstret och bara ser himlen och solen så kan man tro att det är sommar! Solen bränner verkligen. Årets sista grillning är med på bilden. Det var i september, gräset var kvar men det var rätt kallt. Jag lyckades fixa finaste elden, köttet blev bränt men det var mys ändå! :D

Tri brow color

Tri brow color från Make Up Store. Önskade mig den av min älskade storasyster i julklapp och fick den, en av de bästa julklapparna helt klart. Det är tre färger som man målar ögonbrynen med, men man kan även använda den som ögonskugga och eyeliner. Penseln är också från makeupstore och kostar runt 100-200 kr. Man blandar mellan färgerna och målar sedan ögonbrynet med penseln. Det tar ett tag innan man har lärt sig hur man ska blanda färgerna för att hitta rätt färg som passar en, sen även hur man ska lägga skuggan. Men övning ger färdighet!

Vill man använda skuggorna som eyeliner så blöter man spetsen, kanten på penseln litegrann. Sen her man färg på penseln och drar sedan små drag längs ögonfranskanten. Att använda skugga istället för dipliner gör att det flyter ihop mer med resten och ser mer naturligt ut. Men jag har en period just nu då jag hellre kör på dipliner.

Och använder man skuggorna som ögonskugga så tar man bara en vanlig ögonskuggepensel! Alltså 3 färger i en och 3 användningsområden. Hur bra kan det bli! För runt 189kr så blir den din, värt varenda krona!

Omelett med morot och dijonsenap

Det är roligt att göra omelett (fast sen finns det inte så mycke annan mat att göra då man är hemma på dagarna) för det går att göra på så många olika sätt! Bara att använda fantasin och smaklökarna. Idag blev det en omelett på 2 ägg, 1msk dijonsenap, en liten hackad morot, scharlottenlök, en vitlök, färsk timjan och salt och svartpeppar. Rör ihop och stek i olivojla!

Moroten gör att det blir lite tuggmotstånd och dijonsenapen (en fransk senap som man ofta har i såser till kyckling eller fläskfile) ger hela omeletten en jättegod smak, pröva! Jag brukar alltid ha en klick sweet chili sås till, som pricken över i.et. Nu är man "mätt och belåten" som farfar hade sagt.


Ansiktsrengöring

Ansiktstvätt och ansiktsvatten

Ett väldigt bra köp av, från Oriflame. De innehåller Aloe vera och arnica (en gul blomma) som båda har lindrande egenskaper. Aloe veran skyddar mot irritation och arnican hjälper till att läka huden och minska inflammationer. Dehär produkterna passar alla, men framför allt de som har känslig och lättirriterad hy vilket ungdomshy kan vara. Jag tvättar ansiktet varje morgon och kväll, först ansiktstvätten sen baddar jag på ansiktsvattnet. Jag har aldrig använt ansiktvatten förut men märker stor skillnad då jag börjat göra de. Ansiktvattnet är till för att täppa till och förminska porerna så att de inte släpper in lika mycket skit. De viktiga att tänka på fick jag lära mig är att he lite ansiktvatten på en pappersbit eller en pad och dutta över hela ansiktetet. Man ska verkligen inte dra paden eller pappret över ansiktet för då stänger man ingen porerna med smutsen kvar. Duttar man så fastnar det på pappret istället. Båda ligger runt hundringen!

Man tackar för den beräknade skatteåterbäringen

Eller tackar och tackar, jag har ju faktiskt jobbat för den! Så i juni, förhoppningsvis kastas några tusen (6) in på kontot! Feeeels goooooud! Sen som ni ser så står det Anna Åman på pappret. Är det så att man heter Anna Linnea Margareta Åman så kan man tydligen inte begära att de ska veta att man faktiskt heter Linnea och inte Anna.. Ungefär 9 av 10 brev som inte är typ lönebesked står det Anna på. Vet faktiskt inte om jag kan ändra det på nåt vis. Jag vill inte ändra så att det står Linnea Anna Margareta Åman, för det låter ju helt fel då man säger de! Så tänkte pappa och mamma också då de valde vilken ordning namnen skulle stå i. Som jag har namnen nu är det mest flyt i då man säger dom. Så jag kanske får ta och leva med att heta Anna på papper.. bara folk inte kallar mig det så är jag nöjd!

Detox fotbad

Gosiga saker från din kropp..


Vet inte riktigt vad jag ska tro om denna behandling. Det är en detox för kroppen som man gör via fötterna. Man behandlas genom att ha fötterna i ett fotbad ca 30-60 min som då gör att toxider, gifter drivs ut ur kroppen. Bara fötterna har 2000 porer så jag kan tänka mig att en del skit kan komma ut där.. "Med ett Detox fotbad återfår alltså cellerna och hela kroppen sin balans, slaggprodukter och andra giftiga ämnen transporteras ut ur kroppen. Allmänhälsan förbättras drastiskt, självklart till det bättre."

Det låter ju hemskt bra, kul att jag aldrig hört talas om något liknande! Man kan kolla på bilder på en tjejs blogg som har gjort detoxen och bilderna är ganska skrämmande. Reaktionen kroppen får av behandligen gör att vattnet blir helt brunt. Men man blir samtidigt sugen på att pröva då man tänker på att man går och bär på all den skiten! Kolla bilderna och hennes berättelse om behandlingen HÄR.

Det finns en studio i Umeå "Berör dig" som gör denhär behandlingen. Just nu är det extra pris också i 3,5h till!! SÅ PASSA PÅ! 130 kr istället för 325kr! Jag kan verkligen inte bestämma mig, ska jag, ska jag inte? Känns lite läskigt samtidigit som det känns kul.. Ska fundera vidare, har lite tid på mig!

Time flies by

Hämtade ut denna låda idag..

Med dethär innehållet!! Student 2011

Tiden bara flyger förbi.. helt otroligt att man snart gått ut skolan. Vart tog alla år vägen? Jag minns dagen jag började 7.an och hade inte ens gymnasiet i huvudet då. Jag minns första dagen på gymnasiet och tänkte jag dör,  inte 3 år till.. Och nu är det 2 månader kvar ungefär!!! Känns så bra att jag inte finner några ord för det! Tiden efter skolan, då man står där utan någonting ser jag bara som en möjlighet. En möjlighet att göra precis som jag vill, fara dit jag vill, jobba och bo och bara ha det bra. Visst är man beredd på motgångar, men det ska man alltid vara, vara stark. Ser framemot det, snart där!

Har förövrigt hunnit med en hel massa saker idag, och dagen är inte ens slut! Duktigt duktig. Först skola, sen pizzalunch med Anneli (tjejen jag är kontaktperson åt) sen vidare till jobb på Coop i 4 timmar. Har som ingenting att klaga på idag, allt har bara flytit på bra och det får det fortsätta med:)

Känns bra!!

3 bra grejjer som får humöret på topp! Jag har sytt klart balklänningen (nästan) och kan lägga de bakom mig, underbart!! Sen så har jag kunnat träna ikväll då min förkylningen äntligen har börjat bli bättre. Var en ganska stor chansning att köra spinning med lungor som krasslar. Men nu efteråt känns det hur bra som helst!! Seeeen imorgon får jag äntligen hämta ut min studentmössa! Bara att se den och hålla i den gör att studenten känns så mycket närmare. Så som sagt, de grejerna känns hur bäst som helst! Så med de säger jag godnatt för dagen♥

Mer än ett hål i örat

Den här piercingen tog jag i sjuan, då man var lite mer ung och dum.. Det var jag och 2 kompisar som fick ett ryck och tyckte att det var en kul idé. Så vi tog, en tjock nål(!!) om jag inte minns rätt, kan ha varit en kanyl, och pressade och pressade sen igenom brosket. För det är väldigt mycket brosk så högt upp på örat. För att minska smärtan lite så hade jag ett plommon i munnen, som kanske inte hjälpte så mycket ändå.. Men inbillade mig att det gjorde de iallafall!

Så nu har jag haft dethär hålet i jaa runt 6 år och det har varit halvt oläkt större delen av tiden. Hålet är lite snett så då jag sover och har en piercing med plopp på baksidan så ligger den konstigt och gör att det gör ont. Men nu har jag haft en rund piercing i ungefär 1 år och hålet har blivit helt läkt! Weey! Förut hade jag en knöl bakom örat som blivit av piercingen med plopp men den har också blivit mycketmycket mindre nu. Jag vet jag varit tjurig.. men jag gillar den verkligen!

Klar för bal

En smygtitt på det färdiga resultatet!

Jag är så glad! Har jobbat med klänningen hela dagen med mål att bli klar, och det blev jag! Nästan! Jag ska bara fålla upp den och fixa en liten hake så att det inte är någon risk att dragkedjan åker ned då den sitter rätt tajt. Sen så måste den såklart strykas och presses, en hel del..

Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha för skor till klänningen..ett smart val är ju att ha ballerina skor då man lär röra på sig rätt mycket under kvällen. Men man känner sig ju alltid finare med klackskor, kanske får bli något där mittemellan? Med kanske en klack på 5cm eller nåt. Spelar iallafall ingen roll hur skorna ser ut, för de ska ändå inte synas. Så lite hår och smink på dehär sen är allt fixat:)

Simba, älskad & saknad

♥ ♥ ♥

Idag blir min och min systers saknade hund 7 år. Han föddes 04-04-04, så ganska lätt datum att minnas. Minns dagen då han kom hem för första gången, hur kär man blev på engång. Då, då man var mindre hade man ju all tid i världen att ta hand om en hund, då man inte hade börjat vara ute och drälla på helgerna och ha fullt upp i skolan. Dealen på att vi skulle få köpa en hund var att vi skulle ta hand om den. Och det gjorde vi, men tillslut räckte inte tiden till för någon av oss..jag hade han, Simba några månader och sen tog min syster honom till Oslo, men för mycket jobb där gjorde att han inte fick den tid han behövde. Så valet blev att lämna honom till en annan familj, som hade tiden. Så nu bor han hos en familj i bergen i Norge där han kan kuta lös utomhus hela dagarna.

 

Helt sjukt hur mycket en hund kan ge en, kärlek och minnen i massor på bara några år. Saknar han hemskt mycket ibland, men vet att han har det bäst där han är nu! En dag ska jag ha en vovve igen!


The familia

 

 

Ett eget litet projekt vi gjorde på bilden i 1.an, en tavla med familjen på bild. Den är målad med akrylfärg, alltså färg som är rinnande och torkar rätt så snabbt. Det var faktiskt en av de roligare praktiska grejerna vi gjort i skolan! Synd bara att fler än de i min familj hamnade på bild.. Saker och ting förändras och blir inte riktigt som man tänkt sig. Vissa vänner kommer och går!

Fixade solglajjer!

Kommer inte på just nu vart jag faktiskt har fått dehär solglasögonen ifrån, för jag har inte köpt dem. Men hur som helst så gillar jag dom skarpt! Bruna glas, guldiga bågar. Problemet har bara varit att de har varit lite för stora så att de glidit ner på näsan. Ni har säkert också varit med om att det är ganska jobbigt att gå och putta upp dem hela tiden. Meeeeen, hjärnan har gått på högvarv och jag har löst problemet! Jag tog en tång och böjde metallen (eller vad det nu är) i böjen som är längst till vänster på översta bilden, närmast ytterkanten av glaset. Eftersom att den inte är formbar annars så pekar nu bågarna in mer mot mitten och sitter åt runt huvudet. Det skulle inte funka på plast för då skulle man bryta sönder den, men på metall så funkade min ide suuuper.

 

Passar ju bra då solen börjar komma fram om dagarna att ha ett par solglasögon som funkar! :D (Solen lyser dock med sin frånvaro idag..)

 

 


Mer spets, jag älskar det

Älskar spets, måste jag erkänna! Har varit ute efter ett spetslinne i någon form och hittade ett på HM i veckan. Hade extremt svårt att bestämma mig för vilken färg jag skulle välja, för ett linne fick faktiskt räcka (att jag har beslutsångest är inget ovanligt..) Jag älskar den ljusrosa färgen men ångrar mig lite, det fanns ett chock/mörkrosa linne också.. Jag tänkte på att jag kanske skulle använda det här linnet oftare, men nu när jag tänker efter så tror jag faktiskt att jag skulle använt det andra lika mycket. Jag gillar knalliga färger på kläder!

 

Urringningen på linnet var inte riktigt som jag hade önskat, men jag kan, om jag vill, fixa det med lite nål och tråd. Och eftersom att linnet enbart är i spets så ser man rakt igenom tyget vilket betyder att man antingen måste ha en bra bh eller ett annat linne under för att inte blotta sig för mycket. Men det kommer ooooooooordnaaaa siiiiig, det gör det alltid!


"Topknot" leggins

Rosettleggins, sydda i sammettyg och spetstyg


Leggins som passar till utekvällen! Resår i midja, stretchtyg & rosett som utstickande detalj längst ned på benet.

Gjorda av; Mig


För ansiktet

Denhär köpte jag för några månader sen, jag hade hört andra säga bra saker om märket så det kändes värt att pröva om det var en ansiktskräm som passade mig! Jag har väldigt blandad hy, både torr, normal och fet så det är lite klurigt att hitta ansiktkräm som hjälper mot allt. Denhär ansiktkrämen är för ungdomshy. Den ska återfukta utan att göra huden fet, eller täppa igen. Efter nu ha testat den så känner jag att den inte riktigt passar min hy, den återfuktar för lite. Den drar jättesnabbt in i huden, så det känns inte att man tagit på sig den, vilket är bra. Men den fräschar upp mer än att återfukta. Så har man en normal hy så är det bättre att ha en ansiktkräm med fett i, även fast man har feta ytor.

Jag har iallafall lärt mig att man aldrig ska torka ut huden, även fast den känns fet. Lagomt med ansiktkräm förbättrar dålig hy, fast det känns bättre att torka ut den. Använder man bara ansiktkräm regelbundet så vänjer sig huden och mår bättre av det.

Måste påminna om det bästa tipset!

Att byta hängen på örhängen som man inte tål/får infektion av. Igår bytte jag hängen på 8 st örhängen som jag inte kunnat ha för att jag får infektion.. 10 hängen på Pearlized kostar 10kr, så 10 nya örhängen för 10kr! Man böjer bara upp öglan, sätter dit ett nytt hänge och trycker sen igen öglan igen. Katjing!

Uppdatering - balklänning


Vi ska sy och vi ska sticka
vi ska görat ska ni tippa
för den stora galakvällen
så ska vi sy modellen,
Vi syr och sätter i den
och ett skärp av siden
och Askungen på bal
bland gästerna i hundratal
den vackraste ska bli i slottets stora sal.


Syr och syr och syr. Börjar faktiskt likna en balklänning nu! Känns bra. Men är lite jobbigt att jag har börjat funderara på att jag vill ha en annan modell. Jag syr grunden klart sen får jag se vad jag hittar på för kul detalj sen. Nästa vecka, kanske, kanske det börjar närma sig slutet. Vi ska nämligen få tid att till arbetet 2 hela dagar då det är utvecklingssamtalsdagar.

RSS 2.0