Stroganoff

Måste säga att jag verkligen lyckades med korvstroganoffen idag! Den blev verkligen huuur god som helst! Den innehåller korv, lök, vitlök, grädde, mjölk, ketchup, paprikapulver, vitpeppar, salt, basilika och färsk gulpaprika. YomYom. Sen klibbigt ris till det. Eftersom jag inte har fått i mig mat idag förens mitt i dagen så var det dessutom extra gott med mat nu när jag kunde äta, var helt utsvulten!

 

Sen blir maten extra god att äta om man äter den med sked i djuptallrik! Eller kanske inte, men det är så enkelt, bara att lasta på en stor tugga och sleva in i munnen. he heee. Min syster lärde mig nåt bra!


Jag hjärta Kåvepenin

Jahapp var så illa som jag anade, som jag kände. Stod inte ut med smärtan imorse så jag bestämde mig för att åka till akuten, men hamnade på Ålidhems jourvård. Jag blev glatt överaskad över hur fort det gick!! Hade väntat mig att sitta där halva dagen, men allt som allt tror jag det tog en timme bara. Och alla var så himla trevliga!! Efter att jag fått reda på att jag har streptokoker så cyklade jag till apoteket på sjukhuset, i SPÖregnet, kunde inte ens hålla ögonen öppna, så ni kan ju gissa hur bra det gick att cykla.. På apoteket fick jag också veta att jag tydligen inte var ensam om att ha halsfluss, han sa att det var inne flera per dag och hämtade pencillin. Nu har jag iallafall tagit 1 tablett och redan efter 1,5 timme så känner jag skillnad! Kan iallafall svälja mitt saliv utan att gå under jorden av smärta! Så, jag ♥ kåvepenin. Tredje gången den finns som min räddning!


Död hals..


Morningmorning! För att förklara med en mening hur jag mår så säger jag, jag mår inte bra. Vaknade klockan 6 imorse och höll på att avlida då jag kände hur ont jag hade i halsen. Det ser ut som att min hals är dubbelt så tjock, när jag dricker rinner hälften ned för hakan för att jag inte kan svälja sen är jag hungrig och trött vilket inte går att göra så mycket åt.. inte kult. Så nu sitter jag här och helt seriöst funderar på om jag ska fara till Ålidhem för att få botemedel. Får kanske skylla mig själv lite att det är värre idag än igår eftersom att jag blev meddragen på förfest efter jobbet igår och valde att halvsliten följa med. Sen hamnade vi (inte ovanligt) på taket!:) Mycke folk ute igår!

Aaaaaaajsii


Oh sunny day!!


Man tackar och bockar!!


För vet ni va? Jag är ledig ida! Vaknade dock upp med extrem halsmandelvärk, men det kan nog bli bättre under dagen! Det ska inte få förstöra min kväll iallafall! Nu väntar jag på att de enstaka feta molnen ska försvinna för sen ska jag och Josse1 lägga oss ute och steka. Me like


1 år sen

Myndig, körkort och möjlighet att själv köpa tobak och 3,5or om så önskas. Sikken lycka!

 


19 år

Om någon timme (23.45) så var det exakt 19 år sedan jag kom ut ur mammas mage. Tiden går undan.. framför att bara de sista åren. Minns det som igår när jag tog körkortet på min 18årsdag. Men vilken värdelös ålder att fylla!! Jag får köpa tokab! vilket jag fick igår också.. jag för köpa 3,5or! vilket jag fick igår också.. Jajja.. ska nog överleva ett år till tills jag fyller 20, då får jag iallafall gå på systemet:)

Dagen har firats med sol med Josefine i den 30gradiga värmen, fick också en jättefin klänning av henne!! ♥ Sen har jag varit hemma i Tavelsjö i eftermiddag och ätit grillat, tårta och krämbullar med familjen! Fick precis vad jag önskat mig, en resväska! Den ska användas flitit framöver. Fick även biobiljetter och superfina rosor!

Nu funderar jag bara på att lägga mig i soffan och göra ingenting (har gräddkoma), är ganska trött efter gårdagens roligheter. Var uppe till 5 inatt! Igår så åt jag Mickan och Nadja tacobuffe på en uteservering i stan, sen bar det av mot Grubbe för altanförfest och sen utgång på taket. :) Han även att springa förbi nya båten innan den stängde. Mysig, men bara massa gammfolk..

Tack alla vänner, familj, vakter för gratulationerna! Har tyvärr inte en bild från gårdagen eller dagen då mitt minneskort av någon anledning sprack och gick sönder nu då jag skulle lägga in bilderna.. TYPISKT..

♥♥

Ja BJU

Under min tråkiga väntan på att brudsen ska hämta upp mig så bju jag på dessa fina bilder! Fixat och klar för en rolig kväll! Först middag på stan, någonstans, på någon uteservering:) Sen lite kalasdricka i kroppen följt av utgång troligtvis! Iiiih! Ha en trevlig kväll, det ska jag ha!


Goodmorning sunshine!

Såhär har jag suttit på balkongen bra många mornar i sommar. På 2 stenhårda plaststolar, mellan 8-11 och stekt! Vill man bli brun så vill man. Den randiga handduken har jag för att täcka min nya tattoo. Den gillar inte sol nämligen, läker inte och bleks. Tänkte inte så långt då jag gjorde den och hade planerat att vara vit resten av sommaren men hittade ju en strålande lösning!

 

Dagen idag fortsatte med en kaffe-bull-yatzydejt med Anneli i solen. Trevligt och vaaaarmt. Det regnade faktiskt ett tag under tiden vi satt ute, men det var bara skvitterregn medans solen samtidigt lös. Så det svalkade bara skönt! Nu ska jag duscha och göra mig klar för en ny dejt med Nadja och Mickan, middag på någon uteservering på stan:) Sen blir det utgång TJIHOO!!


Remember

 

 


Flashbak från Online-tiden

Såg en gammal arbetskamrat på Coop idag, från tiden på Online. Har snart gått ett år sen jag fick jobbet på Coop och jag sa upp mig på Online. Jag jobbade där i ett helt år och tjänade in en hel massa pengar, som fortfarande till stor del ligger på ett sparkonto och väntar på att bli använda till drömmar bla. och som buffert en tid om jag inte har jobb. Det var en underbar känsla att veta att jag inte behövde sitta en timme till i telefonen på Online den dagen jag sa upp mig.. Upplevde många hemska människor, långa timmar, press att prestera, men också väldigt mycket postivt.. jag utvecklades otroligt mycket som människa under året jag jobbade där, träffade massa fina människor, pratade med jättemånga snälla, trevliga personer från hela Sverige,  tjänade pengar och tog med mig massa erfarenheter och lärdomar därifrån. Så även fast så många bara säger negativa saker om Online så vet jag att det i de flesta fall handlar om dig själv. Vill du tänka negativt och ha inställningen till att det är ett dåligt och tråkigt jobb så blir det de.


Hata beslutsångest

Alltid samma problem. Det är inte sällan jag har beslutsångest, som idag, nu tex.. Har jobbat hela dagen och ganska nyss kommit hem och duschat.. har fått reda på att typ alla verkar dricka ikväll? Vädret blev ju perfekt för det och taket är öppet så.. DÄR kom beslutsångesten in.. gå ut och ha kul eller vara hemma och ta det lugnt? Hatar hatar hatar att jag alltid velar så mycket, vad funderar jag över egentligen?:P Och nu har jag velat så länge att det känns försent.. men då får jag tänka positivt. Kliver upp pigg imorn och jobbar 2 timmar med att träffa Anneli. Hade jag gått ut hade det inte blivit av!


Ha som motto i livet att..

"man ska inte vara rädd för det som inte har hänt"

Livet blir så himla mycket lättare! Men nu kan jag inte låta bli att tänka utanför dessa ord..


Såhär på morgonkvisten

Nämn något som gjorde dig glad igår: De få soltimmarna som var 

Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov.. inte igår morgon dock, då låg jag desperat ute på balkongen för att få lite sol!

Vad gjorde du för 15 min sedan: Dammtorkade?

Det sista du sa högt: "Hade bra, hej!"

Det senaste någon sa till dig: "Ha de bra, hejdå"

Det bästa du vet med en kille: Finns ju flera bästa grejer.. hans ögon, hans famn

Vad har du druckit idag: Vatten och oboy

Vad var det senaste du åt: Ett digestivekex med leverpastej, Yummiee

Vad var det senaste du köpte: Mjölk, jäst, smör och en banan

Kär just nu?: Neeej, men hade gärna kunnat va!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Hmm ja, det måste jag säga att jag gör

Killar du faller för: Badboys.. inte någon svärmors dröm inte!

Sover du tungt: Nej, tyvärr! Nästan så att jag vaknar om det springer en myra över golvet..

Favoritklädsel: Mjukisaaar ♥

Favoritlåt just nu: Hej jag heter Linnea och har beslutsångest, skulle aldrig kunna välja en favorit. Men c'mon tiesto vs diplo hör jag gärna då humöret är på topp!

Vad gör dig glad just nu: Personer i min omgivning!

Vad ska du göra härnäst: Kleta lite smink i ansiktet och sen fara och jobba

Humör just nu: Seeg, har faktiskt inte riktigt kännt efter ännu

Sommarplaner: Jobb..... sen hinna njuta av den ledighet man har, sola och vara med vänner!

Vad är viktigast för dig: Att må bra och att vara med dom som får dig att må bra

Längtar du mest efter just nu: Att sitta på ett flyg till ett annat land

...

– Skjut mig inte, nu har du skjutit nog. Du har dödat min pappa. Jag är för ung för att dö. Var så snäll och skjut inte, låt oss vara, sa 11-åringen.


Finner inga ord.. gör ont i hjärtat, i själen att läsa om allt.

Filmtips

Såg denhär filmen på tv för några dagar sen. Den handlar om Anna Nicole Smiths liv och död. Spännande, intressant, rolig, lärorik, sorlig film. Jag gillar verkligen verklighetsbaserade filmer, det är så mycket lättare att sätta sig in i dom när man vet att det är på riktigt. Helt sjukt vilket liv hon levde som ung vilsen mamma med stora drömmar och mycket droger omkring sig!

 

Filmen Walk the line som handlar om Johnny Cash är också en verklighetsbaserad film som går att se om och om igen.  Rekommenderar även The Legend of Ron Jeremy som lite roligt nog handlar om en av världens största porrskådisar. Alla stora, kända människor genom tiderna har ofta levt ett ganska tufft liv, det är de som är intressant att se!


Ponnyhästar

Liiiiiiiten häst som gillar att bli kliad under magen..

 

Var och red igår hos Lamia i Ansmark:) Har ju ridit större delen av mitt liv men slutade för 2-3 år sedan.. 2 år sen jag satt på en häst sist!! Helt sjukt hur mycket man kan sakna någonting! Förra veckan red vi en lugn runda men igår var vi ute med Mumin och Misty i skogen och galloperade och travade för fullt! Jag var nog lika lycklig som ponnyn! Varje gång Lamia tittade bak var de enda hon såg ett brett leende på mig, haha. Det var hur kul som helst men är gaaaanska mör i benen idag..

 

Hästar är underbara djur, så mycket kärlek de kan ge! Stora, fina djur, som man samtidigt ska ha respekt för.

 


Bullaaaar

Tant Linnea fick ett bullbaksryck idag. Nybakta bullar måste ju vara bland det godaste som finns! Kom ihåg att regeln för de få de godaste bullarna är att "man aldrig kan ta för mycket smör i fyllningen". Det rann nästan ut smör när jag rullade bulldegen till en rulle.. he he. Men jag är besviken på mig själv! Lyckades självklart göra bullarna icke perfekta genom att ha dom för länge i ugnen. Först ena plåten, sen andra.. de blev inte brända, men knaperstekta som min bror sa.. Men är säker på att de går åt ändå!

 

Har varit ledig idag från jobbet så har hunnit med både det ena och det andra. Behövde handla mat så jag och Josefine tog på oss gåskorna och gick till Ica Maxi fram och tillbaka. Fötterna värkte men det var himla skönt att röra på sig. Sen har jag hunnit städa och gjort lite andra nödvändigheter. Nu ska det mumsas bullar!


JUMMIBÅT!


Detta var vad lördagen bjöd på, jummibåtsåkning på älven! Förberedelserna är alltid inte det roligaste men när vi väl låg i vattnet så var det helt underbart! Stekande sol hela dagen. Dock blåste det, åt fel håll.. vi skulle till stan men det blåste åt andra hållet. Tur vi hade killar med åror med oss, som fick ro;).. 5 timmar senare hade vi lyckats ta oss från Klabböle till Volvolastvagnar, där gav vi upp! Brända och fina på ena sidan och en ganska ordentlig vätskebrist lyckades man få, men roligt var det som sagt ändå! Efter 2 Resorb och mat i magen blev det sen utgång på Olles!

På tal om något annat så lyckades jag och Lotta haffa den 65åriga kvinnan på Coop som vi sett snatta tidigare. Både jag och Lotta ser henne stoppa ner tallrikar i hennes väska, samtidigt som hon hejjar på mig!! Efter lite tips från chefen över telefon så fick vi i uppdrag att be henne följa med på lagret efter att hon betalat sina varor. Vi var liiiiiivrädda (kvinnan är nämligen inte liten) men när hon sedan var påväg ut tog jag mig mod och bad hon följa med. Då fick hon panik och sa att hon blev sjuk (?) och var tvungen att gå för att hon hade brottom. Men jag och Lotta lyckades stå mur för dörren och tillslut lugnade hon ner sig lite och föjde med. Polisen kom, hon grät, det blev förhör, hon grät ännu mer osv osv. Känns bra att vi lyckades ta henne iallafall!! Trots att de inte var det minsta kul. Om det skulle bli en nästa gång så hoppas jag iallafall att personen är en mindre variant, som inte kan trampa ner än och bara gå om han/hon skulle vilja!


Vill bara säga att..

..vårdcentralen har gudomligt gott kaffe! Ur den sunkiga kaffeautomaten fick jag mig en behövlig kopp kaffe imorse!

.. jag vill inte jobba idag. Det är fint väder ute och jag vill vare ute! Men jag är glad för eran skull, ni som kan vara ute:)

..jag drar mig mot jobbet nu, 11-21:15! Ciaociao

Gult är inte fult

Dagens fynd:) Får lite ångest då jag jobbar dagtid mestadels, har inte hunnit vara på rean någonting! De dagar jag varit ledig har jag oftast legat i solen, gäller att passa på! ;D Gillar inte att va en blekfis. Jag slutade 5 idag så spurtade ner på stan med cykeln och hann kuta ett litet varv på stan. Värdelös rea måste jag säga, överallt!! Vet inte om de är jag som är försent ute? Hittade iallafall 2 fynd, på Gina! Tittade först på de gula linnet och tänke "herregud, hur kan man ha på sig nåt sånt", gick en sväng och kom sen tillbaka till linnet, då såg jag annorlunda på det och var iaf tvungen att ge det en chans att testas. Och WOLLA, 10 gånger finare på kroppen!:) (Dessutom 29kr!!) Sen fick även ett par svarta spetstrosor följa med hem, förbrukningsvara som sagt!

 

På tal om nåt annat, vet att det var sjukt länge sen jag skrev sist! Det går i perioder, ibland finns ingen inspiration och jobb och vänner känns som det enda man har tid att priortera ibland! Men nu.. har jag helt plötsligt fått nåt ryck igen:)


Dagens - flådd häl

Känns bättre att titta på bilden, för den framhäver inte det värsta!

Olidliga bett.

Ganska "icke händelserik" dag på jobbet idag faktiskt. Extremt mycket att göra, men annars inget speciellt. Sista timmen blev inte den roligaste.. 2 träpallar som stod på högkant ramlade av nån anledning och skrapade upp baksidan av min vad och hälsena. Jag brukar inte vara känslig mot smärta men smärtan på hälssenan var OLIDLIG, blev illamående och haltade som en skadeskjuten ko sista timmen. Inte kul. I mina ögon för stunden blev pallarna någon levande som jag hatade mer än allt annat och stod och svor mer än en gång åt. Grrr! Och nu vill jag gå ut och gå, men tror ni det går???? Neeeeej. Kände verkligen, verkligen för att ta en promenad då vädret var så passade men kan ju inte gå barfota ju.. Grrr.

Inte nog med det, mina ben är verkligen utsatta i veckan.. i söndags låg jag ute och solade i nån timme, med vaderna och fötterna utanför filten på gräset. På kvällen är vaderna täckta av böljder, som blivit av att nåt litet satdjur varit där och tagit en tugga. Troligtvis nån myra? Det är nog bland de värsta bett jag haft, de ser ut som blåmärken och kliar helt sjukt. Att leva utan ben hade ibland kännts lindrigare då det kliar som mest..

Får nöja mig med att sitta inne ikväll och vänta på att det blir läggdags, tidig morgon imorn med. Kan ju alltid hoppas man får besök av nån/nåt kul!

 


I wish

Önskade det inte var 100 mils avstånd mellan mig och syster. Way too long. Speciellt nu. Men det ska bli ändring på de.


Mission comleted

Jobb hela dagen, 7-20! Först jobb på Coop, sen träff med tjejen jag är kontaktperson åt! Superbra dag faktiskt:) För er som inte vet så jobbar jag 5 veckor heltid på Coop Teg i sommar, lycklig för det är jag. Alla jag jobbar med är hur snälla och bäst som helst, alla kunder (de flesta) är hur söta och gulliga som helst, sen händer det alltid nåt nytt, jag lär mig nåt nytt varje dag. Hur bra som helst som sagt!

Idag hade vi ett BIG MISSION på jobbet, spänning blev det och det gillar jag. En kvinna kommer in (som handlar hos oss varje dag), Tina som jag jobbar med säger åt mig att hålla koll på henne, och koll håller jag. Kvinnan virrar runt med sin vagn med två tomma väskor i en bra stund. Och de väskorna var inte tomma då hon gick ut. Jag såg henne hämta 2 lådor jordgubbar, först en som hon gick med till vagnen som stod gömd mellan några hyllor, sen den andra. Fick sen se att i vagnen låg inga jordbubbar synliga, de hade hamnat i hennes väska. Hade så gärna velat konfrontera henne på stutts (men blev lite feg i stunden). Men Tina frågade iallafall i kassan om hon fick kolla i hennes väska. Kvinnan svettades, knappade fel kod och var allmänt stressad, svaret på frågan var "Nej det får du inte!!". Säger hon nej kan vi inget göra, hon gick ut med jordgubbar och nötter, vad vi såg. FAIL. Vi FÅR alltså inte kolla i hennes väska om hon säger nej, även fast vi sett hon ta. Enda räddningen är att hålla fast henne och ringa polisen, vem vill brottas med det egentligen.. Säääämst. Troligtvis kommer hon inte handla hos oss mer på ett tag, trots att hon gör de varje dag annars.

Såå.. även fast man inte kan tro det så kan en extremt trevlig kvinna i 60-70års åldern, propertklädd, grått finklippt hår stjäla. Troligtvis (!!!) inte första gången hon har gjort det heller. Kärring:)

Skulle kunna skriva flera A4or varje dag om grejjer som händer på jobbet, dethär var iallafall en grejj, för i dag. Trots att man inte vill att de ska hända så var det spännande och kul, nånting över det vanliga. Spännade att se vad morgondagens större grej blir!

Skön smärta


Fly like a butterfly

En fjäril flyger alltid en krokig väg för att nå sitt mål. Det har jag gjort och kommer fortsätta med livet ut. Det är aldrig att bara att gå raka vägen till ett mål, man stöter på hinder, faror, motgångar. Men med friheten och viljan tar man sig fram. Har du vingar så flyg. Som sagt, vägen kommer inte vara rak men det är så livet är. En fjäril flyger för att den kan, jag har möjligheten att göra vad jag vill för att jag kan. Det fina med att våga utnyttja friheten är att man alltid har en trygghet någonstans att återvända till. Jag kommer alltid ha med mig mor och far vart jag än hamnar i världen, pappa som förebild, mamma som en skyddande ängel. Det tror jag på. Om jag aldrig skulle ta min chans nu att göra allt jag vill så skulle jag sitta på dödsbädden och ångra att jag aldrig tog min chans då jag kunde. Då det är för sent. Så flyg den krokiga vägen nu, medans du har möjlighet.


RSS 2.0