Nu jävlar kör vi !

Snacka om att bli en gymmedlem ALL IN! Har idag bytt från ett gym till ett annat, lite större, lite grönare, lite desperatare gym! Efter att jag varit sjukt tjurig, envis, "otrevlig" och ointresserad baaara för att jag störde mig på deras genomskinliga desperata beteende att ragga kunder till gymmet så lyckades dem tillslut övertala både mig och Mikaela att börja på Elixia! De efter att ha lovat oss, gratis träning i 2 veckor och pengarna tillbaka om vi var missnöjda, som tillslut slutade med treeeeeeeee månaders gratis träning och ingen bindningstid efter det !:) Jag visste det skulle gå att pressa längre och längre, nu är jag nöjd med 3 månader gratis:) Skillnaden på detta gym och det jag tränade på innan är att det finns både bastu, gruppträningar och gratis frukost varje dag, vilket faktiskt är många Plus!

 

Annars har dagen varit grymt seg, väldigt lite att göra på jobbet rättare sagt. Välkommstpåsen jag fick på gymmet livade upp min dag! Sen slutar denna dag med ett jobbigt besked.. vi fick veta att vi får bo kvar i lägenheten vi bor i nu.. men vi har ju nu redan hittat en annan lägenhet som vi ska skriva kontrakt på vilken dag som helst.. De skulle skära i våra hjärtan att nu säga att vi inte ska ha lägenheten då vi lovat dom.. så vi har en del att sova på! Men det lutar mot starkt mot att flytta, vi är som sugen på att pröva nåt nytt!


Änglavakt

Har haft 2 riktigt sega dagar och nätter med huvudvärk, men nu vaknade jag faktiskt och kände att den nästan var borta. Tack!! Dagen igår bestod nästan bara av jobb, men inte jobbjobb. Först hade jag möte med Emma, chefen, om framtiden typ, sen hade vi personalmöte med alla andra vilket var mycke roligare än det låter! Jag och Emma åt på ett cafe medans vi satt och pratade och det var sååå god mat, nått sorts speltbröd med massa frön, fyllt med grillad kyckling, jalapenios, tomat, osv. och Nachos, aioli, salsa och sallad till det. Mmm. Vi var hemma vid halv 8 så det enda vi hann med var en svensk film, Änglavakt, som var bra, men se till att hitta en film med svensk text.. för dom pratade franska halva filmen så vi satt bara och gissade oss igenom vad dom sa.. Nu bär det av mot jobbet, hörs, ses osv!
1 vecka kvar tills jag kommer hem till Umeååååå!! ♥

För februari måndad

Lejonet

Du ser på ditt kärleksliv ur en mycket praktisk och teknisk synvinkel. Frågor som kommer upp är boende, barn, ekonomi och framtida resor. Själva känslorna kommer i andra hand, du tar mer hänsyn till det materiella. Detta kan göra att du uppfattas som sval och kanske avvisande, men det kan också reda ut och kanske undanröja problem som skulle ha kunnat dyka upp längre fram. Ibland är det klokt att inte bara lyssna till hjärtats röst.

Bästa chansen: Stenbock, Vattuman, Fisk

Bästa stället: På jobbet

Bästa datumen: 11-12/2

 

Låter spännande dehär..


Ge mig

Tommy Fredvang, Ååh vilken man! skulle nog kunna döööda för honom..!

Helt sjukt vad mycke bra musik jag hittat, (har verkligen suttit och sökt) nästan bara norska musiker! Bl.a Sirius, Cir. Cuz, Admiral P, O-bee osv. Lyssna och se!

Mina senaste dagar har iallafall bestått av jobb, spa på gym, en torsdagsöl på stan med två skåningar, film och lite annat smått och gott:) Har kännt mig lite nere bara, mått konstigt rättare sagt, har så skumt ont i magen hela tiden vilket gör mig lite ofokuserad.. Aldrig kul när man känner att nåt är på tok, litet som stort! Ikväll vet jag inte vad som händer och sker, antingen blir det något spontant eller film! Lika taggad på båda så spelar ingen roll hur det blir! Fortsätter mitt låtsökande nu iallafall och så får vi se vad kvällen och lediga morgondagen bjuder på!


En ny favorit

Gillar ni ägg? och gillar ni solroskärnor? Då måste ni pröva steka ägg, slänga på massa solroskärnor, salt och svartpeppar. När man stekt det som en röra eller omelett så käkar man det med gräddfil eller creme fraiche! YUMMIE!
Jag ska berätta om mina senaste dagar, senare, i promise!

Både kul och inte så kul..

Nu har hon vi bor i samma villa med åkt utomlands 3 veckor kom jag på, WONDERFULL, för då kan vi spela hur hög musik vi vill och ha huuuuur hög volym som helst när vi ser film. ÅH så härligt! Men.. hon verkar ha startat ett alarm (inbrotts) för jag vaknade nyss av att det var nåt som pep på hennes sida av väggen (spånskiva).... det piper kanske var 15 sekund, högt, och kommer väl mest troligt att göra det nu i 3 veckor... kul ! Nu blir det en dags jobb, bye!

Dessa beslut..

Lägenheten vi var och kikade på igår var jättefin, kanske inte lika fin som på bilderna men det är väl så det brukar vara..? Men den innehöll iallafall allt vi behöver, så som möbler, kyl, frys, tvättmaskin osv. Lite billigare än den vi har nu och liite större. Det jobbiga är att man tänker att "tänk om vi hittar en bättre" .. men så kan man ju inte alltid gå och tänka. Så nu har vi beslutat oss för att ta den ! 1 mars, flyttar vi ur denna (motvilligt) och hamnar 10 min härifrån. Känns spännande ändå! För er som inte har tagit sånna här beslut, som vilken lägenhet man ska välja så vill jag bara säga att det inte är enkelt, inte som att välja om man ska ta ett grönt eller rött äpple på ica.. Det finns en sjöö av fina lägenheter och det är jäkligt mkt man måste tänka på. Men men, nu är det beslutat!
Time for work, hade!

Lägenhetsvisning

Ledig idag, vilket innebär att jag kommer hinna med en massa kul! Jag och Mikaela ska på lägenhetsvisning idag kl 14 bla. Bara 10 min från där vi bor nu. Skiitfin lägenhet verkar det vara, som är ledig från 1mars! Sen efter det så ska vi ner på stan för att hälsa på Sofia på ett Samson cafe (samma som jag jobbar på) och sen hälsa på ett annat samson cafe på ett annat ställe, där Mickan ska jobba på Fredag. Så det blir några upptäcksfärder idag:) Nu ska jag iväg och träna lite! Tjing!

Play with the camera

Grymt härligt med en helt ledig lördag igår (plus idag då).. men jag blir så rastlös då jag är ledig, är inte riktigt van. Men var iallafall på stan igår med Jenny, vi gick runt i snöstormen och kikade i lite affärer sen drack vi en god kaffe på Samson cafeet i sentrum! Kvällen bestod av jäääääkligt god kinamat jag slängde ihop och öl. Sen drog vi till en vän i stan och spelade gitarhero med mic, trummor och gitarr. Sjukt kul var det! Sen avslutade vi kvällen med att dra ut på Dus för en öl, mkt mer än så blev det inte innan vi åkte hem och sov. Bra lördag!

 

Gjorde även en väldigt god gärning inatt.. en tjej på trikken som vi åkte satt och spydde i en påse hela vägen hem och när hon hoppar av på samma ställe som oss så sätter hon sig mitt i en snödriva och la sig för att typ sova. Vi började gå hemåt men jag fick panik att hon skulle ligga kvar och dö så jag gick fram till henne, tog armkrock med henne och bad henne gå hemåt. Så jag, Mickan och hon var på ett himla äventyr, plumsade i snö över stora gräsplaner osvosv. Hon tog sig hem iaf. Det var huvudsaken trots att det blev lite jobbig omväg hem till oss!

Idag har det varit en slappar dag, gick en promenad i solen imorse sen har vi sett film och haft de bra resten av dagen. Änglagårds lan!


Jämnförelse Sverige - Norge

Mornmorn! Eller var uppe för 2 timmar sen så goddag stämmer bättre! Idag är en sån dag då jag saknar allt och alla där hemma. Har suttit och kollat på massa gamla bilder osv. Men det är inte en jobbig saknad, men mer att jag önskar att man kunde teleporteras hem över dagen och sen komma tillbaka hit ikväll, för jag trivs så himla bra här med. Ser framemot nästan en hel vecka hemma snart, knappt 3 veckor kvar!!:)
Nu när jag har varit här i lite mer än 3 månader och har jag hunnit se lite roliga skillnader mellan Norge och Sverige..
Människorna.. här är mycket mer öppna, trevliga, glada, positiva, artiga osv. Det känns som att det är en helt annan stämmning mellan människor här! Norskar säger "Tuuuuusen takkk" heeela tiden, istället för Tack, sisådär 1 gång per dag max som svenskar gör. Tillochmed 3åringar tackar för sig hela tiden. Sen säger alla "Hadee" (Hade bra) när man säger hejdå, lägger på i telefonen osv. Vilket låter mer omtänksamt än bara hejdå.
Miljön.. det är tiotusen gånger finare här! Och vi bor inte ens på det finaste stället här i Norge så kan bara tänka mig hur fint det är där. Luften känns friskare här för att Oslo ligger precis bredvid havet. Sen gillar jag att det inte är lika hemsk vinter här som hemma. Nu har vi mellan 0 och -7 grader ciiiirka, vilket duger mer än väl.

Jobb.. Det ÄR lättare att få jobb här och det FINNS mer jobb här, vad det beror på vet jag faktiskt inte! Sen är svenskar sjukt eftertraktade här för att vi har en helt annan arbetsmoral än norskar. Det har jag verkligen märkt. Sen kommer vi ju faktiskt hit enbart för att jobba och bo. Vi har ingen familj runt husknuten som försörjer oss. Sen den största skillnanden på jobb här och i Sverige.. här behöver man inte utbildning och erfarenheter för att få det jobb man vill. Här handlar det nästan bara om vad du vill och kan prestera. Vad spelar det för roll om du har 10års utbildning men är helt världelös på det du gör? Då är det väl bättre att du inte har utbildning men är ändå bra på det du gör?
Lön.. jag tror nog man tjänar bättre här om man jobbar med rätt grejer, alltså inte cafe som jag gör.. Men har hört om folk som har helt sjuka  löner utan att behöva slita häcken av sig. Så ja, här kan man nog göra sig rikare än i Sverige!
Boende.. även fast man tjänar lite bättre här så är det fortfarande sviiiindyrt att bo här, speciellt i Oslo som är huvudstaden. Vi har en hyra på 8800 (10 000 svenska kr) för bara en 31kvm lägenhet. Inte direkt så att man funderar på att skaffa egen lägenhet! Det är iallafall väldigt lätt att hitta lägenhet här, finns miljontals att hitta på internet! Väldigt många är helt inredda med möbler vilket är superbra för oss svenskar som inte kommer med ett helt flyttlass i väskan. Många här i Norge väljer även att hyra ut en del av sitt hus som de gjort om till en lägenhet. Det beror väl på att många hus här är väääldigt stora och de tjänar ju mkt pengar på att hyra ut den del de inte använder då. Vi bor ju nu i botten av en jättefin villa!
Maten.. det är dyrt med mat här, huvvaligen.. jag har inte ätit en riktigt köttbit sen jag flyttat hit (tror ni jag är nå sugen?!?!?), så kött är inte de man prioriterar att lägga pengar på. Mejerivaror är också svindyrt, som ost, fil osv. Grönsaker och frukt är faktiskt nåt som ofta nästan är billigare än i Sverige, vilket är bra för jag äter typ 3kg bananer och 2kg morötter varje vecka! I stort så är maten tio gånger bättre i Sverige än här. Saknar bla. blodpudding, gott normalt kött, risgrynsgröt på tub som inte ens finns i norska matbutiker..
Utelivet.. Ja vad ska man säga,, det suger att jag är under 20. På nästan alla krogar och pubar i sentrum så är det 20 eller 23, både fredag och lördag. Jag tror vi har hittat 2 eller 3 ställen där det är 18 år (i hela oslo!!) och då är det sånna fjortisdansställen. De ställena tar vi nån gång då vi känner för att verkligen spåra! Vi har hittat ett Cafe (fest och barcafe på kvällen) där vi har haft skitkul. Man kan sitta och prata, dricka öl och hänga som en stor famlij där!
Det var lite likheter och skillnader! kom ihåg att dethär är bara vad jag tycker och har sätt och märkt! Kommer säkert på mer sen!
Hadeee:)

Its friday, im in love

Mornmorn!
Sitter i soffan och ska strax iväg på jobb som "smörevakt", bästa passet att jobba för då får man stå och fiffla och smöra mackor halva dagen. Lite halvmysigt! Insåg precis att det är helg efter idag, och jag är ledig hela helgen PLUS måndagen vilket känns gaaaaalet skönt. Länge sen sist! Så det blir spännande att se vad Oslo har att bjuda på ikväll och resten av helgen!
Ett litet tips såhär på morgonen.. häll inte kokande vatten över foten! Efter att jag kokat ägg igår så lyckades jag hälla ut lite vatten som for över min fot vilket resulterade i att jag fick ett brännmärke stort som en 5 krona mitt på foten. Det svider och gör förbannat ont. Ta på och av sig skor igår var en plåååga! Hoppas det bara inte blir någon fin blåsa på det! Sååå skippa de :)

Onsdag

Aldrig varit så äcklad av en fluga som denna.. en sån groggy fluga som legat i ide hela vintern försökte jag ta död på genom att kväva den under muggen. 2 dagar senare surrar det fortfarande under muggen.. kokade vatten i muggen fick tillslut död på den.
Nu är min 7 dagars detox färdig! Om den funkade.. tjaaaaa det känns bättre i kroppen, känner mig som fräschare i både hy och mage! Så tror nog att den var värd 150kr! Det har verkligen varit en toppen dag idag på tal om nåt annat. Gick bra på jobbet, tränade på ett gym där vi anställda fick gratis träning i en vecka och gick sen hem och la mig i bubbelbadet. Faaaantastiskt! Råkade även få mig med massa småtjaffs hem, lite örhängen osv. Faktiskt behövligt. Jag får ju inte ha större örhängen än pluppar på jobbet för hygienens skull.. känns ändå kul att ha någonting att pynta sig med!
Avslutar med att säga att se fimen "Between 2 fires" !! så sjuuukt bra film. Sjukt spännande, äcklig, verkligehetsbaserad, sjuk, osv osv.

Deep talk gånger två !

Idag blir min kära pappa där hemma 57 år (jag tror de är 57, annars blir det lite pinit, tror dock han inte ser dehär, he he). Hade mer än gärna önskat att jag vore hemma och kunde fira han med tårta och presenter!
Annars så rullar allt på bra här, igår var det fullt upp från morgon till kväll, med bla. jobb, träning och lite annat viktigt.. Hade även deep talk med huvudchefen över alla Samson cafeer. Han har en del att gå igenom nu när jag om redan 2 veckor har assisterande butikchefs anställning på kontraktet!!:) Men jag lovar det var lite läskigt till en början, han är verkligen 2 meter hög, 2 meter bred, utländskt påbrå, pratar en blandning av engelska och norska och ser allmänt mordisk ut i blicken. Respekten man får kan jag lova! Men har lärt mig att han bara är stor som ett hus, men snäll som en mus!:)
Han såg även att jag hade en ring på fingret ( vilket är STRÄNGT förbjudet ) så i panik var jag tvungen att förklara att jag haft den i 2 år och verkligen inte får av mig den! (Jag förklarade också att om jag kanske gick ner 10kg så skulle det gå, för allt mitt fett sitter på fingrarna) Då började han asgarva och sa att om någon kund påpekade att jag hade ring så skulle jag bara säga att jag var gift med 5barn och kommer från Sverige, för han kunde ju inte säga att sina anställda var feta sa han. Dog av skratt där ett tag.
Visste ni att i Norge har man vigsel ringen på höger hand? Känns liiite skumt!
Jajja, time for work!

Update från Oslo

Kände för en liten uppdatering. Börjar med att säga fiiiiifaaan vad trevligt vi haft ikväll!! Efter jobbet så följde kära Sofia och Therese med hem till mig och Mikaela för en tacokväll. Tacos har vi lagat och skrattat har vi gjort i mängder, och då menar jag verkligen määäängder! Nu är det sängen som väntar, blev nämligen inte mycke sömn inatt. Hade myskväll med Therese (med pizza och rödvin) och var moraliskt stöd till henne, hon går nämligen igenom en förjävlig skillsmässa.. herregud, bröllop och giftermål är för himla fint, men att ta sig ur det, fiifan.

Nä med matkoma och ett leende på läpparna säger jag godnatt för idag!:)

Lördag lördag!

2011-10-08 Löser magnetgåtan i Kalmar!

Dagens uppdrag på jobbet blev: att öppna kassalådan som gick sönder och fastnade i låst läge, med pengar i. En kassa vi MER än behöver en lördag i rusch.. Jag pratade med 4 olika personer i telefon som alla hade förslag och tips på hur jag skulle få upp den jäveln men inget hjälpte, inte ens VÅLD. Använde nog alla mina krafter för att få upp detdär sattyget! Inget hjälpte. Tur vi har en kassalåda som är inbrottsäker iallafall, vem vill ha den liksom?

 

Vad gör man av denna lördagskväll är nu frågan.. grymt slut och trött i både hjärna och kropp efter denna dag men ändå sugen på att göra nåt, lite jobbigt läge! Några girls från jobbet har förfest 25 minuterspromenad härifrån vilket kändes mer än lockande, men 25 minuters promenad kändes långt.. och sminka sig kändes ansträngande, jäkla tjej problem alltså.. Ska fundera lite till, sen får vi se om det blir RAJTANTAJTAN eller chillidilL! Hade:)


ÄR DET VERKLIGT!!!!?

Om TVÅ veckor blir jag assisterande butikschef på cafeet jag jobbar på!!!!!!!
Kan inte beskriva med ord hur det känns. Vilken ära att få förfrågan, känns helt sjukt bra, är glad gånger tusen!
En sak som är säker är att denhär chansen hade man aldrig fått i sverige utan massa bajsutbildning, här är det vad du presterar och vill som räknas. Plus att man har fantastiska människor runt sig som verkligen tror på en!
SPÄNNANDE!!!!!

Annars så finns det väl inte jättemycket nyheter, jobbat, tränat och vilat denna vecka! Någonting är skumt med min kropp, feel it, men tar en check när jag åker hem om det fortfarande känns konstigt! Har även gett mig på en detoxkur, bara för kul mest, men känner att jag behöver rensa kroppen efter all stress som blev innan jul. Har aldrig trott på sån "skit", men kände att jag ville slösa lite pengar och ge det en chans:) Också spännande! Nu blir det filmmys framför tvn ikväll, sista delen av Twilight, för imorn blir det all in på jobb! Lite taggad ändå!

Brun meeed sol

Bara för att få lite lyster i min vinterbleka döda, hemskt vita hud så köpte jag med mig denhär hem för ett tag sen. Som med alla Brunutansol produkter så tycker jag att man blir så torr, även fast det är body lotion. Men annars var den bra, gav lite glittrig hy, torkar in snabbt i huden, luktar gott och ger inte fläckar, trots att jag har den för "dark skin". Så den är värd en chans!


Idag blir det nog en stilla dag, ska bara gå och vänta på att jag och Mickan ska på jobb kl 4 idag! Igår var ju Mikaela med på jobbet och hade upplärning med mig, för hon har ju fått extrajobb där för er som missat! Sjukt kul haha! Min hjärna blev nog lika slut som hennes eftersom att jag var tvungen att tänka på allt jag var tvungen att ta upp och lära henne. Går nog bättre ikväll då allt inte är nytt! En sån grej som jag bara haft i tanken hände igår också, brandlarmet gick på sentret... vilket innebar att vi var tvungen att kuta ut i T-SHIRT och stå ute i kylan i minst 15 minuter. Inte nöjda tjejer... Men då vet man hur det funkar iaf!

Hadeee hadeee! :D


Jag ser de snöar, jag ser de snöar!

Helt omöjligt att ledsna på utsikten här!!

Har ganska precis klivit upp efter 12 timmars sömn, så sjukt härligt att kunna sova tills kroppen vaknar av sig själv. Behövligt ibland!! Nu snöar det för fullt här utanför också, trodde knappt det kunde bli vinter här i Oslo.. men jag har hört att så är det tyvärr inte. Snart så plumsar även vi runt med snö upp till knäna! Spännande att se alla bilder från Umeå, när jag var hemma för två veckor sen så var det liksom grönt överallt! Håll kvar snön tills jag kommer hem i februari så att jag kan köra lite skoter!

 

Nu blir det träning sen jobb ikväll, med Mickan tillochmed! TTjiho!


Godmorgon söndag!

Sjukt bra lördag, minsann! Jag och Mikalea träffade två (grymt härliga) tjejer från Krichansta som nyligen flyttat till Oslo. Varför vi träffade dom var för att Mickan träffade en av tjejerna, Elma utomlands för två år sedan och nu var det ju självklart att ses igen då vi bor i samma stad! Vi hamnade iallafall på ett litet cafe/pub där alla blev som en stor familj! Han som jobbade hade alla sina vänner där så det blev som en hemmafest! Kulkul. Lite slitet idag, går aldrig undvika oavsett intaget.. Nu blir det film i soffan och sen kanske en promenad i det heeeerliga vädret!

Sex, kärlek och killar

Jaaaa hejsan! Dagen har känts lång, men bra! Började morgonen med jobb kl 8, första 2 timmarna gick undan då vi kom in på ämnet, sex, kärlek och killar. Mycke snack, lite verkstad.. hehe! Sen fortsatte dagen med 2 timmars rusch = kaos, osv osv. Imorgon kliver jag upp kl halv 6 för att jag ska öppna på jobbet, vilket innebär att jag måste gå och lägga mig,, typ nu. Har haft en gööörahärlig kväll iallafall, såg Twilight (vilket var sjukt länge sen sist) och drack några glas vin till den med min kära sambo Mikaaela! Vinet var galet gott och filmen var mycke bättre än sist jag såg den! Ny dag imorgon, nattaa!

 


Holmenkollen

Lite bilder från då vi var på Holmenkollen förra veckan, ett måste att ha varit där. Obeskrivligt fint!
Har suttit ovanligt lite vid datorn på sista tiden, har berott på att jag bla. varit sjuk, jobbat mkt, haft annat kul för mig och sen har datorn kännts allmänt tråkig. Livet rullar på iallafall! Heeeelt supert:) Och resa hem är bokat i februari, nästan en heeel veckan har min älskade bästa fantastiske chef Emma gett mig ledigt!! :D Ska bli sjukt kul att få åka hem och hinna med det man vill. Älskar att ha nåt att verkligen se framemot! Ses dååH


Happy New Year 2011/2012

Gott nytt år!!!!!!!!!! 2012, belive it or not! Bildbomb gånger 10! Hade ett bra nyår, trots min skitförkylning som slog till förra veckan. Förstår inte att jag mår så pass bra som jag gör, hur superkropp har man inte om man lyckas bli bättre trots att man jobbar och firar nyår när man är sjuk? Känns bra att man bockat av en "Nyår i Oslo" på listan nu också, nästa år befinner jag mig gärna i fjällen igen (tror fjällen är en oslagbar plats att fira nyår på) eller kanske London, scotland eller någon annan spännande stad? Nu ska jag verkligen ta det lugnt en kväll vilket var länge sen, titta igenom månad för månad av bilder jag har från 2011 och se vad jag kan minnas tillbaka på för kul!:)

 

Märkte att inlägget hade hamnat i utkast, rackarns..


RSS 2.0