Christmas!

Fantastisk jul! Sjukt kul att åka hem, synd bara att de 2 dagarna hemma gick alldeles för fort. Precis nästan så att jag han träffa familjen en dag och vännerna en dag. Bilresan gick bra båda hållen också, trots att stormen Dagmar ställt till det förjävligt. Så en bra helg blev det och det kändes skönt att komma tillbaka också! Det mindre roliga är att jag drog på mig magsår innan helgen för att jobbveckan var så stressig.. så hela helgen kändes det som att jag hade sår i magen vilken gör att man mår illa och har hemskt värk i magen.. sen i förrgår fick jag feber då jag kom hem från jobbet, hög feber, som höll i sig hela natten och hela dagen igår på jobbet. Var heeelt död, men lyckades inte hitta någon som kunde byta av mig på jobbet.. och som jag är så skulle jag aldrig kunna lämna min älskade arbetskamrater med allt jobb och bara gå hem. TUR jag är ledig idag iaf, såg några filmer igårkväll och somnade tidigit och idag blir det desamma. Stackars min kropp.


SÅ TAGGAD TJEEEEEEJ

Verkligen, Sirkus Eliassen i mitt hjärta!!
(även fast han bara gjort en, två.. bra låtar!)
Om cirka 7 timmar sätter vi oss i bilen och åker mot Umeå, först ska jag bara göra bort några mördartimmar på jobbet, och då skämtar jag inte.. Det kommer va äckligt mkt att göra. Men jag är taggad, och samtidigt nervös, stressad, och fjärilar både i och på magen inför det som komma skall!
Ha en god jul allesammans!! ♥

När du tror du har använt dina sista krafter.. så har du bara använt hälften av dem!

För en vecka sen cirka såg det ut såhär då vi kikade ut, sen försvann all snö, men nu verkar den komma tillbaka! Vitt på hela marken vad jag kan se!:)
Det är helt obeskriiiiiivligt vad trött jag är, denhär veckan med jobb har verkligen varit påfrestande! Jag har sovit som en stock på nätterna, ätit bra osv, så har verkligen gjort allt för att orka med dagarna. Men julen är minsann inte att leka med. En vanlig dag på året då vi har mycket att göra så har vi ett "salg" på ca 25 000 på en dag, nu under julveckan har vi ca 50 000 och imorn ska vi ha 90 000 i salg!! Alltså mer än dubbelt så mycket intäker = dubbelt så mycket att göra, dubbelt så mycket folk! Så alla verkar vara ute så i sista sekund? jajja, laddar upp för en ny dag med full fart! Tur jag har kul dagen igenom iaf! Längtar verkligen tills imorgon då jag får sitta ner i en bil i 10-12 timmar!
FÖR IMORGON BÄR DET AV TILL KÄRA UMEÅÅ!!!!!!!!!!! Jul med familjen, sen att få träffa de som står mig nära känns så sjukt kul, verkligen sjukt kul! Har ingen hemlängtan, men nu när jag vet att jag ska hem så längtar jag!

Tick tack tick tack

En bild från i torsdagskväll när vi mötte pappa Greger och co!
Morgonen börjar med att jag går in på toan, tänder lyset... och får se en sån silversvans kuta över golvet eller vad tusan dem nu heter. Ett sånt äckligt litet jäkla djur som brukar finnas på toaletter i mörkret. Kändes läskigt att stå barfota och sminka sig.. blir att leka anticimex ikväll!
Annars så försöker jag tagga till en dag med jobb, lite av en utmaning varje dag såhär innan jul. Men det är bara kul! och sen sitter jag och längtar tills på fredag, nåååå fruktansvääärt! Ses, hörs, osv!

4 dagar!!

Såhär fint har hon vi hyr lägenheten av gjort utanför oss! Kjeeempekoseligt!

Idag har det verkligen varit All in på jobbet.. vi var en för lite på jobb så vi hade lite mer att göra än tänkt! Men med våran superpositiva inställning så skrattade och kjämpade vi oss igenom julkaoset idag! Efter jobbet gick jag faktiskt och solade, första gången sen i somras. Kände mig lite fräschare efter det faktiskt! Sen har jag hunnit träna en snabbis, och nu suttit framför tvn och haft Sunes Jul maraton. Härligt gånger tio!

 

FYRA DAGAR KVAR tills jag är hemma!!!!!!! Känns helt sjukt, går som inte förklara, gaaaaaaaalet kul iallafall!! Känns bara som så overkligt att komma hem igen när man inte varit hemma på 3 månader nästan, tidigare har jag typ varit borta 1 vecka hemifrån. Taggad tjej är rätta ordet!


Lovely sunday!

Min helg.. Fredag jobbade jag till 19 och började 8 på lördag så fredagskvällen bestog av filmmys! I lördags jobbade jag ju och det märktes verkligen att det var sista lördagen innan julafton. . . . heeeelt sjuuuukt vad mycket folk det var på sentret!! Jag hade turen att få stå vid ett "standbord" en bit från cafeet där vi sålde lite julgrejjer från cafeet. Liiiite lugnare där! Sen var det dansuppvisning i sentret också som jag fick se! Barn mellan 5 och 12 som dansade alla möjliga sorters danser. Fick rysningar för att de var så himla söta och engagerade! Sen igårkväll blev jag meddragen till sentrum för att åka skridskor på en sån romantisk skridskobana man ser i film. Men mina fötter sa nej, så vi skippade åkandet för den gången.

Idag har jag varit ledig första dagen på 11 dagar, gryyymt härligt! Så imorse blev det sovmorgon, sen drog jag, Mickan och syster iväg på Ikea för en runda julhandling som vi avslutade med ett svenskt julbord! Guuud så underbart gott med lax, prinskorv, skinka, sill, ris a la malta osv osv!! Efter julbordet for vi vidare till en senter som är Oslos största, på 2 timmar han vi inte ens gå igenom halva. Galet stort. Nu är vi hemkommen med trötta ben och några påsar julklappar. Jag som skulle slippa köpa julklappar, men man har ju en familj som ändå tjuras med att köpa julklappar fast man inte vill, så då måste man ju köpa nåt tillbaka..

NUU - glögg, pepparkakor, sunes jul och smarrig doft från kladdkakeljuset jag köpte idag! FUN FUN!


Magic

Förvånade mig själv idag med, uppe med tuppen för en promenad och nu sitter jag i soffan och lyssnar på Adele, helt magiskt röst, och ska snart kila iväg på jobb!
Ha en fin dag!!
I hate to turn up out of the blue
Uninvited
But I couldn't stay away
I couldn't fight it
I'd hoped you'd see my face
And that you'd be reminded
That for me
It isn't over

10 dagar till julafton

Ibland blir jag lite impad av mig själv måste jag säga, klev upp halv 8 (en timme tidigare) för att gå till gymmet och träna lite!(orkar inte efter jobbet) Ångrade mig när jag hade klivit upp ur sängen utan att känna efter, men då kändes det dumt att lägga sig igen. Nu känns det suuuperT iallafall:) Bra start på en dag med jobb! Igår hände inte så mycket.. jag jobbade mellan 16-22 och innan det så låg jag och Mikaela i soffan och kurerade oss. Det kändes igår som att jag skulle bli förkyld, men det vände! TJIHO

Måndagsmys!!


Såhär blev min måndagskväll, helt perfa!! Efter jobbet gick jag älgkliv i regnet hem till Therese som bor 20 min från mig där hon och Sofia hade dukat upp med lussekattsdeg och vin. Så vi har bakat en hel massa lussekatter, pepparkakor och druckit rödvin. Sjukt trevligt. Nu har jag kommit hem och lagt mig i soffan bredvid sjukligen Mikaela, ligger och tycker lite synd om mig själv ikapp med henne.. Känns som att jag också inte riktigt mår hundra.. Ogilla

 

 


Ibland vill man ha en man i huset..

Klivit upp - svurit åt tvättmaskinen som inte går att öppna. . . (full med blöt tvätt) - käkat frukost - lyssnat på partymusik och taggat ännu en fantastisk dag i detta land! Idag blir det jobb 10-18 sen ska jag hem till Therese jag jobbar med för hon och Sofia, som jag också jobbar med ska baka lussekatter och pepparkakor efter jobbet, så jag är välkommen att komma och äta upp allt sen:) Målet är att gå och träna innan jag går hem också, för det har det blivit lite av i helgen. . Hehehoho!
Har jag inte sagt det tidigare.. så säger jag det nu, lyssna på
Hjem till dae(norsk ä) - Sirkus Eliassen !! Världens mest härligaste, gladaste låt!!

Inom loppet av en timme

Igår blev det en kväll med lite festligheter här i Oslo! Början av kvällen började helt sjukt, inom loppet av EN timme så händer det 3 grejer som jag och Mickan dör av skratt åt! Första - vi står på jernbanetorget (sentrum) och väntar på trikken.. då ser jag en kille komma gående mot oss och tänker "han känner jag" .. sen ser jag ju att det är han som kom tvåa i BigBrother förra veckan!! Både min och Mickans favorit!! Han gick förbi så nära att han tog i mig och när han gått en bit vänder han sig om och ler mot oss för vi började ju babbla direkt "de var han, de var han!!". Sen när vi sitter på trikken så råkar en familj med barnvagn bli klämd i dörren litegrand och då säger trikkföraren några meningar i högtalarna som var så klockrena att alla som satt på började skratta! Sen när vi tills sist ska upp i lägenheten vi var påväg till, så knackar vi på rätt dörr, men på fel våning... en kille i 25års åldern öppnar och både jag och Mickan bara stirrar på han, sen säger jag oj, blev nog lite fel nu.. och han ba "joo tror jag med, men ni är välkomna in ändå om ni vill". Vi skrattade och tackade nej till den inbjudan, även fast killen i dörren iiiiinte var pjåkig!
Sen fortsatte kvällen med lite dricka, spel och bra sällskap!:)

 

Straffet kom idag då jag jobbade 4 timmar i söndagsruschen.. mitt huvud var inte riktigt med kände jag.. Tur det bara var 4 timmar!:) Nu ska vi se på Lejonkungen, alledeles för länge sen sist!


Sun is up

Inte varje lördag väckarklockan står på 05:45.. oväntat pigg är jag iallafall, kan inte bli så mycket annat med partymusik i hörlurarna! Snart ska jag iallafall iväg på jobb för min första öppning av butiken. Spännande! Det kommer nog gå superT, inga större konstigheter. Har värsta smygtaggen i kroppen, så dethär kommer nog bli en bra dag!! Kommer va extremt mycke folk idag som är ute och julhandlar, men vi ska nog kunna ta hand om dom! Sen slutar jag kl 15 idag, mitt i ruschen, så jag slipper lite av det värsta. He he. Taggar kvällen också, vad det nu blir men har några alternativ på kuliga grejer att hänga med på, börjar 12 imorgon, så kan vara ute gaaanska sent ikväll iallafall:) Hoppas ni inte är allt för slita där hemma idag denna lördag gott folk, haaaadeeee !

Anna

Jag hade visst namnsdag idag! Anna står det fint i kalendern och jag heter ju Anna, Linnea, Margareta. Så då vet ni det om ni vill gratta mig med massa presenter på den stora namnsdagsdagen:)
Fy vilket väder idag, eller blev ledsen för att det inte var sol ute bara.. menmen! Just nu sitter jag och väntar på mitt ofantligt sega ägg som ska kokas klart, för sen ska jag gå en liten extra runda innan jag går mot jobbet, bara för att vakna till liv lite! Idag är jag ryddevakt igen på jobb, tjihoo! Så jag slipper prata med alla stressade, julhandlar människor idag med, fast det är kul det med! Så jobb till 19, sen får jag se vad kvällen har att erbjuda här i huvudstaden.
En liten uppdatering om mitt experiment med öljästen.. har druckit (diskvattnet) i en vecka nu och har inte direkt märkt någon skillnad (på hud/hår/naglar), har iallafall vant mig med smaken lite! Men allt sånt "tillskott" brukar ju ta sin lilla tid innan det ger verkan, tålamod är bra att ha helt enkelt!
Ha en kalasfin dag allesammens, för de har jag tänkt ha!

My morning

Halloj halloj! Dagen har varit liiite annorlunda än annars, jag jobbade som ryddevakt idag vilket innebär att man har ansvaret att hålla koll på disken osv. Faktiskt riktigt skönt att slippa stå så mycket i kassan! Jobbade mellan 11-19 så jag hann tillochmed med lite imorse. Klev upp runt halv 9 (livrädd för att Mickan inte kommit hem efter jobbfest på stan igår, tur hon smsat att hon var i tryggt förvar iaf), käkade frukost sen gick jag på en liten promenix och tog sen en runda på gymmet. Bra start på dagen helt klart! Annars har det inte hänt så mycket annat idag.. sista 2 timmarna på jobbet var sjukt sega, drack kaffe och pratade strunt, samtidigt som jag iofs hann med lite som man annars aldrig hinner. NUU blir det parkering i soffan, lyx att ha tid med det!

Fortsätter experimentet..

Drack nyligen min goda öljäst shot, mjuuuuuummiiieee... Nä men kväljningarna jag får av att dricka det har börjat lugna sig lite. Varje morgon och kväll jag dricker det så tänker jag om och om igen att ååååh så gott det är! Och det har ju hjälpt! Har inte märkt någon skillnad på hår/hud/naglar än vilket öljästen ska hjälpa mot men har ju bara druckit det i några dagar. Krävs nog minst 2 veckor innan man ser skillnad. Tåååålaaaaamooooood! 

Nu ska jag sticka iväg på gymmet och bränna lite onödiga kalorier och bygga lite på mina obefintliga muskler! Om jag tar mig dit.. sjukaste vad snö det har kommit sen igår kl 16, skojjar inte om jag gissar på 20 cm! Fint att se på, mindre kul att trampa runt i. Men alla måste ju iaf gilla ljudet och känslan när man går i knårrande snö!


Seeen.. jobb till 22!

Var det någon som sa snö?

Idag har det varit STRÅLANDE sol och hyffsat varmt, sen kommer helt plötsligt detta från bar himmel? Fick en lite chock då jag tittade ut, men blev ändå lite glatt överaskad om jag ska vara ärlig. Julstämningen kom smygande. Mitt i snökaoset så ringer en hyresvärd om en lägenhet jag mailat om och frågar om vi vill komma och kolla på den NU. Så jag och Mickan klär på oss i panik och ger oss ut i snöstormen för att gå till lägenheten som låg 20 min bort (efter 100 m var jag less på snön, och då skämtar jag inte). Snön är fin att titta på men inte att gå i. Lägenheten vi tittade på var iaf SJUKT fin, sprillans nybyggd, med sprillans ny inredning (allt ingick), kamin osv. Den ingår i en villa så familjen man hyr av bor på övervåningen och dom verkade vara huuuur goa som helst! Lite tajt om vi ska bo 3 där, men det funkar om man vill!:) Vi ska sova på saken och ge besked till dem så fort som möjligt, och tar vi lägenheten så flyttar vi in 1 februari! Det enda negativa är att vi måste skriva kontrakt på 1 år, vem vet om vi vill bo där så länge..

 

Snön får mig också att tänka på julen, julafton och hur glad jag är över att jag faktiskt ska åka hem ett par ynkla få dagar! Kommer nog bli de 2-3 mest hektiska dagarna i mitt liv känns det som.. Så galet kul att träffa familj, nära, kära, osv! Har fjärilar både i och magen, är innerst inne lite halvt livrädd över hur vissa känslor kommer kännas när jag vänder och åker hem igen (eller hit, till Norge, vad jag nu ska kalla det;P). Mycket kan ha förändrats, eller inte ändrats, på 3 månader sen jag var hemma sist. Men ser bara framemot det nu, 23 dagar kvar!!!!!!


Æ synets du e kul æ lika dæ

Humöret är verkligen på TOPP idag!! helt sjukt!:) Efter 2 dagar då jag varit helt förstörd av trötthet så vaknade jag imorse av mig själv klockan 10, Mickan sov så gott att jag inte ville störa, så jag käkade frukost och gick till gymmet! Efter det köpte jag med mig 3kg frukt hem och drog sen med Mickan ut på en promenad i solen för att gå "utsiktsrundan". Lovade henne att det inte skulle bli en lång promenad.. 1,20 h senare kommer vi hem, dyngblöta i svett och med knallröda kinder. Woppsii! Känns oväntat skönt iaf att va ledig en dag då jag jobbat extra utöver heltiden de dagar jag egentligen skulle varit ledig.

 

Igår efter jobbet åkte jag ner på stan för att käka middag med de 3 heltidarna jag jobbar med. Sjuuuukt gott med riktigt mat. Amerikansk mat i MEGA portioner ♥ I 2-3 timmar satt vi och käkade och pratade och skrattade åt allt annat förutom jobb och gick sen hem (för) mätta och väldigt belåtna. Helt underbara människor, jobbet blir bara roligare för varje dag jag jobbar:)


Julstämning

Det var en plåga att kliva upp idag även fast jag sov mellan 23 - 8.. men tillslut tog jag mig upp iallafall och gick ner i köket och startade hög volym med partymusik. Efter att ha fått lite julstäming av Jennys ljusstake och julmust med god frukost till det så är jag lite mer vaken nu! Ikväll flyttar jag in med min kära sambo Mikaela igen som jag bott ifrån över helgen då vi haft besök. Dagen kommer alltså bestå av jobb - sen häng i soffan! Ha en super dag allesammans! Nu ska jag gå till jobbet och första julstämingen när jag går ut genom dörren.. grönt gräs och 1+!


Tur man är ung

Kan ju inte annat än skratta, blir lika förvånad varje gång jag klarar av att jobba en hel arbetsdag utan sömn natten innan! Igårkväll satt vi fyra stycken i en lägenhet i stan och drack öl och pratade hela natten, sådär när man känner att man skulle kunna skippa att gå och lägga sig helt för att det är så trevligt. Hela gårkvällen så hade jag ju i baktanke att jag skulle upp idag tidigt och jobba (på Samson i stan där jag hoppade in extra) men klockan blev, halv 1, halv 2, halv 3 osv. Tillslut kände jag att de nästan var onödigt att gå och lägga sig. Men lyckades nog iallafall med 3 timmars sömn. Går ju inte beskriva hur trött jag var imorse, långa tankeledningar naaaaaanting. Dagen tog slut tillslut iallafall och jag var där i tid och gjorde mitt bästa trots att jag egentligen borde legat och sovit. Jobb är alltid prio 1 för mig, skulle aldrig i hela mitt liv skita i jobbet för att jag inte sovit eller varit ute dagen innan. Man får bita ihop, ta sitt ansvar och bara göra det!
Helgen är över, vårt helgKalmarbesök åker hem imorgon och en ny arbetsvecka är på gång! Bubbelbadet, sen sängen, gillaaaa

Morgonens låt

Saknade vänner - Kapten röd

Tror jag aldrig hört den tidigare, men har spelat den på repeat typ 10 gånger nu, den gjorde sig bara bra i mina öron. Härlig nanting!!

Experiment Öljäst


Gillar små experiment och testa nya grejer så nu ska jag pröva och se vad öljäst har för verkan! Som vissa kanske vet så är vanlig öl bra för hår, hud, naglar (som då innehåller öljäst) så man kan ex. göra en hårinpackning av vanlig öl. Kanske inte låter som det fräschaste men det ska funka! Öljäst är ett tillskott som man tar för att få i sig extra B-vitamin som är bra för som sagt hy, hår, naglar. Öljästen jag köpt är ett pulver som man blandar med vatten och sen dricker 1-2 gånger per dag. Vattnet ser ut som ett ljusbrunt grumligt diskvatten.. och det smakar stjärt!! Jag har druckit det 2 gånger och höll på få kväljningar båda gångerna men Mickan tyckte det smakade bra.. så frågan är ju vem det är fel på?? Jag tror jag aldrig druckit eller ätit nåt som varit så äckligt,, helt sjukt verkligen! Men på nåt jäkla vis ska jag få i mig pulvret tills det är slut! Måste ju se om alla goda ord om öljäst är sanna! Tjurig är man.

RSS 2.0