Sista helgen i maj

Sötnosar

Bredface på mig

Natthungriga glada människor

Schuffeling klockan halv 5 på morgonen

Vart är vattnet, och vem är det som ska räddas?

Händelserik, busig, rolig, mycke folk.. jättebra helg helt enkelt!
Söndag idag.. provplugg från morgon till kväll.. på tisdag är de sista av de 2 prov som är kvar gjorda!

 

 

 


Morsdag

Vi alla tänker på dig där uppe ♥
Grattis på morsdag alla mammor. Se till att visa att du älskar din mamma för hon kommer alltid älska dig.

 

For all we know we might not get tomorrow




Rösta rösta!

Lägg en röst till för systeryster!:) RÖSTA


London

Så jäkla fränt, ja fränt är verkligen de rätta ordet! Fick precis veta att man kan dra till London när man vill, bo gratis och få privat site seeing vart man vill. Vill åka nu!! Men det får vänta, blir nog att fara en vecka eller så efter sommaren då jag inte jobbar och vem vet, kanske stannar jag? Blir helt lycklig i kroppen då jag tänker på det. Så kuuuul, sån frihet!


Vaa heeeende?

Har jobbat idag 9-13, lyckades gulla till mig en extra jobbtimme tillochmed! Efter jobbet gick jag en sväng på stan medans jag väntade på bussen hem. Planen var att köpa en kofta, men blev mer än jag planerat. Tog en klänning i farten påväg till omklädningsrummet och när jag testade den så föll jag pladask.. allt var fint med den, ryggen, mönstret, färgen, allt! Så fanns ingen tanke på att jag skulle hänga tillbaka den. De orangalinnet var väldigt enkelt, men satt fint. Sen kom fantasin fram och jag kom på massa olika sätt man kunde ha linnet på. Så de fick också följa med hem. Jag brukar vääääldigt sällan göra spontan köpt, men idag råkade det bli så:) Kanske jag tyckte jag förtjänade det efter en "tuff" arbetsdag? Som alla säkert ofta är med om, när man ska ha nåt hittar man det inte, när man inte ska nåt hittar man det.

 

Hahah måste bara skratta åt att jag knappt kan skriva ordet "linnet" längre.. för att så många tycker det är kul att kalla mig Linnet!


Gårdagens inköp : Mini PC

Proffesionella bilder jag vet..

Denhär lilla saken fick följa med mig hem igår! En minipc ca 10tum, 250GB, webbcam, bluetooth, windows 7, kostar runt 2500 osvosv. Eftersom att vi måste lämna tillbaka skoldatorn snart så var jag helt enkelt tvungen att köpa mig en dator. Jag var väldigt skeptiskt och osäker på storleken först, för den känns och ser ut som en bok ungefär.. Men då jag sätt att texten på skärmen och känt att tangenterna känns nästan lika stora som på en stor dator så kände jag att det skulle funka! Om jag tänker efter på vad jag ogillat med skoldatorn jag har nu så är det att den har vägt mycket, miniPCn väger bara 1,1kg!! Sen så ville jag ha större minne på datorn, och det fick jag, 4 gånger större minne än på skoldatorn! Var liiiite tvek igår, men idag känns inköpet bra! Fick även med mig ett litet turkost/svart fodral till datorn, ville ha ett rosa eller lila, men turkost fick duga..


Lägg en röst

för min bästaste syster! Bara att klicka här och sedan klicka på rösta! Den som får flest röster vinner biljetter till festivaler och blir blåkläders modell för 2012! Vilket hon förtjänar mer än allt! Tar 2 sekunder att gå in på sidan och klicka rösta:)

För en vecka sen

stod jag framför spegeln och skakade av ilska och smärta för att jag bums skulle ha tungpiercingen på plats! Då hade jag rätt ont.. nu en vecka senare känns det faktiskt ganska bra:) Det är fortfarande inte så trevligt att äta, svider som tusan.. sen låter det inte så fräscht men det varar ganska mycket också. Men jag har som sagt inte så ont, ibland kliar det lite bara vilket tyder på att det läker! Jag fortsätter gurgla Hexident och saltvatten (vilket för övrigt är så äckligt att man får kväljningar) för att hela tiden hålla så rent som möjligt! Hoppas att jag nästa onsdag kan byta piercing!

För övrig så har jag idag köpt en nya dator (ska visa sen vad det blev), sen gått en sväng på stan med Josfiiiiiine och ikväll hunnit gå en promenix i solen! Under promenaden fick jag b.la. se ett gäng med tävlingscycklister med najsa rumpor (hur vältränade som helst!!)hoho. På bussen hem idag var jag också med om en lite rolig grej. Nån minut efter att jag satt mig på bussen knackar en 50+ man som satt bakom mig på axeln. Jag vände mig om och då stack han fram en halv snickers och frågar om jag ville ha den. Jag skrattade nervöst och frågade varför han ville ge bort den.. han behövde tydligen vatten för att kunna äta upp den för hans mun blev så konstig annars (?). Jag kände mig nästan tvungen att ta emot den för att hans tanke var så snäll (ångrar mig inte för den var jäkligt god). Efter en stund knackar han mig på axeln igen och säger att "föresten, det är ju självklart inget fel på den" sen sticker han fram en halv banan också och frågar om jag ville ha den med. Men där var jag nöjd, en halväten banan kändes lite halvsnuskigt..

Blue

Är färdig med linnet/tunikan eller vad man nu ska kalla det, den ska användas till jeans iallafall eftersom att tyget är genomskinligt. Det är första gången jag syr ett plagg nästan helt för hand, med nål och tråd alltså! Jag har utgått från en gammal bh och draperat och sytt fast typ på den så det har knappt gått att använda symaskin. Kul var det och kul att den är klar!


Onsdag morgon

Gillar när man beräknar ett slutbetyg så fel man bara kan göra. Bra kämpat UF Mjukogó!! Gissade väl på g-vg men det slutade på ett högt betyg. Vad är ett högt betyg? MVG!! Woho!  Jajja, det var de, blev bara så glada för vår skull:)

Nu bär det snart av mot skolan för en lektion där det ska göras ett religionsprov om etik och moral. Ska nog gå bra!  Sen så är skoldagen över. Troligtvis ska jag köpa en dator idag, en minipc. För skoldatorn ska lämnas tillbaka om några dagar och jag klarar mig verkligen inte utan en dator! Jag vill ha en ca 13tums dator som jag har nu för att dom är lagom stor och får plats i väskan. Men det finns inte många alternativ att välja på om man ska ha en sån dator. 15-16 tum är för stort. Så då finns bara alternativet 10tum. Det får lov att funka! Kommer dessutom att vara skönt att ha en minidator som inte väger nåt då man ska resa eller så. Får se vad jag kommer hem med idag:) CIAO

P-piller gör att fiskar inte kan få barn?

En vän som är finast, snällast, roligast och bäst helt enkelt!

Jag och korvstoganoff alltså.. känns som att jag gör det 1 gång i veckan? Varje gång jag ska laga mat och det finns korv så blir det korvstoganoff! Det är ju mycket godare än vanlig stek korv och ugnskorv! Men jag gör alltid lite olika, idag blev det, korv, matlagningsgrädde, dijonsenap, ketchup, vitlök, lök, oregano och vitpeppar. Lyckat! Lillebror sa, det va inte gott Linnea.. det var jävligt gott!!

 

Har även lärt mig en ny grej idag! P-piller är ju bra att äta om man har pojkvän och inte vill bli gravid, men då man inte har sex, samlag (vad man nu vill kalla det) så ska man inte använda p-piller. För tydligen så kissar man ut hormoner (från p-pillrena) som sedan åker ut i sjöar och vattendrag. Där drabbas sedan fiskarna av att vi äter p-piller för det hända att dom b.la. inte kan få barn. Långsökt, inget man direkt har tänkt på. Men har man möjlighet att inte äta p-piller så är det ju bra man inte gör det! För dom som äter p-piller så har jag hört att man inte ska äta och sen sluta äta i perioder för att kroppen hamnar i obalans av hormonerna. Men så mycket fisk som det finns i våra sjöar så tror jag inte det gör något om nån dör hit eller dit:)


Kändis i stan


Tro det eller ej, en igår satt jag på busstationen 2 timmar och väntade på bussen. Tänkte att det var lika bra att göra det och utnyttja tiden till att plugga. Och vet ni vad? KÄNDIS I STAN! SJÄLVASTE HÄFTIGASTE IDOL RABIH GICK FÖRBI INNE PÅ BUSSTATIONEN OCH LOG MOT MIG! OMG. Som Josefine sa.. han är "kändis", då borde han åka limousine, inte buss? Och vet ni vad? Har faktiskt träffat han förut, suttit bredvid han och pratat med han på våran lilla roadtrip till Lycksele förra året. Så lyckligt lottad är jag.;);) Hade dock hellre önskat det var Brad Pit, eller David Beckham eller nån... Liiiiiite häftigare.

Hur många lingon finns det i världen?

Igårkväll var jag på bio med tjejen jag är kontaktperson åt. Vi såg "Hur många lingon finns det i världen", en verklighetsbaserad film som handlar om ett gäng utvecklingstörda personer som får en ny sysselsättningsledare. Han bryter alla regler på vad dom ska göra och låter dom göra roligare säker än att knygta skor och hugga ved varje dag. Sjukt rolig film! Man fick sig mer än ett gott skratt kan jag lova. Sen hade filmen en sorglig sida också. Så för er som har lätt att gråta, ni kommer att gråta. Trodde nästan jag skulle få en tårflod över mig från de som satt bakom mig.. 10 av 10 lingon får denna fina film:)


Two for you

Här har ni två posebilder på mig och min nya älskling, tungpiercingen♥ Gillar den skrapt! Den läker på rätt bra också. Efter igår kväll hade jag dock ganska ont då jag suttit och pratat och sjungit flera timmar i bilen. Men efter att ha sovit så känns det bättre. Den är ju fortfarande väldigt svullen, vilket inte känns men syns, men det kommer gå över på ett par dagar. :)

 


Kulturnatta

Igår var det Kulturnatta med mig bakom ratten under crouisingen. Körde en blå fin Pontiac Star Chip (kom ihåg namnet!!). Först var vi på någon förfest i bjännsjön sen bar det av mot en bilträff på I20 och där var vi tills crouisingen började klockan 8. Jag var hemma klockan 3 igår så det blev några timmars bilkörning. Men det var kul!! Haha förstår dock inte varför jag tycker det är så kul. Men alla verkade nöjda med kvällen iallafall och det var jag också (och jag var lätt bästa föraren med fötterna på instrumentbrädan större delen av tiden)


Old pics

Vad hände?..

Bilderna får mig just nu att vika mig dubbel av skratt!


Jordgubbar

Blev väckt ur en djup sömn klockan halv 8 imorse då dom ringer från Coop och frågar om jag kan jobba idag. Yrvaken säger jag ja och hoppar upp ur sängen, slänger ihop massa grejer och åker mot stan. Har jobbat 9-18 idag och det var faktiskt riktigt skönt, var länge sen jag jobbade så kände att det behövdes! Inga dryga, begärande kunder har varit inne heller, bara massa snälla, söta små tanter och gubbar. Tungan läker på bra också! Har väl läspat en del idag, men faktiskt ingen som (vågat) kommenterat det, så så farligt kan det inte ha låtit.

 

Nu har jag kommit hem till min bror och duschat och fått i mig en tallrik kall gröt med äppelmos. Gottigott. Men turen är inte riktigt på min sida idag.. efter att jag duschat märker jag att min necessär med b.la. allt smink i är i Tavelsjö......... Kändes ju lagomt kul då man kände för att vistas bland folk ikväll!... Som tur är kommer troligtvis min bror med necessären, men senare ikväll. Sen så har jag hela dagen varit sugen på jordgubbar då var och varannan köpte det idag. Så efter jobbet går jag in på lagret och väljer noga en låda jordgubbar (av typ 100st) och märker då jag kommer hem att jag ÄNDÅ lyckats ta en låda med några ludna jordgubbar. Suck. Vill typ skrubba dom med en diskborste. Jajja, trots de 2 motgångarna så är det bra humöret ändå inte försvunnet. Ska försöka ta reda på vad jag ska göra av kvällen nu!


Ännu en torsdag

Ska stänga in mig på mitt rum nu hade jag tänkt med massa piggelinglassar och komma ut om 4 timmar med en 10 gånger mer fylld hjärna (med fakta). Wooohoo! Känns som man spricker snart, som att det inte går att få in mer i huvet. Men efter nästa vecka kan jag låt (det mesta) skolarbetet försvinna ut ur mitt huvud igen. Sikken lättnad!! Fredag imorgon dessutom! Weeey för det!


Ska man vara fin får man lida pin

Man blir som lite konstig då man inte kan äta riktigt mat. Önskar jag mådde lika gott som lillekissemisse Gustav! Tungan är faktiskt över förväntan bra!! Jag har inte så ont och tungan är inte heller så svullen. Men det går inte äta fast föda. Har levt på piggelin, is och mjölk mixat med banan sen igår. Men som pappa flinade och sa igår "ska man va fin får man lida pin" (fin var nog inte menat ur hans ögon, utan ur mina) Men jag håller med honom, lite smärta och hunger är värt ett hål i tungan:) Känns bra att jag lyckades hålla redovisning idag också, trots lite sludder!


Äntligen piercing i tungan!

Vilken dag!! Fylld med både blod, svett och tårar! Var hos en tjej som har ett företag och piercar hemma för 200 kr/piercing och tog hål i tungan idag. Första sticket misslyckades, hon kom inte igenom en ärr/borskbildning under min tunga. Så det var bara att gilla läget och sticka igen, i en annan vinkel. Aaaaj. Helt otroligt att det lyckades, för jag har ju inte en normal tunga har vi kommit fram till. Glatt åker jag och Josefine därifrån och sätter oss på bussen hem. Då händer det värsta som kunde hända. Kulan under tungan lossnar och staven glider ur, var helt omöjligt att få igenom den igen på en guppande buss. Josefine gjorde många bra (slemmiga) försök men det misslyckades. Så mot min vilja var jag tvungen att dra ut den helt. Kändes förjääääääävligt! Sen när jag kommer hem ringer jag till Nettiz som piercade mig och frågar vad jag ska göra och då sa hon att jag skulle försöka försiktigt lirka igenom den. Inte ens i min vildaste fantasi trodde jag att det fanns en chans att jag skulle klara det (själv dessutom)! MEN DET GICK!! Med verktygen på bilden så lyckades jag på något vis få igenom den och sedan fästa kulan. Skakade som ett asplöv av chock och glädje så det var sjuuukt svårt och det blev inte heller lättare då salivet rann i floder. Finner inga ord över hur skönt det känns att den sitter på plats igen, så att jag slapp göra om det en annan dag. För det var inte det minsta skönt.

 

Det var den historian, slemmig och kanske inte så trevlig men så gick det iallafall till:) Nu ska det käkas piggelin och isbitar i mängder för att hålla svullnaden nere, mat är bara att glömma..!


Sov lite bättre..

Med en kopp varm mjölk!
Jag har lärt mig att man inte ska äta innan man går och lägger sig för att matsmältningen behöver vila på natten. Äter du, gör matsmältningen att du sover dåligare. När jag jobbade på Online förut så kom jag ofta hem sent och gick och la mig direkt då jag kom hem. Istället för att äta så drack jag ett stort glas ljummen mjölk för att mätta magen lite. Hade läst någonstans att mjölk också fick en att sova bättre. "Mjölk innehåller b.la. kalcium, som har en lugnande effekt på musklerna och på det mentala tillståndet." Så fryser ni, känner er sugen på något eller bara vill sova lite bättre så drick ett glas varm mjölk innan ni går och lägger er:) (Förvänta er bara ingen mirakel kur som botar alla sömnproblem)

Mjukglass in tha sun

Med självaste Josefine! Då vi inte setts på en heeeeeel vecka så hade vi en del kuligheter att prata om! Sen vill jag tipsa om mjukglass på Frazzes, helt sjukt vad mycket glass man får. Helt omöjligt att inte bli nöjd! 25kr, inte dyrare än någon annan stans heller. (Dessutom finns det Noisette topping, nougat) DET är yummie!


Tänk positivt!

Blev laaaaagomt less idag då man väntade 2 timmar i onödan på en lektion som inte blev av. Sista lektion dessutom. Läraren var sjuk men vad hade vi fått veta om det? Men det är bara att tänka positivt, vi var duktiga som väntade och det hade kunnat vara värre. Jag hann dessutom med en del andra grejer under hålet b.la. att sy lite på det blå chiffonglinnet. Den går alltså inte ha som klänning utan man måste ha shorts, kjol eller jeans under. Jag har inte sytt fast banden utan bara prövat hur jag ska ha dom. Sen har jag inte heller kommit på hur jag ska "sy bort" klumpen med tyg över bhspännet mittbak. Sen ska det också dit lite flätor osv. Det här är bra mycket roligare än allt skolarbete som ska göras. Förstår inte riktigt varför jag börjar med ett sånt här projekt då jag egentligen inte har tid till det.. men är rätt skönt att ha nåt annat att göra och vila hjärnan på. Jajja, nu är man iallafall hemma. Ska snart laga korvstroganoff (jomm jomm) och sen väntas mer plugg!


Efter låååååång väntan!

Efter att jag har varit hos tandläkaren och skurit av strängen under tungan (gjorde det förra veckan) så har den nu blivit lite längre. Sist jag prövade så kunde jag inte ta hål i tungan för att strängen höll tillbaka tungan inne i munnen så att man inte kom åt med kanylen. Men nu kan jag faktiskt sträcka ut tungan! (mer än förr iallafall) Så på onsdag ska jag fara och göra ett försök till! Ska gå denna gång. Har väntat huuur länge som helst känns det som, så jag taggar! Är inte nervös för själva håltagningen utan mer nervös över om det kommer gå. Men det ska gå, om jag så måste dra ut tungan med våld. Hål i tungan är så snyggt!! och jag har 12 roliga piercingar hemma som väntar på att bli använda!


Vet ni vaaaad..


Skitväder det är idag, det spöregnar och stinker mask utomhus. Ogilla. Men vet ni vad? Idag är det 1 MÅNAD kvar tills studenten. Efter det kommer jag bli en gladare, lyckligare, snällare, bättre människa utan alla hemska skolmåsten! Känns riktigt riktigt bra. Vi håller ut in i det sista! Sen så är man fri att göra vad man vill!

Söndagssysslor

Sitter med naturkunskapsboken och samhällsboken och pluggar både ekologi och arbetsmarknaden. Kul? Njaa, men vet att efter proven är gjorde så är det över. Skolan är över!! Det är dessutom mycketmycket lättare att lära sig om man verkligen försöker ställa in sig på att det man ska lära sig är intressant. Bara att mata in den tanken i huvudet så känns det lite lättare! Sen kan man ju alltid göra stämningen lite bättre med massa gott. Kaffe (som håller en vaken), nybakta bullar, kex med lyxost och en macka med tonfiskröra blev det denna gång. Tonfiskröran är bland det godaste jag vet och är hur enkel som helst att göra! Man blandar bara tonfisk, massa dill, hackat ägg, majonäs och cremefraiche. Lägger det på en rostad macka (helst kyld) och klämmer citron på det. Mmmmmmmm! Pröva, ni blir inte besvikna!


Om att vara lång

(Haha Skon heter LINNEA!!!)


Långben, pinnen, trädet.. finns många ord man kan kalla en lång person! Inget jag besvärats av. Jag har alltid varit lång och smal. I sjuan började jag störa mig på det. Alla killar bli ju självklart för korta (för korta för vad?). Småkillar, man kan ju inte vara tillsammans med någon som är kortare än en själv. Tjejen ska ju vara kortare. Så tänkare man nog bara för att majoriteten av alla par är så. Sen dethär med att bära klackar, aldrig att jag skulle ta på mig ett par 13cm klackar. Skulle kännas som att jag var uppe i himlen då. I en värld över alla andra. Men jag vill kunna känna att jag trivs i sånna klackar, för det är så satans snyggt! och det finns alldeles för mycket snygga klackskor!

Jag träffade en tjej för 3 år sen, hon var 181cm lång och hade 10-13cm klackar. Vi hade en lång diskussion om hur det var att vara lite längre än medel som tjej. Enligt henne var det självklart att hon skulle kunna ha höga klackar precis som alla andra "är väl inte mitt problem om alla andra är mindre". Hon fick mig att tänka om lite.. vad spelar längden för roll egentligen, man vänjer sig. Nu använder jag 6-7 cm klackar ibland och jaaa, jag blir lång som bara den, men har precis lika kul i ett par klackar som i ett par platta, om inte roligare. Jag kan nog tänka mig att alla önskar att det var en annan längd ibland, speciellt killar som är typ 1,50, då är ju det flesta tjejerna jättar för dom!

Så längden har ju ingen betydelse egentligen, det finns långa och korta killar, och tjejer. Och jag har ju märkt att det finns många fördelar med att vara lång också. Tanter och gubbar som vill ha hjälp att lyfta ned ett mjölkpaket från kylen i affären, eller något annat som inte alls är svårt att få tag i för mig. Man slipper bära stolar fram och tillbaka då man ska nå grejer i skåpen. Man kan titta ner på små människor man inte gillar osv. Hehe. Jag har lärt mig att sträcka på mig, något alla bör göra. (ser dessutom förjävligt ut att gå ihopsjunken som en, jag vet inte vad)

Jag fortsätter drömma om de skyhöga klackarna, kommer inte ta på mig några sånna en på ett bra tag. Skulle nog dessutom få svindel i dom. Håller mig stadigare längre ned på marken. Haha.

every youth waan be di winner

"Popcaan - Dream" spelas om och om igen i mina öron just nu. Så bra låt! Kan man bli less på en låt? Tror inte de. Går den spela för många gånger? Vissa kanske gör de. Tror inte jag kan bli less på denhär låten iallafall. Ska ta reda på det!


The Next Three Days

Jag som aldrig ser film såg denhär filmen förra veckan. Måste tipsa om att se den! Drama, crime och romance, handlar om en mamma som hamnar i fängelse för mord. Men enligt henne och hennes man så är hon oskyldigt dömd. Hennes man bestämmer sig för att reda ut vad som egentligen hänt och få ut sin fru ur fängelse. Sjukt spännande film!


Man tager vad man haver

Ingen kom med smörgåstårta till mig så fick sno ihop egen mat.. Köttfärssås, jasminris, sparris och sweet chili sås. En inte så passande blandning, men jag var sugen på allt så det blev ganska gott ihop ändå! Sparris är något jag skulle kunna äta varje dag, så jäkla gott. Stekta i olja och salt, yummie! Nu sitter jag och dömätt (det blev en riktigt käraportion) och väntar på att kladdkakan jag gjort ska svalna. MEN BLIR HELT TOKIG!!! Hur gör man kladdkaka???, som blir kladdig! Kan inte göra kladdkaka längre, det blir alltid sockerkaka som är lite kladdig i mitten. Ska man då äta upp mitten och lämna kanterna? går ju inte.. Prövar ofta lite olika recept, men det är inte recepten det är fel på heller, helt enkelt jag som är en kladdkakefailare.

 

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao (tips på kakao)
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

175 grader, 15-20 min

 

Vad gör jag fel?

 

Kladdkakan kommer nog ätas upp hur som helst, ska ta mig ett smakprov om en stund och fundera på vad jag ska göra av denna lördagkväll:)


Ge mig smörgåstårta

Har precis gått en liten promenad längs älven, vid ön. Blåste kallt men solen lyckades iaf komma fram lite mellan molnen. Nu hade jag mer än gärna tackat jag till en stor bit smörgåstårta. Det vattnar sig i munnen. En smörgåstårta med räkor, färsk ananas, tonfisk, mjukost, vindruvor, ägg.. Kan ni tänka er hur gott det skulle vara!?


Fredag och den bortglömda dagen efter

Träffade dessa fina tjejer igår b.la. Tacos och förpartti i vännäs sen utgång på 5ive. Fast där blev jag inte kvar länge, fick för mig att jag skulle iväg på andra äventyr. Så jag gick och hamnade tillsist på Olles. Där det var en hel blandning med massa kult folk:) Det roliga var att jag först inte fick komma in på Olles "det är 20 här".. och det visste väl jag också men brukar aldrig vara några problem. Men då ställde jag mig iaf utanför Olles och sa att där fick jag stå utan att dom kunde skicka därifrån mig. Sen tog jag armkrok med chefen och pratade på och blinkade lite med ögonen.. och tillslut säger han "okej.. vi kör "sten sax påse", bäst av 3, vinner du så får du komma in, vinner du inte så får du stanna här ute. Och självklart vann jag!! Hhaha. Inte alltid obesvärligt att vara under 20 inte, men det gäller att hitta sina knep. Sen när dom hade stängt och jag skulle börja gå hem så kom en äckligryss fram och kladdade och ville ha med mig nånstans men som tur var så hade jag min räddare i nöden, Simon. Hem tog jag mig inte heller utan kvällen fortsatte med en gråtande tjej som blivit slagen av sin idiot till kille, action och sen mat på Subway.

 

Som sagt, en ganska händelserik kväll igår, kul hade jag och hann vara på både de ena och de andra stället. Igår tänkte jag inte på att det fanns en dag imorgon också, det kände jag nu. Hej huvudvärken.


Grattis syster!

Idag dag blir syster hela 24 år gammal! Ett år närmre pension:) Önskar jag var i Norge nu så att jag kunde baka en stor smaskig chokladtårta till henne!. Har sagt hon ska få den då hon kommer hem i juni istället. STORT STORT GRATTIS !



Nastarovio!

Nu bär det av mot festligheter! Känns konstigt att vara sminkad och fixat så tidigt på dagen men blev tvungen att göra så idag. Har varit på så jäkla bra humör idag så allt känns superkul! Hade värdens speed i skolan, kunde inte sitta still, inte stå still och kunde inte hålla munnen tyst. Av vilken anledning vet jag inte, inget speciellt har ju hänt, inte vunnit på lotto eller nåt. Men klagar inte, så jag fortsätter dagen med ett superduper humör!:D Skål på er!


Fridaycash

Tackartackar för detta! Ett års slit och släp med UF-företaget MjukOgó lönade sig finfint:) Har en bra buffert att spendera av ikväll! Hehe. Har nyss duschat, ska nu sminka mig och sen bege mig iväg mot vännäs för att träffa upp massa goatjejer för förfest och sedan utgång på 5ive! Ska bli kul!


Linnea

GRATTIS ALLA LINNEOR PÅ NAMSDAGEN!

Linnea eller Linnéa är ett kvinnonamn som kommer från Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Linnés släktnamn kommer i sin tur från en gammal lind som stod vid hans fädernegård.


När jag var liten ville jag inte alls heta Linnea, Sofi var mitt drömnamn. När vi lekte lekar som mamma, pappa, barn så skulle jag alltid heta Sofi. Nu tycker jag inte allt namnet är speciellt.. Linnea duger bra! Eller "Linnet" som vissa kallar mig. När jag var liten och folk kallade mig Linnet så svarade jag alltid "sätt på mig då!"..för att jag var ett linne. Hahah. Linnet blir jag fortfarande kallad, eller t-shirt, eller tröjjan osvosvosv.


Blodpudding

Åt sånna här godingar till middag idag, även kallat "radhusbiff". Vet inte om det är jag som är konstig men jag älskar de verkligen. Med sylt av något slag, idag lingonsylt och massa smör (som Josefine lärde mig att man inte bara har till palt utan är lika gott till blodpudding). Blodpudding är ju dessutom hur nyttigt som helst för oss b-rudar som får mens eftersom att den innehåller jättemycket järn. Och ni som inte gillar blodpudding, lär er äta det. Vad som helst går att lära sig äta (kanske inte bajs) bara man vill. Jag har själv bevisat det för mig själv då jag b.la tvingat mig att lära mig tycka om kaviar, paprika, sill (får iaf i mig det om jag måste), broccoli och bönor av olika slag. När jag började gymnasiet hatade jag bönsalladen men bestämde mig för att jag skulle lära mig äta den. Så med grimager och rysningar av äckel så lärde jag mig tillslut, ni som sett mig äta de i skolan då, och nu vet att det går lära sig älska nåt man hatar, bara man vill!


Hemmagjort fotbad

Jag är ledig idag från skolan så är bara hemma och gör sånt man inte annars hinner med. Har pluggat, städat 160kvm hus från tak till golv (nästan), bäddat rent, ätit massa gott och tagit ett fotbad ute i solen. Jag hatar att ha torra, hårda fötter. Fötter är redan så fula dom kan bli, men man kan iallafall försöka göra det bästa av dom. Jag brukar aldrig göra fotbad men kände att jag ville pröva, men visste att det inte fanns något fotsalt hemma. Så jag snodde ihop en egen blandning! Tog massa grönsåpa (minns att jag fick ha foten i ett såpbad på fritids då jag var liten för att en sticka i foten skulle mjukas upp och lättare komma ut) och sen typ 1/2 dl grovsalt och blandade det med varmt vatten. Tänkte att vanligt salt borde väl funka ungefär på samma sätt som fotsalt? Sen satt jag med fötterna i vattnet i 30 min och filade dom sen med en fotfil. Och jag lovar, fötterna blev som babyfötter!! Så mitt påhittade recept funkade perfa! Någon som vill känna?:)


Sommarschema

Då har det kommit.. schemat över hur jag ska jobba på Coop i sommar alltså! Trodde det skulle bli 8 veckor men 5 veckor heltid blir mycket det med! 2 hela helger är lagomt, men visserligen så jobbar jag 3 fredagkvällar också.. så man får verkligen passa på att ha kul de helgdagar man är ledig! Jag börjar 1 vecka efter skolan slutat (wiiho) så får en vecka ledigt sen jobbar jag 4 veckor, är ledig 1 vecka (tajmat då jag fyller år den veckan) och jobbar sen en vecka till efter det. Blir bra dehär:) Sen är ju frågan vad jag ska göra av alla pengar? Leva på dom! Kommer inte stanna i Umeå, vill resa och se något nytt. Här kommer jag aldrig hitta ett jobb jag verkligen vill jobba med. Det jobbet finns någon annan stans i världen. Så efter sommaren kommer ni inte få se mycket av mig. Längtar!!

Kom helt av mig..

..från annat mycket viktigare än detta! Jag tittade på tyget och kom bara helt plötsligt på vad jag ville göra av det. Så allt annat jag skulle göra flög ur huvudet. När man kommer på en bra idé så är jag så rädd jag ska glömma bort den om jag inte gör det på engång. Har nu suttit och nålat fast tyg på en bh och har också insett att jag nog kommer måsta sy det mesta förhand då det inte går att sy med maskin genom bygeln på bhn. Lite bök, men resultatet kommer troligtvis bli ett fint linne/klänning med flätor, veck och drapering bak.

Mycket av det ena, lite av det andra

Har en hel hög av mellanblått-marinblått chiffong tyg hemma. Mycket tyg, lite ideér på vad jag kan göra av det.. Tänkte mig en blus eller skjorta från början, men har lagt den idén bakom mig. Nu känner jag för att göra en klänning av något slag..har en gammal bh jag kan klä och sedan göra en enkel underdel till de, men är inte säker på om jag vill ha den så heller. Älskar färgen på tyget så jag ska göra något av det!

Butterflies

Vill haaaaa! Fjärilar är så fina, speciellt i starka färger. Jag vet precis hur jag vill ha tatueringen med två fjärilar men jag kan verkligen inte bestämma mig vart jag vill sätta dom. Antingen på armen, men på en placering som jag inte riktigt vet om det går att få till. Eller så vill jag ha dom på sidan, vid revbenen. Men om man tänker på hur man troligtvis kommer att se ut som gammal med massa valkar osv så kanske det inte är bästa placeringen. Men samtidigt kan du ju vara en anledning till att jag aldrig kommer kunna sluta träna. Jag måste dö fit för att inte tatueringen ska gömmas av massa hud. Funderar vidare..

 

Hittade denhär tatueringen som var så jäkla fin!! Färgerna, blommorna, allt! Skulle tyvärr aldrig göra något liknande själv men jag nöjer mig med att titta på andra som passar i den:)


Onsdag.. en dag närmre målet

Ja tack!

Ännu en fullspäckad dag, har hunnit vara i skolan och har för ett tag sen kommit hem. 2 lektioner blev inställda så vi fick en kort dag! Måste skratta åt att jag hade mina jeans öppna hela dagen i skolan..knäppte upp dom imorse på första lektionen för jag höll på att sprängas i dom och sedan fick dom förbli öppna. Tur ingen märkte nåt? Men har iallafall insett att byxorna är för små, och har inte som mål att få dom att passa igen heller!

Annars så har jag idag sytt upp en klänning och gjort axelband av det jag klippte bort längst ned på klänningen. Fin blev den, men inte på mig, tur det inte är min klänning:) Dagen fortsätter, skolarbete osv.

 

TRE VECKOR KVAR TILLS ALLT ÄR INLÄMNAT OCH GJORT!!!

(av 12 skolår, så jäkla duktig vi är!!)


Tjahtjah bloggen!

Bjuder på Josefines happyyyy face!:)

Vilken bra dag! Eller kanske inte så rolig, men jag har hunnit med så himla mycket! Först skola, sen hem till naturkunskapsplugg i solen (lyckades få fina bikiniränder!:)), skrivit klart en uppgift om granstubbensekosystem (fakta jag kommer ha stooooor nytta av i livet..), käkat kycklingnuggets med världens godaste sötsura sås som pappa (!!?) gjorde och sen har jag nyss gått en långpromenad i kvällsolen. Nu är jag duschad och mysklädd, mer skolarbete väntar tills beroende framkallande BigBrother börjar klockan 10! Jippijihoo!


Marabou Caribbean

Mitt och Josefines sötsug tog över i söndagskväll, så vi köpte 2 hela chokladkakor och gluffsade i oss. B.la. den nya smaken för i sommar "Caribbean". Ska försöka förklara hur den smakar.. den innehåller banan och cocos så vi gissade på att den skulle smaka mycke frystorkad banan men jag tycker den smakar mer skumbanan. Precis som sån där mjuk skumbanan man kan köpa på lösvikt. Cocosen smakade ganska mycket också, så slutsatsen är en söt smak av skumbanan och cocos. Den var inte en av de godaste chokladkakorna som finns men var godare än mango och jordgubb iaf!


Jag blev kär

Träffade på dehär sötnosarna igår och blev fullkomligt kär!! 15 små lamm som kutade runt i en hage, bara en vågade komma fram. Och den var inte blygg heller, han trodde mitt finger var en spena och försökte allt vad han kunde att få ut mjölk, vilket inte lyckades. Stackarn. Jag ville bara hoppa in i hagen och ta med mig lammet hem, var riktigt nära på kan jag lova.. synd de inte blir lika söta som stora bara!


Gissa djuret!


Härligheter

Hoppas inte ägaren till stolen ser detta..


Happy face

Jag har varit försvunnen ett bra tag känner jag. Skolan tar slut på en.. helt och hållet. Prov ska göras, inlämningar ska in, det är verkligen nu det gäller. Sista spurten. Bal och student ska också planeras. Samtidigt ska man hinna känna att man lever. Det fick jag verkligen känna i helgen! Lördagskvällen var superkul, massa goa glada människor sen födelsedagsfest på Vita björn. Och igår kunde jag inte ha haft mycket roligare än vad jag hade. Jag och Josefine fick åka motorcykel!!! och vi åkte inte bara, utan vi ÅKTE. Jag verkligen älskar, älskar, älskar kickarna man får! Specieltt när det gick 250km/h stundvis. Helt sjukt, helt sjukt kul. Har träningsvärk i rumpan och benen idag, och blir fortfarande helt uppe i varv då jag tänker på hur kul det var. Tack för den tripen!! Vi fick även se havet, 2 fåglar som parade sig, en ensam svan som chillade på en klippa mitt ute i vattnet, nästan en actionfilmskrock och massa mer. Efter denhär helgen känner jag att det finns mycket mer energi i kroppen, vilket känns suuuuuper:)


RSS 2.0