Heeiii!


Paul Walker, fiiina grejer

Första riktiga dagen på jobbet idag har gått suuupert! Jobbade mellan 10-18 och efter det så har jag dragit grejer mellan syster där jag bott tills nu och lägenheten jag ska bo i nu framöver. Tar cirka 3 minuter bara att gå emellan (om man nu inte har tusen tunga grejer att släpa på)! Kommer bli lite ensamt att bo här själv 2-3 veckor, och DYRT!!, men ska nog gå bra:) sen får jag ju sova i en RIKTIG säng, vilket jag inte gjort på 3-4 veckor nu. Ska bli så sjukt skönt att jag inte kan beskriva det med ord!

Nu blir det att lägga sig i sängen ♥ och se A love song for Bobby long med John travlota och Scarlett Johanssen. En dramafilm som verkar va värd att se! Igår såg jag Waters for Elephants med han som är med i Twilight (vad han nu heter), faktiskt första filmen där jag tycker han ser bra ut! Alla verkar ju va heeelt kär i han?? Filmen är iallafall ett måste att se, den var galet bra. Jag har sett så mycket bra filmer på sista tiden, med väldigt mycket fina pojkaar i också. Lyckas alltid hitta de bästa. Hehe! Får se om John Travolta också lyckas få mig på fall!

Sayings

Har märkt att det finns så otroligt många kloka ordspråk. Som verkligen får en att tänka efter, får en att tänka rätt helt enkelt. Varje ordspråk har ju en bakgrund och en mening!

 

Sitter just nu och lyssnar på Creed, sångarens röst gör mig helt sjukt lugn. Som Jenny sa.. jag skulle kunna gifta mig med hans röst! Blir högsta volym i lurarna ett tag till sen ska jag se Water for elephants innan jag somnar. Som jag sa imorse, dagen skulle bli en dag med film och utan måsten. Kan tipsa om I rymden finns inga känslor som jag såg idag, man fick sig mer än ett gott skratt till den! Nu taggar jag jobb imorgon!!

♥♥


spirit

Måste bara tipsa om den nya (tror jag) lukten spirit på LdBs deo, den luktar gudomligt gott!! Fräscht, typ som en sommarglass. NOMNOM!

 

Dagen har hittils bestått av filmtittande, såg Hundtricket, så galet bra film. Så klockren, både med humor och drama. En film man kan se om och om igen helt klart! Har även haft lite besök av Jennys fina vän Sabina och hennes sjuuuuukt söta unge, verkligen världens absolut härligaste och goaste!!
Norge sviker aldrig, nästan, solen tittade fram idag iallafall. Vill verkligen gå ut och gå men den tabben har jag gjort så många gånger, jag tror jag är frisk, går ut och dagen efter så har jag fallit tillbaka i förkylningen igen. Så jag håller emot för idag!


Limitless

Morrnmorrn allihopa, hoppas ni är riiiiiktigt bakis efter halloweenkvällen igår, för de är inte jag:):) Sitter och lyssnar på Innas album och känner mig hur pigg som helst (bulgarien och partyminnen!!). Förkylningen har verkligen lagt sig, tackar gudarna för det för i veckan blir det jobb!
Såg filmen "Limtless" med Bradleeey Cooper som huvudroll igår, den var över förväntan bra! Handlar om att han får tag på en drog som gör att hela hjärna används, istället för bara 20% som annars. Ganska häftigt ändå att vi har så mycket mer att tänka med en den lilla del vi använder oss av!

Nu är det ju vintertid också, klev visst upp en timme "för tidigt".. trodde den var 10, men nej den var 9. Var pigg så spelar iofs ingen roll. Det märks konstigt nog att det hänt något med tiden.. det brukar aldrig vara såhär mörkt ute och inne denhär tiden på dagen. Skumt! Får se vad dagen bjuder på, mest troligt ingenting, skönt att inte ha några måsten.

Att tänka är det hårdaste arbete ssom finns, vilket antagligen är förklaringen till att så få människor ägnar sig åt det

!


Göteborg

Blev en sväng till Göteborg idag med Jenny och Camilla, eller vi tog oss egentligen bara till Uddevalla, vi slapp åka in i Göteborg rättare sagt. Då vi liks var i Sverige passade vi på att handla lite mat och annat jox. Blev lite fattig mat som havregryn och äppelmos, fiskbullar, tonfisk, bröd, tvättmedel, deo, stumpor, leggins osvosv. bl.a! Köpte även blodpudding och risgrynsgröt på tub vilket är grejer jag inte hittat i matbutik här.. blodpudding älskar jag ju!! Var även tvungen att köpa en burk keso med banan till, sjukt gott! Keso finns här men det är mer än dubbelt så dyrt;(

 

Halloweekvällen blir lugn, film eller nåt i den stilen. Grymt skönt! Ska inte påfresta min kropp de minsta lilla nu när jag känner att förkylningen börjar släppa. Blir chillichill! Hoppas ni får en spökligkväll allesammans!


Fredagskos

Mysig kväll med syster och Camilla. God mat, lite öl och kortspel bestod denna fredagskväll i Norge av! Blir en film och sen sova på det, för imorn ska vi upp tidigt och åka för ett besöka GÖTEBORG för lite uppdrag där. Kul att hälsa på kära sverige en sväng:)

 

Visste ni att man kan köpa 4,5or öl i matbutiken här när man är under 20 år, och vin på vinmonopolet (systemet) ? Visste inte jag innan! Bra grejjer iaf, de gillar jag!


Ett filmmåste!!

Såg nyss Drive från 2011, gaaalet bra och spännande film! Blev helt sjukt inne i den, slängde tillochmed ur mig massa ord under fimen som om jag vore med i den! Jag är extremt dålig på att förklara filmer jag sett, vad dem handlar om osv. men det var iallafall en action/drama skulle jag säga. Som sagt, en film jag tycker att man måste se!

Halloween 2010

Minnesvärd kväll med Josefine, Nadja och Paulina

 

 

 

 


It´s... it´s.... it´s.......... FRIDAAY!!

Trevlig halloween helg allihopa!!

Idag var sista upplärningsdagen på jobbet, gick knallbra!

(superbra på norska, he hee)

Har nu lärt mig göra alla våra smörebrö specialliter! Nästa vecka drar heltiden igång, wiho!!

Det blir nog en lugn halloween iår jämnfört med förra året. Skadar inte att va utan busdricka nån helg känner jag, plus att jag är så förkyld.. Vred mig tusen varv inatt också men vaknade utan feber iallafall vilket jag gjort i 3 dagar.. ett litet framsteg!!:) Som sagt, får se vad helgen bjuder på, är ledig iallafall och ska verkligen försöka vila så jag är frisk tills på måndag! Kanske åker en sväng till Sverige imorn.. vem vet, vem vet!

Hade fint:)


Personalmöte

Både jobbat och varit på personalmöte ikväll, eller ja tjejträff skulle man också kunna kalla det. Det var sjukt kul, vi skrattade oss igenom 30 minuter med info och prat om viktiga grejer som vi ska veta. 5 norska blonda tjejer och 3 svenska tokar gjorde att det blev en del tjatter. Kommer trivas med de gänget!!:)

 

Schemat är också gjort nu och jag tog även på mig att jobba en del extra utöver heltiden nu innan jul. Så jag valde att inte fara på intervjun jag hade på blombutiken där jag kanske fått deltid på helger. Det gick inte riktigt ihop med tiderna.. Nu blir det sängen sen upp tidigt imorn för att ha smörevaktskurs, vilket innebär att man lär sig göra baguetter, mackor osv! Nästa vecka ska jag ju som sköta alla delar själv, hjälp kan jag ju självklart få om jag kör fast men, som tur är:) Natti!


Drömmer tillbaka

till sommaren, det underbara att bara kunna sitta utomhus när man känner för det! Utan att frysa ihjäl.




Livet i två resväskor


Morrnmorrn! Skitkropp.. !! Idag blir det vila, innan klockan 5 då jag ska jobba. Måste egentligen gå till blombutiken och säga att jag inte kan komma på intervju ikväll halv 9 som jag sa att jag kunde igår, men min kropp säger verkligen nejnejnej.. så jag väntar tills jag ska på jobb senare istället, för då går jag ändå förbi. Bättre sent än aldrig. Det är så typiskt, jag och chefen på blombutiken har himla svårt att hitta en tid för intervju då båda kan, ikväll kunde hon men inte jag, imorn på morgonen kunde hon, men inte jag.. osv osv. Måste även plocka undan lite här hemma innan jag går också för det ska tydligen komma nån mäklare hit ikväll och värdera hyreshuset. Men det ser rätt bra ut ändå, jag har fortfarande inte plockat upp många plagg ur mina resväskor för att slippa minsta röran. Tänkt att jag redan varit här i Norge i mer än 2 veckor.. 17 dagar! Time flies by!

Hade!

Dear John



Gaaanska nyss hemkommen från 4 timmars kvällsjobb på cafeet, har hunnit duscha och nu krypit ner i sängen. Krångel och felräkning med kassan och ett sån tragiskt grej som att jag blir inlåst mellan några dörrar på lagret gjorde att jag och Jon jag jobbade med kom oss därifrån 45 minuter försent. Utelåsningen gav mig lite panik, men efter att ha kutat genom hela köpcentret så tog jag mig ut till rätt ställe igen. Kunde inte annat än skratta, typiskt mig! Tur massa grejer krånglade ikväll då vi stängde ändå, för jag ska ju faktiskt göra allt detdär själv nästa vecka. Fokus fokus!
Känner verkligen att jobbet är så rätt, känns grymt kul! Kommer trivas bra där och lär nog stanna där, trots att lönen hade kunnat vara liite högre. Men har verkligen lärt mig att dem man jobbar med och det man gör är så sjukt viktigt, viktigare än lönen! Imorn ska jag på mitt första personalmöte någonsin, känns som en vuxengrej verkligen, är väl iofs det man blivit nu?

Nu blir det lite film innan jag ska sova, Mannen som kunde tala med hästar, som jag egentligen skulle se igår men blev så att jag såg Dear John istället. Channing Tatum är såååå RaooR i den filmen!!

lite sånt

FINT

och

SJUKT KUL
(Ni får bara öppna denhär länken på ett vilkor, ni måste vara trötta, riktigt trötta då ni gör det!!!)

Inte uppdukat på fat direkt..

Ingenting är direkt uppdukat på fat här i Norge om man säger så. En heeel massa grejer som man måste fixa för att kunna leva här. Har nyss varit på stan ett EX antal timmar, var först på skatteetaten och fixade skattekort och sen på Nordea och skaffade kontokort. Tänkt att det ska va så sjukt jobbigt att sitta i kö, man sitter ju lixsom bara ner? Kändes konstigt att svika kära Swedbank som jag haft i Sverige, men här var tydligen Nordea den bästa banken, man betalar ingenting osv. Känns roligt att man kommer framåt iaf med allt som ska fixas:)

Förkylningen har inte släppt det minsta heller.. inatt var en till såndär snurrarunttusenvarv natt. Känner mig rätt så sliten i kroppen just nu.. men kan inte ligga hemma för de! Tillslut så går det ju över ändå:) Nu blir det nån timmes slappande innan jag går iväg för 4 timmar på jobbet!

HADEE!


Feberrrrr

Min kropp och jag tycker tydligen inte samma sak. Kroppen vill ligga och vila, jag varken kan eller vill ligga still. Är klar med hårfärgningen på syster nu iallafall, efter sådär ca 3 timmar! Först svart, sen blondera slingor, sen färgning av slingorna, resultatet ser man nog bäst imorgon:) Nu blir det att se "Mannen som kunde tala med hästar", sjukt länge sen jag såg den, men minns hur bra jag tyckte den var.
Imorgon ska jag upp tidigt och gå till blombutiken där jag blev kallad på intervju, ska prata med ägaren och se om jag kanske kan få tider som passar med jobbet jag har nu, om jag nu börjar där! Sen måste jag ner på stan och fixa skattekort (för nu har jag fått mitt norska personnummer som behövs) och sen fixa norsk bankkort på Nordea. Annars får jag som ingen lön om inte allt det fixas.. Sen klockan fem blir det 4timmars jobb på cafeet, lära mig kvällrutinerna! Så ingen stilla sittande dag imorn inte! Nattaa:)

Hårfärgning på schemat

Trodde jag skulle dö när jag vaknade imorse, eller inte riktigt men kände mig iallafall riktigt mörbultad. Ni vet själv hur det är när man ska sova och har feber.. kroppen värker hur man än ligger! Jag gick tidigare till jobbet för att slippa stressa uppför backen, gick myrsteg men dröp ändå i svett när jag var framme.. sådär halvkul. Men de fyra timmarna på jobbet gick stålande iallafall. Trivs verkligen så himla bra!! Älskar också att jag alltid kommer få dricka gratis kaffe och äta grymt goda gratis mackor till frukost och lunch:)

Har också fått lite mer humm om hur jag kommer jobba framöver, får schema för 6 veckor på torsdag. Är ledig 24,25,26 december så kan åka hem över jul om jag vill. Sen jobbar jag nyår till 15.00, så blir att planera en norsk nyårsafton iallafall!

Kvällen består av vila mellan varven jag färgar Jennys hår, ROOOOSA!! Nä det blir svart, med röda slingor! Blir nog toppeen på henne! Får se om jag får gå och lägga mig med med godkända färgningspoäng:)

Det kostar att ligga på topp, men det kostar ännu mer att ligga på botten

Jävlaskitförkylning som övervann mig.... Har väl snurrat kanske en miljon varv i sängen inatt och vaknar med bihålor som jag inte ens vill prata om hur dem känns.. dumma kropp! Varför ska man bli förkyld då man som minst vill det.. så tyyypiskt. Men självklart är det bara ta och gå till jobbet ändå! Idag blir det jobb mellan 12-16, efter som att jag ska lära mig allt som bara går nu i veckan så är 4 timmar ganska lagom att ta in information på.

Vitlök och apelsiner som diet idag kanske? Yummie. Aptiten är nog det enda som är på topp även då jag är förkyld!

Älskar inte

att mitt huvud är sprängfullt med snor och slem....... trotsade förkylningssymtomen ändå och gick en mördarpromenad idag! Vääägrar att bli sjuk nu!! Älskar inte norska hyror.... och norska priser överhuvudtaget. Men det är inte såå farligt som man kan tro, och allt är värt varenda minsta lilla krona! Älskar att jag snart har 1 kanske 2 saknade vänner här! Så skojj!! Älskar också att jag sitter med ett kontrakt för heltidsjobb framför mig och älskar att jag har färska jordgubbar i kylen som väntar på att bli uppätna.

Kan inte annat än gilla norska arbetslivet!

Blev just uppringd och förfrågad om jag ville komma på intervju på en blombutik som ligger i närheten, gällande helg och kvällsjobb. Har inte fått något schema på hur jag kommer jobba på cafeet än, men lite sugen på att ta det också blev jag, om det går ihop. Är ju här för att tjäna pengar så och jag oroar mig inte för att jag kommer hinna roa mig också!
Mer pengar - mer nöjen!

Trotsa det jobbiga, tills det inte är jobbigt längre!..

Hooola! Nyss hemkommen från upplärning på cafeet jag fått heltid på! Om det känns bra, ja helt sjukt bra. Går inte jämnföra med andra stället.. Helt underbara människor som jag kommer jobba med, så otroligt lättsamma, som jag. Fick lära mig en hel massa idag, bla. att göra alla sorters kaffe vi säljer. Kändes nästan som att vara på kaffeprovning för varje kaffe jag gjorde var jag ju självklart tvungen att smaka av också (eller nästan dricka upp). Kaffekropp kan man säga att jag fick! Men det var så jäkla gott kaffe att jag inte kunde låta bli att dricka. Veckan består iallafall av upplärning, sen på måndag så börjar jag heltid efter schema. Går undan här!

Lägenheten jag och min blivande sambo Mikaela ska flytta in i har jag också varit och fixat lite grejer med idag, papper och sånt som ska fixas. Så om 1-2 veckor blir det flytt hela vägen dit (2 minuters gångavstånd från min syster där jag bor nu). Ska bli sjuuukt konstigt att bo där själv innan Mickan kommer. Är van att alltid ha någon mer i samma hus eller lägenhet.. Känns grymt kul iallafall att ta ännu ett steg längre fram i livet:)

Miiijaooo




Det dagen har bjudit på är filmtittande och en minipromenad till Schell för lite gottihandlande. Har sett Step Up filmerna, 1 och 2an och har 3an kvar tills ikväll. Sjukt bra filmer! Och gör ju inte ont heller att det finns en del fina att titta på..

Blir en tidig kväll ikväll för imorn ska jag upp halv 6 och dra iväg på upplärning på cafeet Wb Samson där jag fått jobb. Känns jäkligt roligt! Och extremt härligt att få något att göra på dagarna, för det är inte allt för roligt att sitta hemma själv när alla andra jobbar..
OCH jag hoppas ingen genomskinlig plastvägg får för sig att gå in i mig bara.. så jag slipper göra samma intryck som jag gjorde på  Jordbaer, he he he

Var i lillUmeå igår!

Jag var i lillUmeå igår, på riktigt!! Jag och Jenny kände oss sugen på en öl eller två igår så vi beslutade oss för att fara till Krille där han hade förfest. Det var cirka 30 personer i lägenheten.. och alla förutom TVÅ stycken var från Umeå om jag inte har fel, och jag kände igen minst 1/3 av dom! Man är i Oslo, en annan stad i ett annat land men ändå lyckas man hamna på en fest där man känner sig som hemma, lite komiskt! Trevligt var det iallafall! Efter de begav vi oss ut för att ta en öl på nåt uteställe, men av olika anledningar (bla. att jag bara är 19 skitiga år och inte tar mig in överallt...) så valde vi att åka hem vid halv 2 tiden. Sängen var gudomlig igår, lika så kaffekoppen nu på morgonen! Hur som helst så är det så sjukt kul att vara i en annan stad, man förstår nog inte förens man är det!

Love it!

 


Jordbaer

Härligaste, goaste, sötaste ungen!!


Idag är en sån dag jag bara lääängtar tills jag får jobba på måndag! Jenny jobbar på Ikea idag.. jag är ledig.. det är halvtaskigt väder ute.. och jag känner ju som inte så många här än om man säger så! Men har de bra ändå, har gått en promenad, lagat mat och nu blir det mys framför en film! Ska kanske försöka bli bättre på att man inte alltid måste göra någonting, utan att faktiskt kunna ha en dag då man bara gör saker som att se film och slappa.. Själv blir jag bara rastlös, sån är jag! Har ett paket färska jordgubbar som sällskap iallafall, inte för att göra någon sugen, iiinte alls:):)

Besviken på sverige!

Märkte precis att jag inte får se på svensk tvplay för att jag befinner mig i Norge!.. hur ska jag klara mig utan Ensam mamma söker, Idol, Bonde Söker Fru osvosv... ?? Taskigt av sverige tycker jag, snålt. Ladda ner kaanske funkar, kanske.

Ville bara säga..

att jag saknar mitt långa hår!!
Men faktiskt inte alltid.. det tjorvar sig i nacken, är tungt, ivägen, blir lätt fettigt osvosvosv. Jag tror nog alla hört mig säga att jag ska raka av mig allt hår.. Hehe men den dagen! Långt hår är sjukt fint, eller jag trivs i det och det går göra fint om man tar sig tiden. Men fördelarna med kortare hår är nog fler än med långt. För er som inte vet så tog jag saxen (dagen efter balen, bilden ovan) och ställde mig framför spegeln och klippte av 10cm!! När jag hade klippt av halva sidan kände jag att vad har jag gjort, heeeelt sjukt! Men var ju tvungen att ta andra sidan också och efter det kändes det faktiskt bra. Vilken lättnad! Sen var Josefine snäll och hjälpte mig klippa till den hemska kant det blev.

 

Det är iallafall jag i ett nötskal, spontan och lite halvt galen! Livet blir helt klart mer spännande så:)


It's Friday I'm in love


GoooudmorrN! Nyligen uppvaknad, med gofrukost och en kopp kaffe så känner jag mig redo för en ny dag! Somnade till filmen Jag saknar dig igår. Hade hört av många att den skulle vara sjukt sorlig och att man skulle gråta stora delar av filmen. Och sorlig var den minsann.. men gråta kan jag tyvärr knappt göra till filmer längre! Efter att jag upplevt riktigt sorg och gråtit till saker som hänt i verkligheten de senaste åren så är det nåt inom mig som säger att man inte kan gråta till det som bara är film. Nån tår och en klump i halsen är det som blir.

Igårkväll gick jag och Jenny en runda på Lambertseter (shoppingcentret). Gick bla. förbi Jordbaer där jag sagt upp mig och fick en utskällning av chefen som tycker jag varit fruktansvääärt oseriös och dum. Visst hon tog sig tid att anställa mig osv. Men klart jag måste säga upp mig om jag får en heltidstjänst.. ! Fick mig iallafall ett gott skratt då jag upptäckte att det hade blivit fettmärken från min panna och näsa på glasrutan jag gick in i i måndags. Jenny tänkte ta ett kort som fint minne men chefen gick runt där så vi kände att det kanske inte var riktigt rätt tillfälle.. He he.
Fredag idag.. blir nog en lugn dag med bla. babypassning till världens gulligaste unge!! Det var sjukt skönt att ta det lugnt förra helgen, för en gångs skull, så jag tar nog en repris på den helgen. Väntar tills nästa helg eller tills Mickan kommer innan jag prövar på feeeeztlivet på riktigt här!!:)

Pitabröd a lá Jenny

Två nyfikna och odyggdiga kossor jag gick förbi igår!

 


Har nyss käkat pitabröd.. så länge sen man åt det sist och så gott det var!!! Yummiee!! Nu sitter vi och smälter maten lite i våra proppmätta magar.. sen blir det kvällsshopping på Lambertseter shoppingcenter (där jag också fått jobb). Tar 20 minuter att gå dit (mördande uppförsbacke hela vägen..) så väldigt nära och bra ändå! Och dom har öppet till 20.00 alla dagar förutom söndagar då det är helstängt. Perfekt! Sen ska jag även lämna ett papper på att jag sagt upp mig från cafe Jordbaer där jag jobbade 2 dagar.. och lämna arbetskläderna. Sen blir det som alla andra kvällar här i Oslo, att somna till en film! Myyss

Kl 16.00 i Oslo, 7 grader och sol

Booooored.. sitter just nu i sängen/soffan och väntar på att syster Jenny ska komma hem! Hon ringde för ett tag sen och frågade vad jag var sugen på att äta till middag men kom verkligen inte på någonting.. så blir spännande att se vad som bjuds på ikväll!

Dagen har gått rätt fort även fast det enda jag har gjort är att jag har gått en promenad (med vikter runt handlederna) min överkropp kommer vara helt spagetti imorgon... Det ser rätt roligt ut när man använder vikterna, eftersom att det blir mer träning om man rör på armarna så gick jag och svingade dom och flaxade som en fågel större delen av promenaden. Men den bju ja på! Har även sett filmen "The switch" eller "Pappa på burk" som den så fint heter på svenska! Bra film, det vanliga, börjar alltid med trubbel och kaos och slutar alltid lyckligt.

Längtar tills på måndag nu då jag får börja jobbaaaa och tjäna massa caaaaash!

Solnedgång i Oschlooo!

Helt okej fint!! Kommer som sagt aldrig få nog av utsikten här i Oslo! Väldigt amitiöst av mig att faktiskt gå 2 promenader idag dessutom. Men nu innan jag börjar jobba på måndag så har jag verkligen inget annat för mig om dagarna. Har faktiskt sett några filmer, vilket jag aldrig annars gör. Säg nästan vilken film som helst, och jag har inte sett den.. Har aldrig haft tiden att sätta mig och se film.. antingen har jag jobbat då jag inte gått i skola, eller umgåts med vänner eller annat då jag vart ledig. Sen har jag helt ärligt aldrig knappt vågat ladda hem filmer i sverige heller, och för snål  för att hyra film är man.. ! Men nu i veckan bara har jag sett massa bra filmer, bla. Brothers (sjukt bra film), Till det som är vackert, Friends without benefits och BlackSwan. Bra filmer allihopa! Får se vad man somnar till ikväll:)

 


Heltidsjobb, check!!

Måste säga att jag är grymt glad just nu!! Kom hit till Oslo för 1 vecka och 2 dagar sen och har redan fått ett heltidsjobb på Cafe Wb Samson där jag börjar redan nästa vecka! Sa upp mig på deltidsjobbet på Cafe Jordbaer Pikene igår, efter att ha varit anställd 1 dag hehe.. Jag hade kanske kunnat ha kvar de jobbet men man får inte jobba på två ställen som är konkurenser till varandra. Vet inte om det är så i Sverige? Chefen på Jordbaer blev inte så glad kan jag lova.. förstår väl jag när hon lagt ner så mycket tid på mig, fixat med papper osv, och så säger jag upp mig efter en dag! Men vad skulle jag göra.. trodde inte alls det skulle gå SÅ fort att skaffa heltid och det är ju de jag måste ha för att överleva här så..

 

Hursom så börjar jag på upplärning på Wb Samson på måndag, 4 timmar per dag veckan ut. Sen veckan efter det börjar jag schema lagd heltid. Så det går verkligen undan här! Gillas!! Så nu har jag några dagar på mig att bara chillaaaaa och göra en del grejer som är viktiga att fixa. Norskt personnummer väntar jag på, när jag fått de så kan jag sen skaffa skattekort (för att få lön) och sen fixa ett bankkonto där jag kan få lönen utbetald. Det är inga svårigheter att fixa allt de, men det tar bara sån tiiiiid..

Nu blir det en promenad för att fördriva tiden, ska gå upp på ett berg tror jag där det är gaaalet fin utsikt. Fortsätter jobba på rumpmusklerna! Ha en fin dag!


En lärdom rikare

Läste en ganska intressant grej i en tidning för ett tag sen.. Det var en artikel om KK-förhållanden tror jag. I det flesta fall då man dejtar eller har ett KK förhållande med någon så är det alltid någon som tillslut får känslor för den andra. En av personerna vill mer än den andra. Säkert många som känner igen sig i att det har hänt.. Det är bevisat att i det flesta fall är det tjejen som blir förälskad medans killen inte har några känslor inblandade. Det finns en anledning till det! Tjejer producerar mer Oxytocin (vilket är ett lycko/kärleks/måbra/glädjehormon) än killar. När man har sex så producerar tjejen nästan det dubbla av hormonet än vad killen gör! Inte konstig att vi tjejer då har lättare för att få känslor än killar! Känns bra att det finns något att skylla på som inte vi tjejer kan påverka:)

 

En till grej var att tjejer påverkas mycket mer än killar av andras förväntningar. Har andra stora förhoppningar på dig och dina förhållanden så påverkas man lätt till att själv få det trots att man kanske egentligen inte har det. Det är mer något omedvetet än medvetet, vilket gör att det kan förstöra mycket.

Ganska kul att veta ändå! Det finns som mycket som händer i kroppen som styr ens känslor och man har inte en aning om ens hälften..!

Spännande!!

Sticker iväg på "veta vad jag ger mig in på info" som hon sa! Späääännanndeeeee !! Blir det en heltidstjänst eller ej????.. Time will tell!

Vi kan inte ändra på vår historia, men vi kan påverka vår framtid

So true! oj så många gånger här i livet jag har ångrat små som stora grejer jag har gjort. Och jag har inte ens levt halva mitt liv så det är bara att lära sig att handskas med det man gjort fel.
Ånger måste vara det mest meninglösa som finns.
Ingenting blir bättre av ångest, grubblande och ältande, man mår bara dåligt av det utan att komma vidare. Att istället ta sig i kragen och lära sig att påverka framtiden att inte bli densamma. Ingen människa är perfekt, alla gör fel och alla kan bli bättre. Så istället för att försöka prata bort och försvara sin historia får man visa att framtiden inte blir densamma.

Ibland är det enkelt, ibland är det svårt och ibland blir det lättare om människor är villig att ge dig en chans till

Yes.. I did it

Första dagen på mitt nya deltidsjobb på Cafe igår kväll. Och ja, jag lyckades gå in i en genomskinlig glasvägg så att huvudet small i och gav mig en stor röd bula mitt i pannan.. !! Hur lyckas man?!??!?! Tjejen som jag jobbade med i kassan blev mest rädd och frågade hur det gick men innerst inne måste hon ha skrattat ihjäl sig! vilket jag gjorde samtidigt som jag typ ville gråta för att jag lyckats med nåt sånt.. :P Bulan satt kvar så fint i min panna resterande 5 timmar iallafall och även idag har jag ett litet märke och värk kvar som fint minne av min insident:) Bra jobbat Linnea!! Annars så gick det himla fint, lärde mig kassan och alla andra tusen rutiner som ska göras innan stängning. Efter jobbet blev det en 15minuters promenad hem i SPÖREGN, rann bokstavligttalat från kläderna när jag kom hem.. sängen var gudomligt härligt igår!

 

Troligtvis stannar jag inte många dagar på cafeet, har en fling om en heltidtjänst som börjar redan nästa vecka!! Men man ska aldrig hoppas på för mycket, väntar tills slutet av dagen då jag fått besked. Spääännandeee.

 

Och lägenheten jag och Mickan väldigt troligt kommer få ta om två veckor var jag och kollade på igår. Den var helt sjuuukt fin, ingenting som kunde ha varit bättre! Alla möbler kommer stå kvar, säng, kök, tv osv finns. PLUS ett stort badrum med bubbelbad, det kallar jag lyx!! Så om man säger såhär, allting bara flyter på här i Oslo, säkert kommer man stöta på något motstånd nån gång, men det tar vi då ! :D

 


Black swan

Såg denhär filmen innan jag skulle sova igår. Jäkligt skum film, som en blandning av drama och skräck. När jag låg själv i ett kolsvart rum och såg den så var den inte alls en kul film att se kan jag lova. Filmen handlar iallafall om en balettdansös som blir helt psyko för att hon pressas så hårt till att bli den största balettdansösen. Hon gör illa sig själv, ser konstiga saker och lever som typ två personer.

Helt klart sevärd film! spännande, sorlig och läskig. :)


Jordgubbe


Goddag världen! Jag har nyss kommit hem från ett litet möte på Cafe Jordbaer (Jordgubbe) där jag provjobbade i lördags. Chefen tyckte att det hade gått bra för mig och ville gärna att jag tog deltidstjänsten där. SJÄLVKLART gör jag de! Perfekt som början iallafall! Så veckan blir fullsatt med upplärning, ska dit redan i eftermiddag och lära mig kassan. Så om ni är i svängarna, kom in och ta en fika!...

Annars så är det ruskväder här i Oslo, små regnar och blåser.. men det är faktiskt ganska varmt! 11 grader iallafall:) Ska kanske snart gå och kolla på lägenheten jag och Mickan ska bo i idag också! Den ligger bara nån minut från min syster så. Har hört ryckten om att det finns bubbelbad i lägenheten.. inte helt fel va? :D

Sen är jag nu glatt medvetande om att bananer är billigare här i Norge än i Sverige! Jag verkligen älskar bananer för er som undrar. Det mesta här är ju dyrare på affären, men just bananer är ganska mycket billigare. Kanske beror det på att Sverige är de land som äter mest bananer i europa eller världen eller hur det nu är. Svenskar äter mycke bananer iallafall!

HADE!!:)

i oslo!!!!

SÅDÄRJA! Då har jag parkerat mig i Oslo, äntligen tog jag mig i kragen och släpade mig hit!:) Känns riktigt bra nu när jag är här! Tänkte att jag ska försöka göra lite uppdateringar här iallafall, kanske är nån eller någon där hemma som är nyfiken på vad som händer här i Norge:) För tillfället så bor jag hos min syster i hennes stugliknande lägenhet, hur mysig som helst! Men söker lägenhet för fulla muggar där jag och Mickan (som också beslutat sig för att bli norgebo ett tag) ska bo. Finns hur mycket lägenheter som helst, så kommer nog inte bli några problem att hitta en! Sen har jag även massa jobb på G, redan!! Var och provjobbade på ett Cafe igår och ska dit imorgon igen och prata om vilka tider jag kommer få jobba, blir tyvärr bara deltid på de stället.. men bättre än ingenting! :) Sen kommer jag även få besked om heltidstjänster på 2 andra cafeer i veckan. Håller alla tummar och tår!! Hjärnan går på helvarv just nu, allt är nytt, mycket man ska tänka på och fixa, planering osv osv osv. Men det är bara roligt. Ingen hemlängtan än heller, tror det inte kommer vara nåt problem, vet ju att alla finns kvar där hemma:) Det var lite för idag! Hoppas Umeå har det bra!

 

 


RSS 2.0