Sopor, stan & träning!

Dagen bjöd på studiebesök på Dåvamyra, där alla våra sopor bränns och görs om till uppvärmning och varmvatten. Jag är ju lite efter och hade ingen aning om att Dåva låg så nära Umeå..
Men det var faktiskt rätt intressant besök, mäktigt att se hur stort det var! Tur man inte är höjdrädd iallafall, vi fick gå i byggnader på svindlande höga höjder, golvet var galler och man såg runt 60m rakt ner!




Har även gått på stan idag med Anneli och käkat på Max, riktigt länge sen jag åt där så det satt bra i magen! Ikväll har jag tränat Spinning! Pjuuuh säger jag bara, erkänner att jag har hemskt dålig kondition..

Norge, England eller Scotland?

Oslo, Norge..

 

 

London, England..

 

 

Glasgow, Scotland..

 

 

Jag vill, jag vill, jag ska!

 

I minst ett år nu har jag haft tankar på att när jag tagit studenten så ska jag flytta. Flytta och skaffa nytt jobb, boende, träffa nya människor, se nya saker osv. Inget fel på Umeå men jag är så hemskt less på det vardagliga. Samma människor, samma stad, ingenting nytt helt enkelt.. Men vart ska man ta vägen, vad ska man göra och bo? Jag är inte rädd för att ge mig in på något i vinst och förlust, jag vill åka iväg utan planer, utan jobb och ge mig in i något helt nytt! Antingen så går det bra eller så slutar det med att man kommer hem efter 1 månad och stannar hemma. Jag har hört så många människor som aldrig ångrat det de gjort utan ångrat det de inte gjorde, så jag kör på mottot att man förlorar ingenting på att testa!

 

Jag har funderat på dethär så länge nu att det känns som att jag är beredd på vad som helst! Det jag vet är att jag vill åka till ett land där man blir förstådd. I Norge har jag min syster, England och Scotland har jag inte varit i men har hört väldigt mycket bra om båda länderna. Studententen är inte förens om 3,5 månad så jag har ett tag på mig att fundera.. Önskar bara jag kunde spola fram tiden liiiitegran!


Nytta, nöje & spänning

Jobb och fullt upp fredag och lördag. Igår kväll träffade jag Josefine, Nadja och Mikaela på en middagsdejt på Nattöppet. Det låter inte vidare exklusivt men buffen är faktiskt väldigt god och billig. 69 kr och du får äta hur mycke av salladen och tacosen du vill. Efter någon timme hade vi fyllt magarna och pratat av oss, riktigt mysigt!:)



Senare på kvällen så for jag och Josefine vidare till grapparna och hade filmkväll. Såg den sjukaste filmen jag någonsin sett. "I spit on your grave" från 2010 --> http://www.imdb.com/title/tt1242432/ Helt sjuk film, brutal, äcklig, spännande osv. Jag gillar inte skräckfilmer som inte är verklighetstogna, det var den här filmen så därför rekommenderar jag att se den! (I ett mörkt rum, utan filt, alldeles ensam)
Men se inte filmen efter att du ätit en tacosbuffe, maten har en tendens att vilja vända i magen..

Lycka lycka lycka

Jag blev vuxen jag med!

 

 

Sitter och tittar på bilder från dagen då jag fyllde 18. Går inte beskriva med ord hur lycklig jag var den dagen, jag kunde inte sluta le. Dagen började med att jag tog körkorten, den känslan går inte beskriva, fanns inga ord för hur glad jag var för det! Och det är jag än. Körkortet är mer än guld värt och något man är hemskt rädd om! Sen blev jag uppvaktad av underbara vänner och familjen med massa gott fika och presenter. Fick blommor av vänner och en bukett rosor av någon som betytt otroligt mycket för mig. Kommer nog aldrig får en sån bra födelsedag igen!


Lost and found!

Får ursäkta den dåliga bilden..


På bilden: Till vänster - Knallgröna finklänningen med veck i sidan, mitten - en korsett & till höger - gula kavajen

 

Jag hittade de 3 försvunna plastfickorna med alla viktiga papper!! Jag har ingen att skylla på.. har ingen aning om när och varför men jag hade tagit hem dem och lagt dem i min "walkincloset". Virrig, jag vet. Hur som helst, såhär ser det ungefär ut då vi syr ett plagg i skolan. Först gör vi en mönsterkonstruktion med mått som på pappret längst till höger, sen ritar vi upp mönstret på stort papper. Då plagget är färdigt gör man en arbetsbeskriving (de 2 bilderna till vänster) och skriver reflektioner. Det är en ganska tråkig del av processen men väldigt nyttigt för att kunna förbättra och lära sig något nytt till nästa plagg man syr!


Hjärnan går på högvarv!

Sitter på textilen på skolan och rensar upp alla papper, mönster, skisser, tyger osv. Det har hela tiden kännts som att det saknas något och nu märker jag att mönster och skisser till 3 plagg saknas. De är helt borta. Har vänt ut och in på allt men de finns ingenstans!! Om det är något jag har varit riktigt bra på textilen så är det att ha haft koll på mina papper.. Irriterande och tråkigt, det är ju trots allt en del av betygsunderlaget. Får hålla tummarna att det försvunna dyker upp!

Booorta


Uppe med tuppen

 

För er som inte har prövat att ha banan i filet/yoghurten, testa det! Det är jättegott plus att det mättar bra.

Sen idag blev det min favorit.. rostat bröd med leverpastej och smörgåsgurka!

 

Igår hade jag fullt upp hela dagen, först skola, sen direkt vidare till jobb på Coop sen då jag slutatade där for jag och var med tjejen jag är kontaktperson till, vi åt bullar och spelade Yatzy i 2,5h!  Var ganska skönt att komma hem, äta hemgjord palt och sen gå och lägga sig kan jag lova.

 

Att vara kontaktperson innebär att man en gång i veckan träffar en person och hittar på saker. Personen kan antingen ha sociala problem eller ett funktionshinder men det finns även andra anledningar också. Man gör heltenkelt något bra för någon annan som behöver komma ut och göra saker och ha någon att prata med. Jag har jobbat som kontaktperson i några månader nu och trivs jättebra med det!


Regnjackan för regniga dagar på stan!

För dig som inte vill bli blöt..

 

Jag har fått höra att väldigt många gillar jackan och skulle vara intresserad av att köpa den, vilket känns hur kul som helst! Då jag sydde den tyckte jag inte alls att den var speciell.. men gillar den bara mer och mer! Den har en stor luva som skyddar bra mot att inte få blött hår och förstört smink plus att den har stora fickor som rymmer det mesta man behöver ha med sig. Jackan är rymlig så vill man så kan man ha en varm, tjock tröja under som inte syns kallare dagar.

Min lärare var på mig idag och gav mig förslaget att sy en hel kollektion regnkläder, vilket nog skulle vara en bra affäride då jag tänker efter! För vart kan man hitta snygga regnkläder idag? Pösiga och tråkiga.. Så det är absolut något jag ska fundera på!

 

Skulle du vara intresserad av jackan så tar jag in beställningar, har även fler bilder!

Hör av dig - [email protected]


Tattooo

En tatuering och du är fast. Tatuteringar är som ett berorende, men inte ett dåligt. Okej, det kostar ganska mycket pengar men om man slår ut det på sin livslängd så blir det inte så mycket.. Jag tycker att tatueringar både är snyggt och kan visa delar av vem du är som person eller något du gått igenom, själv skulle jag aldrig göra en tatuering som inte betyder någonting. Den ska vara genomtänkt och ha en baktanke. Jag är väldigt nöjd med min första tatuering och vill nu ha en ny, jag kan bara inte komma på vart på kroppen jag vill sätta den och exakt hur den ska se ut..så jag fortsätter fundera på det!

 

Älskar fjärilar och färg!


Hemmagjord Sushi!

 

För ett tag sen fick jag vara med och se hur man gör hemmagjord Sushi! Prövade aldrig att göra en rulle utan satt bara bredvid och iaktog. Dessutom var det första gången jag smakade sushi, jag vet inte riktigt vad jag tycker, inget jag skulle äta varje dag iallafall. Sojan man doppar bitarna i hade ganska speciell stark smak.. så skippade den!

Man kan ju ha vad man vill i sina Sushirullar då man gör dom själv. Vi hade algblad, gurka, philadelphiaost med vitlöksmak, gravad lax, kräftstjärtar, inlagd ingefära och sushiris, avokadon saknade vi. Kul grej att lära sig!


Muskelpass!

 

Har precis kommit hem från ett muskelpass på Taik träningscenter! Musklerna är som spagetti och humöret på topp! Känner att jag kommer att ha otroligt mycke träningsvärk imorgon men det är så det ska vara, man ska känna att man har tränat. Ett muskelpass med en gruppledare är verkligen att rekommendera för de som lätt fuskar lite på gym, man håller lättare peppen uppe hela tiden då man tränar som grupp!

 

Nu sitter jag och dricker te med halva koppen varm mjölk, så otroligt gott! Fyller också ut magen med kiwi, också otroligt gott och fullproppat med massa c-vitamin dessutom. Nu väntar jag bara på premiären av Big Brother 2011!


Gammalt blev nytt

FÖRE

EFTER

 

Är supernöjd! Det som var en gammal ful mockaväst med fula broderier blev en som nyköpt 10ggr finare väst som kommer passa perfekt i vår då det börjar bli varmare ute!

 

Det kan se komplicerat ut men förändringen var jätteenkel! Jag spättade först bort pälsen runt armhålet och sydde istället fast det på framsidan för att dölja broderiet. Mockatyget och fodertyget sydde jag förhand igen i ärmhålet. På baksidan sydde jag också in västen förhand för att få den mer figursydd. Med en vanlig hårkam kammade jag pälsen för att få den mer fluffig (den tovar sig lätt då det är fuskpäls). Klart!

 


Snö snö och återigen mera snö

 

Har precis käkat en otroligt god frukost! (ägget var pricken över i:et)

Igår satt jag och Josefine och pratade om att vi skulle ta oss till backen, Buberget för att åka slalom. Har inte än varit och åkt denna vinter. Brukar oftast bli så, man skjuter på det tills snön helt plötsligt är borta. Igår var det sol och idag då man tittar ut så snöar det som bara den. Typiskt det med, är det inte svinkallt så snöar det, ingen ordning på vädret! Sååå, blir nog att stanna hemma idag istället och skjuta upp skidåkandet till en annan helg och hoppas på finare väder!:)

 

Nu ska jag istället sy lite på en mocka/päls  väst som behöver piffas upp lite. Den är många många år och inte så jätte snygg direkt, men håller på att få den som ny!


Woop woop!

Spiknyktra på en hemmafest i Rödåsel kan vara kul det med! Man behöver bara ett gott humör, självlysande glasögon, örhängen, halsband och armband! Helt klart en en roligt, billig investering:)

 


Godmorgon Sverige

Fredagskvällen bestod av trevligt sällskap och förfest och ugång på Corona!

Sen vaknar man upp idag av att solen skiner på klarblå himmel och det är nästan varmt ute, bara -15!

 

 


Umeå Fashion Weekend

En av klänningarna jag hade med på modevisningen visade jag även upp på Umeå Fashion Weekend i Novemer 2010. Det är en klänning jag sytt av 2 par herrjeans och dragkedjorna är från ett par svarta manschesterbyxor. Temat var återvinning! Det som är tänkt ska hamna i soporna kan bli något nytt snyggt bara man har lite fantasi!


Promdress

Inspiration till den blivande balklänningen!

Mitt projketarbete i skolan går ut på att sy en balklänningen till balen i Juni.




Älskar mörklila och färgen passar väldigt bra till mörkt hår!

Designen är bestämd, tyget är köpt och har börjat med sömnaden. Om några månader kommer slutresultatet :)

Någonting jag inte klarar mig utan

Det bästa som finns på morgonen är att kliva upp, äta frukost och läsa VK!
Yoghurt med hemmagjord blåbärssylt, musli, "morfarste", fullkornsbröd med skinka och paprika.



Äter jag inte frukost så blir hela dagen helt kaos! Frukosten är den viktigaste måltiden för att få en bra start på dagen. Sen ett år tillbaka har jag också slutat snooza och kliver upp 10 minuter tidigare för att slippa stressa.
Vuxen poäng till mig!




Helt klart, ätbart

Måste bara såhär på kvällskvisten dela med mig av någonting hemskt gott!

Som dock inte ser lika gott ut på bild..

 

 

Min vän Josefine bjöd mig på detta en kväll. En sallad som är fruktansvärt god och enkel att göra + att den är nyttig för själen också!

 

Sallad, gurka, tomat, sparris, rödlök, paprika, fetaost, avokado, oliver, champinjoer, stekt kycklingfile, salt, peppar och olivojla! Wola!

 

Bara att sno ihop och äta!


Modevisning Designprogrammet 2011

För er som inte vet så går jag sista året på Designprogrammet på Dragonskolan. Jag går inriktning textilsömnad vilket innebär att vi lär oss skissning, mönsterkonstrution och sömnad för att sedan kunna sy vilka plagg vi vill. Sista året går ut på att designa och sy upp kläder till den årliga modevisningen vi ordnar i februari.

Så alla kläder som är med på modevisningen är alltså helt unika kläder, designade och sydda av oss själva! Helt klart en rolig linje!

Lite bilder för er som missade visningen.





Kanske inte de bästa bilderna, men absolut de snyggaste modellerna. Stort Tack Josefine, Malin, Klara och Hanna!


Allting har en början..

Bara för att börja någonstans, för allt måste ju trots allt ha en början, så börjar jag med att dela med mig av denna låt som jag helt har fastnat för. Ingenting har någonsin fått mig att längta så mycket till framtiden och friheten efter skolan som denna video. Tänk att man kommer att ha alla möjligheter och friheten att göra precis vad man vill! Min bror som visade mig låten hade helt rätt, den får en att vilja resa, se världen ur egen synvinkel. Vilket målet är att jag ska göra! :)

http://www.youtube.com/watch?v=eWUC5Q0RCAA


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0