Yesterdays beauty

Såg lite fräschare ut igår än vad jag gör idag.. ögonen hänger nere vid tårna just nu! Tur man är ung som fortfarande klarar lite sömn sen lång dags jobb efteråt.. Ibland! Gjorde några roliga tabbar idag för att jag var så trött.. en kvinna exempel beställde 4 grejer, de enda jag kommer ihåg att ge henne var en våffla, sen när hon ska betala så får jag heeeelt hjärnsläpp och kan inte räkna vad hon ska ha tillbaka osv. Hon kom tillbaka till mig 4 gånger tills hon fått allt, och hon kunde inte annat än skratta, och det gjorde jag med! Hon var väl förstående av att alla människor har sina trötta dagar.. :P Hur som haver så tog dagen slut tillslut, har inte hunnit med så mycke mer än att komma hem, käkat lite, och nu parkerat mig i soffan. Kommer inte röra mig många centimeter härifrån!


Sleeeeten

Åh herregud, ge mig sömn tack. Har precis klivit upp efter 4-5timmars sömn, och på toppen av det så drack jag 5 öl igår kväll.. TOPPEN! Men det var det helt klart värt, haha galen gårkväll, eller kul, trevlig kan man också kalla den. Satt i 5 timmar igår på en mysig uteservering och pratade med en människa jag aldrig träffat tidigare, tog en öl och bara snackade om allt och ingenting! Hur det kommer sig är att Jenny jobbar med honom och på så vis har vi haft kontakt på facebook. Kändes lite konstigt att skriva utan att ha setts så det var därför vi styrde upp våran "blind"dejt, som nu alla vill kalla det. Kul var det iallafall, dagens jobb blir nog dock inte lika kul! Jag känner mig inte som en människa om jag inte får sova mina 8 timmar så det blir spännande att se hur "med" jag kommer vara idag! Skål för den!

Cash is king!

Är det verkligt eller vaaad?????????????????? WOPPAA!! Fick precis min lönespecifikation för november måndad. Helt sjukt vilken lön alltså, lite tack vare att vi bara skattar halv skatt i november som sagt. Men ja, kände mig helt plötsligt extremt rik! Lönen gick över 20 000 sträcket i svenska kronor (efter skatt), och det säger ju allt!! he heeee!  En hyra på 5500 kändes inte så farlig just nu heller! Nästa månad blir jag någon tusenlapp mindre rik, men det gör då inte så mycket för det kommer räcka och bli över ändå!

 

Gla tjeeej:)


It´s raining men.. HALLELUJAAAH

Mornnmorrn!! Med partymusik på högsta volym taggar jag och Mickan en tur ner på stan för att åka och hälsa på folket på Egon resturangen hon ska jobba på på Frogner. Lite halv otaggat att gå ut, för det började helt plötsligt spöregna. Julsnön lyser med sin frånvaro här om man säger så! Men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder som man brukar säga! Sen består dagen för mig av träning, lite fixoxhtrix, sen en öl på stan ikväll med okännt folk!:) Speeennande!

Första advent

Kl 8: på väg till jobb!

Tydligen så var det första advent igår? Tyckte många hade gjort fint i fönstrerna och i träd och buskar på gården, myyyyys:) Ganska ohändelserik dag, har jobbat och det är typ allt! Imorse blev man EN DEL fattigare också, igen.. jag och Mickan åkte med hyresvärden och tog ut pengar för hyran som hon skulle ha idag. 5500 kr fattigare blev vi båda dåååra! Förra månaden var 2000 kr dyrare för mig, så jag kan nästa säga att det kändes som lite pengar nu. Man vänjer sig med känslan att slänga iväg pengar. Tänker positivt, vi har ett jäääkla fint boende, och min första lön kommer på Onsdag! Och säger bara ÄGD alla svenskar som inte har halvskatt nu i november, som vi norskar har;) SOVMORGON IMORRN! Sen är jag ledig imorn tillochmed, skönt det, men hade gärnat jobbat!


Frääääsch

Har hittat så himla mycket spännande artiklar, blogginlägg osv. på sista tiden om hur man bör tänka, och hur man bör äta för att få bättre hy! Fräsch hy är ju typ det bästa som finns, man blir ju helt klart en lyckligare människa utan att ha äckliga finnar, torr hy, fet hy, eller vad det nu är!

Mycke har man hört tidigare, men läs detta så garanterar jag att man lär sig nåt nytt!

Livet på topp

Hyresvärdens monsterhund (som visade sig vara så genomgo den bara kunde bli)

Herreguuuuu vad dagen går fort då man kliver upp kl 12, inte okej! Gick en promenad tidigare idag, blev så himla taggad då solen sken som starkast! Det är verkligen helt sjuuuukt hur fint det är här. Bilderna visar bara 1/10 av hur fint det VERKLIGEN är! Idag såg det ut som en solnedgång i utlandet när man tittade ut över havet, och det säger ju allt. Så fint! Kom hit och se det med egna ögon! Jag vet jag låter som en kärring,, haha. Man hinner tänka väldigt mycke när man är ute och går, och ofta tänker jag på hur bra jag verkligen har det just nu. Det finns inget här som skulle kunna bli bättre, jag skulle inte kunna ha det bättre på något vis alltså. Det enda som saknas är att man inte har dom man vill där hemma liiiite närmre. Annars så har jag fått bästa jobbet, med helt fantastiska arbetskollegor, bor i finaste lägenheten osv osv osv. Livet är ju verkligen på topp!

 

Nu sitter jag och inväntar bättre tider, hänger i soffan vilket var extreeeemt skönt. Ska ta tag i att städa, diska och lite sånt här innan Mikaela kommer hem från jobbet. För hon har ju fått jobb på en resturang, en vecka sen hon kom hit, hur bra är man inte då?!? Blir en chillidiillkväll, behövs innan en ny vecka med kuligt jobb börjar:)

 



Nattbarnvakt

Det är inte varje dag lillaLinnea sover till kl 12, aldrig nästan, rättare sagt! Men satt barnvakt inatt till kl. halv 5 då pappa J kom hem lullig från krogen och beställde taxi hem till mig och Mickan! Lite kul att vi fick förtroendet att passa hans barn på 5 och 7, då vi bara träffat han en gång! Han är bror till Robin, vår vän från kalmar så det var så vi träffade honom. Betyder ju att vi gav ett bra första intryck iallafall!:) Så efter en hektiskt dag jobb igår drog jag och tränade, väntade på mickan, sen for vi till centrum där han bor! Idag är jag ledig vilket faktiskt känns riiiiktigt härligt, hade dock gärna jobbat och jag fått, arbetsmyran här! Men ska istället ta en promenad i fina vädret, Mickan jobbar så får gå själv, sen ta en sväng på gymmet också tror jag. Måste ju utnyttja det till fullo! Sen ikväll blir det kanske en spännande, kulig träff med en person jag aldrig träffat, hö hö!

14

Gilla! Råkade visst bli 14 timmars jobb igår! KATJING i plånkan! Skulle egentligen sluta kl 16, och då skulle Marta komma och byta av mig och ha stängning på kvällen men efter som hon var sjuk så erbjöd jag mig att stanna och stänga istället. Egentligen skulle jag få en paus på 2 timmar, men det hade bara kännt jobbigt att gå hem och sen komma tillbaka. Så när jag liks var inne i det jobbade jag på mina 14timmar! Var inte ens trött då jag kom hem:) Blev sängen nästan påengång då jag kom hem igår för idag är jag uppe med tuppen, kl är 7 och jag strax gå till jobbet igen. Weeheey! Spännande att se hur galna alla julhandlarmänniskor är idag! Ikväll blir det kanske att sitta barnvakt, liiiiiite random, men sjukt kul, vi får se! Ha en suuuuuper dag för de ska jag ha trots julkaoset !:D

Sjukaste natten!!

Mickan gick och la sig på soffan igårkväll för att sova då hon inte stod ut med grannens snarkningar längre. Sen kommer hon in i sovrummet inatt och skriker i panik "LINNEAAA DÖRREEN HÄR ÖPPEN!!!!!!!" och då kom jag på att jag glömt låsa den så jag tänker oj, jag men vi låser den. Men hon fortsätter skrika "NEJ MEN DEN ÄR ÖPPEN, ÖPPEN ÖPPEN ÖPEEN ÖPPEEEEN!!! HELT ÖPPEN!!! " Så när jag i panik (livrädd och nyvaken) kliver upp och går ut ur sovrummet så ser jag ju att dörren står på vidgavel, det är kolsvart ute och kylan stormar in! Jag var ju TVUNGEN att stänga dörren även fast det var typ det läskigaste jag kunde göra! Sen när vi livrädda lägger oss i sängen igen börjar båda skratta, och skrattar tills magen krampar så vi somnar igen. SHIT vilken natt!!! Hahah och jaa... när vi kom hem igår efter jag jobbat kl 10, så lämnade jag dörren liiiiiiiiiiite öppen för det var så varmt här inne, och ja, jag glömde stänga och låsa den.... ALDRIG MER IGEN! Nu är jag uppe med tuppen och ska snart gå till jobbet, det är storm ute och helt kolsvart........ jag hade gjort typ allt för att slippa gå de 20 läskiga minuterna till jobbet! Är fortfarande lite på helspänn efter natten!

1 månad till julafton

Jobbigt att veta att man måste sova, när man inte är trött. Kliver upp klockan halv 7 imorn så det är ju som dags för att sova.. Jag började inte förens kl 1 idag så jag hann fara och träna imorse, lika skönt som vanligt! Sen blev det jobb till 21 ikväll, fast lite grejjs strulade sig så jag tog mig inte hem förens kl 21.40, men som jag alltid säger.. bättre sent än aldrig! Sen kom Mickan och höll mig sällskap i 2timmar, var himla trevligt att ha nån med sig när man annars är helt själv sista timmen! Snäll vakt också som lät henne vara kvar, då sentret stänger och alla skickas ut timmen innan jag går hem. Det var lite från idag, kommer en dag imorgon med!


Fiiifaan vad bra jag är

Började dagen med att ta slut på mig själv på gymmet! HÄÄRLIGT!! Sen har det blivit en låååång dags jobb. 14-23, inte så hemskt många timmar men vi 2 som jobbade hade EN DEL att göra om man säger så! Det var kvällsöppet på sentret jag jobbar på, med massa musik, evenemang, bra priser osv osv. Det var jag och en tjej till som jobbade (som förövrigt hade hög feber hela kvällen) och vi skulle verkligen behövts vara MINST en person till. Kön var oändligt lång vissa stunder och man fick en och annan less mördarblick av folk som inte förstod att man faktiskt snabbade sig allt vad man kunde. Jag blundade för kön och försökte få ordning på allt! Efter att ha slitit som djur hela kvällen så tog vi oss ut ur sentret nån minut innan 23 då det larmas (inte riktigt så städat och fint vi velat ha det men) ! PJUHH! Sen gick jag hem i stormen, ja det var nästan storm.. och har nu hunnit duscha och varva ner några av de miljoner varv jag varvat upp under kvällen! Taggar sängen!!:)

 

Bra jobbat till mig och Marta, och till Marta speciellt som kämpade med feber dessutom!


Ät dig snygg

Tycker verkligen sånthär är intressant! Självklart måste man ju äta bra mat regelbundet för resultat, som bättre hy/hår/naglar, vilket kan vara svårt. Men bara att ha det i baktanke när man väljer vad man äter är ju bra!

 

Valnötter – omega 3 och vitamin E ger lenare hud, finare hår och klarare ögon.

 

Mörk choklad – choklad är späckat med flavonoider, en antioxidant som hjälper till att skydda huden mot solskador och öka blodcirkulationen i vävnaderna vilket ger huden näring och lyster. Men välj choklad som har en kakaohalt på minst  70 %, det ger en högre dos antioxidanter.

 

Spenat – massor av kraftfulla vitaminer och antioxidanter som slåss mot inflammationer och yttre påfrestningar som sol, vind och avgaser. Här finns också en antioxidant som kallas lutein, som håller ögonen friska. Spenat innehåller dessutom vitamin A (beta­karoten) som bevisligen har goda effekter på hudens cellstruktur.

 

Granatäpple och blåbär – här flödar det över av nyttiga antocyaniner, en grupp färgämnen som ger röda, orange, violetta och blå färger. Antocyaninerna är antioxidanter som skyddar mot fria radikaler, som orsakar cellskador och försämrar immunförsvaret. Just antocyaniner tros vara bra mot fina linjer och torr hud. De är fulla av vitamin C som ökar produktionen av kollagen, ett ämne som håller huden fin och ben, muskler och leder starka och friska.

 

Yoghurt – ett glas yoghurt ger dig massor med kalcium som i sin tur fixar starka naglar och tänder. Här finns också en smula zink som lugnar hudinflammationer, rosacea och skyndar på cellförnyelsen.

 

Tomater – tomater innehåller lycopene, en stark antioxidant som skyddar huden mot skador orsakade av solen och andra yttre påfrestningar.

 

Sötpotatis och morötter – fyllda med betakaroten som i kroppen omvandlas till utslätande retinol som skyddar mot solskador och vissa typer av hudcancer.

 

Grönt te – antioxidanter som kallas katechiner och som tros skydda mot vissa typer av hudcancer och lindra solsveda.

 

Soja -isoflavonerna i soja kan lindra inflammation, öka kollagenbildningen och göra huden slätare och jämnare. Den har också visat sig ha andra positiva hälsoeffekter och hos vissa lindrar soja klimaterie­besvär.

 

Kiwi - med bara en enda liten kiwi får du i dig nästan hela din dagliga dos av vitamin C.


Vardagslyx

Wooppaaa! Såhär slutade vår måndagskväll på ett ungefär! Vår älskade Kalmarvän Robin kom på besök igår efter att ha varit och jobbat här i Oslo:) Sjukt glad att vi träffade killarna från kalmar när vi var i Bulgarien, älskar dom hela hopen! Tror Mickan är ännu gladare, höhö. Vi kom igår fram till att vi har träffat Robin nu 3 gånger, i 3olika länder, Bugarien, Sverige och Norge. Lite kul ändå! Iallafall så for vi till hans bror igår efter jag slutat jobba, där vi fyra drack en öl innan vi gick till stan och satte oss på en jättemysig scotsk bar och fortsatte dricka några goa (riktiga) öl! Det vart mycke prat och skratt, precis dedär oplanerade man behöver en vanlig vardag ibland! Kanske blev en öl för mycke bara, kände vi allihopa imorse.

 

Idag har varit lite av en integilla dag, de börjar med att jag och Robin blir tvungen att gå/åka/köra genom halva Oslo för att hämta en nyckel. Hans bilnyckel så vi kan flytta på bilen som vi kom på stod utan p-lapp mitt i stan. De var lite halvsegt att kliva upp 8 och ge sig ut på sånna uppdrag kan jag lova. Sen for vi iallafall hem, käkade frukost och nu har jag och Mickan sen varit på stan igen och fixat hennes personnummer. Blir en repris nu på allt jag fixade förra månaden! Nu blir det att dö i soffan lite, gu se sköNNt!


Söndagslyx

Denna dag började med 3 timmars promenad för att Mikaela skulle få lite koll på området, området som inte har nåt slut! Det var en uppfriskande promenad minst sagt, som även tröttade ut benen rejääält. De enda självklara när vi kom hem var att käka en fet lunch och sen hoppa ner i vårt älskade bubbelbad! Bubbelbad med tända ljus, ett glas chokladlikör och massa prat! Oootroligt härligt! Man måste ju utnyttja att vatten och el ingår i hyran;)

Nu är man sådär extremt avslappnad och ögonen hänger halvt stängda. Är fortfarande rätt sliten från gårdagen också, sov inte många timmar igår natt, sen kommer man på jobbet och har en mer häktiskt dag än någonsin! Det märks att mer folk är ute nu och julhandlar, stressen om något! Som tur är så är det bara helgerna som kommer va så fullfart, då de flesta är lediga. Nu blir det att planera vad man ska få i sig för mat sen mys framför tvn:)


Ville bara säga

godmorgon! Klockan är 7.10 och här sitter jag en lördagsmorgon och käkar en morot i mörkret. Kiiiill meee säger jag bara. Är sjukt trött! Efterlängtade Mikaela kom ju hit igår och vi hade en del att prata om om man säger så efter att ha inte sätts på en månad. Träningsvärk i mungiporna! Hhaha nä inte riktigt, men det blev inte många timmars sömn inatt. Ca 5 timmar är tooo little för mig som är van att sova 8-9. Men det tar vi igen en annan natt :D Nu taggar jag en FET kaffe på jobbet! Wooopaa!

Väntar på jultomten!

Det var galet fint väder igår som ni ser - raka motsatsen idag..

Känns nästan som att jag sitter och väntar på jultomten.. inom 30 min kommer Mikaela och hennes mor och mormor hit efter att ha kört eeeeeeeeeeeeeeenda från lilla Umeå idag! Superkuuul! :D Känner mig som en gammal som en mormor också för jag sitter och funderar på om jag har nåt kvällfika att bjuda på när de kommer.. mackor, med smör.. he he. Vet själv hur gott och mys det är med fika då man åkt bil en hel dag, vilket jag gjort ett antal gånger till mormor och morfar som bor 100 mil bort.

 

Gick finfint på jobbet idag, förutom att jag har varit halvdöv och flummig hela dagen. Hörde fel vad folk sa imorse typ tuuuusen gånger, skämdes nästan! Efter jobbet så gick jag direkt till gymmet (jävulusiskt hurtigt av mig) och tränade lite! Gick en väg jag aldrig gått, som tog cirka 20 min att gå, det var en mardröm...... det var kolsvart ute, DIMMA, och jag hamnade hela tiden på våldtäktsgator. Jag brukar inte vara rädd, men jag hade panik på riktigt i kroppen ett tag där. Jag gick ju hela tiden nära villahus, men det kändes ändå så mörkt och disigt att vem som helst kunnat dra undan mig i en buske eller vad som helst. Några söta gubbar och gummor hjälpte mig hitta rätt efter alla småvägar iaf! Tackar för de:)

 


Dr Phil


Älskar att börja jobba kl 10, för jag har sätt att DrPhil går på tv varje morgon så jag hinner se det innan jag går till jobbet. Sjukt intressanta problem människor kommer in med, och DrPhil har alltid så bra lösningar på allt. What aayy maaan! Igår jobbade jag 13-21 så när jag kom hem blev det lite städning (FÖR IDAG KOMMER MIN SAMBOOOO MICKAN HIIIT:D!!), Bigbrother på tv, sen film innan jag somnade. Såg One true thing, en lång film om en cancersjuk mamma och hennes dotter som blir den som tar hand om henne. Ingen "waoo film", men den var bra. Jag jobbar till 18 idag, sen ska jag direkt till gymet och pumpa lite, sen kommer nog Mickaela och hennes mamma och mormor hit runt 8 ikväll, så då blir det nog en myskväll med dem! Myyyys

Is ! (Glass på norska)

Gissade ju på -4 imorse, men fick se att det faktiskt var 1 grad varmare än igår morse samma tid, woho!! Men det var iallafall svinit kallt ute och isigt på marken.. Tur jagm som alltid, gick i uppförsbacke till jobbet och hade en värmande vinterjacka på mig! Och som vanlig, kokhet i hela kroppen när jag väl var framme. Dagen har gått lite halvsegt, men med bra arbetskollegor (de lät vuxen höhö) så går dagen rätt snabbt ändå:) Efter jobbet så for jag direkt på gymmet och tränade all in i 1 timme. Finns det nån människa som inte älskar att träna, när man väl gör det? Så himla härligt!! Sen har jag hunnit komma hem, duscha, käkat norsk keso (som kan ta sig nånstans jämnfört med svensk keso!), den smakar ingenting... men äter den ändå för att det är nyttigt, och nu sitter jag bara och myser i soffan, de bästa med kvällar!


Submarino

 

Morning! Idag verkar det vara ännu kallare ute, frosten var det första jag såg då jag vaknade. Hurvenns! Igår var det -0 och idag måste det vara minst -4, finns en termometer på en matbutikk jag går förbi när jag går till jobbet som jag kan kolla på.

 

Såg filmen Submarino igår, hittade den på nån toplista på Tankafett.se. Det är en dansk film och jag trodde jag skulle störa mig på spårket. Men det tänker man inte ens på! Säger bara vilket story.. vill inte ens veta om den är sann, men det hoppas jag verkligen inte! Filmen handlar om två bröder som växer upp med en alkoholiserad mamma och sedan själva hamnar på lite fel spår då de blir vuxna. Som sagt, är dålig på att förklara vad filmer handlar om men det var verkligen en sevärd film om man vill fälla några tårar!


Kladd kladd

Sitter och kladdar på Emmas (the boss) tatuering, kände att jag hade mycke inspiration ikväll!:) Gick och tränade efter jobbet ikväll vilket gav mig massa energi och trötta benmuskler! Gillaaas! Känner mig så himla glad just nu, finns så mycke här som ger energi! Kommer bli en SÅ mycke positivare människa av att bo här. Bl.a för att alla här är så mycke positivare och trevligare än i Sverige, det har jag verkligen konstaterat nu efter 1 månad! En liten berättelse från i söndags då jag hade min helvetesmigrän så gick jag på Schell för att köpa botemedel trodde jag (min första Ben & Jerrys). Jag frågade hon i kassan (en tjej som såg riktigt bitchig ut i mina ögon) vad glassen kostade bara för att inte gå på nån tabbe att den typ kostade 100spänn eller nåt. Sen nån minut senare när jag ska betala den så märker hon att den kostar 10-15kr mer än hon sa till mig, men då säger hon oj, sa visst fel, men du vi fixar de!! Och så gav hon mig glassen för de pris hon sa tidigare. SJÄLV hade jag helt ärligt sagt oj, sa visst fel, den kostar så och så, och inte dragit av bara för att jag sagt fel. Hon gjorde min dag, jag hade inte brytt mig om hon tagit 10-15 kr mer än vad hon sagt, men det var själva tanken av henne som gjorde mig så himla glad. De lilla, gör mycke!

Längtar tills på fredag, för då kommer Mickan hit!!! och sen ska jag även på Afterwork middag med de andra 3 heltidarna på jobbet!!:)

Tisdag


Helt faaantastiskt!! Har sovit som en stock hela natten, det är inte ofta jag gör det. Vaknade också själv 10 min innan väckarklockan ringde så jag låg kvar och sträckte på mig och vaknade till uuuutan stress! Nu ska jag snart gå iväg till jobbet, 10-18, och är lite orolig för att gå ut för det ser SJUKT KALLT ut. En tjock vit dimma och isigt gräs, första dagen det är riktigt såhär tror jag! Ikväll blir det träning, måste ju utnyttja gymkortet jag skaffat till fullo nu! Längtar:) Sen ska jag försöka lista ut hur vi ska lösa boendet i framtiden för i helgen kommer Mickan, och både Sandra och Nadja är mer än taggade på att också komma och bo och jobba här ett tag! SÅ KUL! Vi hade lätt kunna bo på hög i den lilla lägenhet jag har nu, men tyvärr får vi inte trängas fler än 2st i den..

Like tee

Jag är en teälskare och dricker minst en kopp om dagen om jag har möjlighet. I flera år har jag alltid druckit en kopp på morgonen, både för att bli varm och för att det är så jäkla gott till frukosten! Älskar det på kvällen också, nomnom. Läste nånstans nyligen att Rooibos te var ett bra antiinflammatoriskt te bla. och att det var koffeinfritt vilket innebär att det är suuuper att dricka på kvällen om man inte vill bli pigg! Sen kom jag också på att vi har det teet på jobbet, gissa om jag druckit några koppar senaste veckan?;)

 

Hittade denhär texten på wikipedia:

Rooibos har använts under flera hundra år i Sydafrika som medicinaldryck; rooibos påstås förhindra uppkomst av allergier och lindra kolik, astma, hösnuva, eksem och sömnlöshet. Den innehåller bland annat zink, magnesium, kalcium, mangan och fluor, och även superoxid dismutase, som tros motverka åldrandets oönskade effekter. I Sydafrika används rooibos också som en ingrediens i maträtter. Rooibos har under senare år kommit att bli allt mer populär som ett hälsosamt alternativ till te och kaffe.



Gårdagens mardröm...

Igår och inatt var värsta dygnet på länge.. Söndag morgon började med att jag hade lite baksmälla/huvudvärk och hela dagen gick jag och väntade på att det skulle gå över. Hade ingen ipren eller nåt och tjurades med att det skulle gå över ändå.. kl. 19 så hade jag riktigt med migrän och kände att det enda jag stod ut med var att gå och lägga mig. I 2 timmar ligger jag och snurrar och tillslut står jag inte ut med smärtan och illamåendet längre, så jag klär på mig och går myrsteg till Jenny och ber om nåt som skulle lindra plågan. Tog nån värktablett med morfin i som hon fått i Turkiet + en paracet (typ ipren) och gick sen hem och la mig igen. Hoppades på förbättring, men kl. 12-1 nån gång mår jag så dåligt att jag går på toa och spyr upp allt min mage innehöll och lite till... mådde lite mindre illa efter de, men hela världen var suddig, jag skakade som ett asplöv och önskade bara att jag skulle somna och vakna upp och må bra.. Efter en tablett till så somnade jag nog tillslut, helt färdig, och vaknade upp imorse och mådde hyffsat bra! Har känt mig väldigt konstig hela dagen, varit seg och mått lite halvilla, sen har det känns det som att jag har blåmärken efter hela halsen och nacken för att jag spänt mig så mycket..

Det här var det VÄRSTA migränanfall jag någonsin fått!! För er som aldrig haft det vill jag bara berätta att det är ett reeeeent helvete. Går inte beskriva. Har fått denna härliga gen av min fader som jag sätt lida många gånger av det. Men man ska väl inte klaga, finns de som har det värre! Göra det bästa av saken istället, och kanske inte tjuras med att det går över utan hjälpmedel!

Har betalt in mitt gymkort ikväll, så efter jobbet som var mellan 8-16 så drog jag och tränade bort lite av mina spänningar. Grymt härligt! Nu ska jag ta igen lite sömn från inatt och lägga mig och gooosa i soffan:)

Festligheter

Sammanfattning av början av kvällen, många glada miner och mycke tagg! Det blev lite förfest hos Jenny och sen drog vi ned till centrum och gick ut och dansade! Det var riktigt kul att släppa lös helt, var ett tag sen sist:) Känner mig extremt seg idag, de ogillas.. och det ogillas att inte matbutikerna är öppna idag! Ingenting i kylskåpet kändes gott just nu.. men äta måste man ju göra ändå..

 

Igår (lördag) blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, blev väckt 8.15 av chefen som ringde och undrade om jag ville hoppa in och jobba för en tjej på ett annat Wb Samson cafe. Anledningen att hon som skulle jobba inte gjorde de var att hennes morfar dog på morgonen, så himla hemskt.. opassande inför farsdag.. Men iallafall, jag tackar aldrig nej till jobb, så jag hoppade upp ur sängen och skyndade mig iväg. Efter att ha vilset åkt runt halva Oslo med t-bana så hittade jag fram tillslut. Så det blev 9 timmars extrajobb igår, utöver min heltid. Peeerfect då man bara skattar halv skatt i Norge November månad på det man tjänar! Katjing! Trivdes jättebra på stället igår, alla är så härliga!! Kändes verkligen som jag kände alla där fast de var första gången jag träffade dem!

 

Farsdag idag, krama om era pappor ordentligt ni som kan! Jag sålde massvis med farsdagstårtor igår och önskade mer än allt att jag kunde ha skickat en med posten hem till pappa!

 

 


Se framåt inte bakåt

Godkväll fredagkväll! Sitter just nu hos syster och chilääxar, matkoma efter en supergo kyckling och pasta middag. Blev bjuden på det om jag hjälpte till att diska lite, vilket är de värsta Jenny vet;P  Väntar  nu på att hon och Lina som flygit från Umeå hit ska komma hem! Sen får vi se hur kvällen fortsätter! Som jag skrev imorse så sa jag att jag skulle gå och provträna på gymmet här i närheten. Det gjorde jag och gillade stället skrapt! Var nytt, fräscht, lagom stort, nära osv. Kommer ha GAAALET med träningsvärk imorgon känner jag, i rumpistumpen speciellt. Fiifan! Men på nåt vis älskar jag ändå träningsvärk, då märks det att man har gjort nåt! Eftersom att jag gillade gymmet och jag verkligen vill ha gymkort så ska jag betala in och bli medlem imorgon:) 300kr/månad, nyöppningserbjudande, DE gillas! Tare lugnt med ölen ikväll allihopa, de kommer en dag imorgon också;)

ÄGG

Hittade en blogg för nån dag sen -> Fitnesspolaren, en tjej som skriver en del intressanta grejer! Idag fick jag veta hur nyttiga ägg är, jag som älskar ägg i alla former! (Smygkopierar de hon skrev)

Så varför är ägg bra då?

Ett ägg är sprängfyllt med näringsämnen som alla är lika viktiga för att du ska må bra. Faktum är att den enda vitamin som saknas i ägg är C.

  • Du får protein som bygger upp dina muskler och hela din kropp.
  • Du får järn som är viktigt för blodets förmåga att transportera syre.
  • Vitamin A är bra för synen, växten och kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar.
  • Du får vitamin D och kalcium som bygger upp skelettet, tänderna och gör dig stark.
  • Vitamin B2 ( riboflavin) håller din hy fräsch och bidrar till kroppens immunförsvar.
  • Du får energi. Varje ägg du äter ger dig ca 80 kcal ( 340 kJ).
  • Dessutom innehåller äggvitan vitamin E,selen och zink

 

Good to know!

Synd ägg är så dyrt Norge.. ogilla

 







Har fått äran

att knåpa ihop tatueringen min nya chef vill göra! Ganska häftigt ändå att alltid "finnas" kvar på chefens kropp. Så även om hon avskedar (never know) mig så kommer hon aldrig bli av med mig helt, hö höö! Motivet ska vara en G-klav med en text till. Men jag fick fira händer att lägga till grejer och göra det jag tyckte såg bäst ut. Så nu blir det fram med papper och penna för lite KLADD! Vi har diskuterat så mycket tatueringar på jobbet senaste dagarna att jag själv kommit på massa nya jag vill göra.. blir tokig, haha. Men det får vänta, ett tag iallafall!

 

Nu ska jag snart gå iväg för att provträna på gymmet jag vill skaffa medlemskort på, taggad!!!


blaha blahooo

Fördriva tiden innan jobb sysslor - pose framför spegeln

 

Har jobbat idag 13-21, vanlig dag, inget speciellt som hänt sådär. Blev lite strul med städningen vid stängning så kom mig hem 30 min för sent. Lite slut i huvudet känner jag.. ska se tv en stund nu och sen se om jag kan somna till nån film eller nåt. Är ledig imorn och hela helgen så imorgon ska jag bland annat skaffa gymkort på ett gym 10 min från där jag bor!!:) Så jäkla härligt att kunna träna inomhus om man vill i vinter då det blir kallt! lovelove! Sen kanske jag ska på Ikea imorn med Jenny och gå runt en sväng!


1 månad

Idag är det precis 1 månad sen jag kom hit till Norge. Och jag trivs superbra! Har fått heltidsjobb, TRIVS med de jag jobbar med, har lägenhet, bor nära syster osv. vad mer kan man begära? Jag längtar inte hem, det är inte jobbigt att sakna dem där hemma, sakna riktiga hemma, det är bara jobbigt att man inte är nära dem man vill då man känner att man vill vara det.. Kommer inte åka hem över jul utan första hemresan blir i Januari. Längtar superdupermycket redan!!

Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge!

 

Ångrar inte en sekund att jag åkte till Norge iallafall, varje dag gör mig en erfarenhet rikare och jag lär mig nåt nytt varje dag. Är glad att jag vågade, för det är inte alltid så enkelt som det kan verka att bara lämna allt och sticka till ingenting egentligen. Man lär sig ett nytt språk, stå på egna ben, man lär sig alla steg som ska göras för att flytta in i ett nytt land osv osv. Ser bara fördelar! Och det bästa, inget håller mig fast här, jag åkte med inställningen att "trivs jag inte, så åker jag bara hem", för hem är man alltid välkommen, och hemma finns alltid kvar. Till er som funderat på att resa och flytta, vart det än är, do it! Det är det värt!


Inte inte inte

Var tvungen att ta kort på min grå/svarta outfit imorse, ALLT var grå/svart från topp till tå. Kände att det var okej då vädret för en gång skull inte var grått!:) Sen tog jag ett kort på lunchen för att göra lite smygreklam för jobbet, höhö! Reekmacka med 100% fullkornsbröd, de kallar jag SUNT! Annars så kom jag nyss hem från IK-matkursen som inte sa mig mer än jag redan visste.. ;P Men nu är den gjord iallafall! Och vad gör man nuu? Funderar på att gå en promenad men det kändes tungt, kallt ute, hurrvens.. Får se om jag kryper ner framför tvn istället!

 

Dagens tips.. använd INTE handkräm i ansiktet, som jag faktiskt råkat göra 2-3dagar... huden är INTE nöjd vill jag lova! Ska testa en ny variant av ansiktskräm nu i några dagar (inte ansiktkräm, och inte handkräm) men berättar hur det gått om några dagar då jag ser resultat. Läste om det så måste ju pröva. Spännandeeeee


SMILE

Hade lite tråkigt igår en stund och kladdade ner en smiley på mitt ben (ursäkta allt hår). Fanns ingen baktanke med den men varje gång jag ser mitt ben kan jag inte låta bli att le, komiskt!:) Så det blev ett litet tips sådär till er som har svårt för att le! Nu ska jag bara klä mig sen kuta iväg till jobbet! Have a good day!


KäääNN lugnet!

Oj vilken jobbkväll. FULLT ÖS!! Mellan kl 18-21 jobbar man själv på cafeet, vilket innebär att kommer det mycket folk så blir det mycket att göra. Ikväll var det ovanligt mycke folk och flera kommer 5 min innan jag ska stänga??!!!??!?! Tur Jenny kom förbi och påminde mig att "känna lugnet" som en riktigt norrlänning! Jag försökte iallafall, haha men kokade av värme och kutade ändå runt för att försöka hinna göra allt i tid. Kassan hängde sig också när jag skulle räkna den. Men det bästa är att tillslut blir man klar med allt ändå:) trots att det blev 40 min för sent!

 

Imorgon blir det full dag, jobbar 10-17 och direkt efter jobbet tar jag t-banan till cafeets huvudkontor där jag ska på IT-matkurs (eller om det hette ITK-matkurs). Nån sorts kurs om hygien, mat osv osv. Tydligen ingen rolig kurs men betalt får jag iallafall för att va på den! Katjing! Nu ska jag bara försöka varva ner ett X antal varv sen se filmen "Knowing" och hoppas på att jag kan somna sen och sova lika bra som inatt!

 


RAAAMBAA BAA BAAAM RAAA BAA BA BA RABAAMMMM

Taggar jobb!! Tjingho fick värdens tagg då rihanna - man down kom på tvn! Minnen från Bulgarien!! ♥♥ Har nyss varit på Rimi och handlat SUNDT, en påse klementiner, smaskens! (Glömde börsen då jag skulle handla och var tvungen att gå tillbaka och hämta den, har aldrig hänt!!) Nu är solen mer än framme också, den värmer som tusan. Så nu blir det på med solbrillorna och gå iväg på jobb. Ville bara dela med mig av min energi lite, lite kan göra mycke, ha en bra dag!

Inte för att göra er sugna

GAAAH så härligt!! Lite mer än en timmes promenix i solen, galet svettig om ni undrar.. backarna här är helt sjuka, 90° typ!! Gick neråt, ned för berget, och hade utsikt över Oslofjord hela tiden, sjukt fint. Måste ses med egna ögon! Nu sitter jag och käkar en jordgubbsbakelse, YUM säger jag bara!! Jag råkade förstöra 3 stycken igår på jobbet, drog av jordgubbarna.. Eftersom vi inte kan sälja dem då så tog jag med mig en hem:) Hoho! Nu blir det duschen nästa!


Godmorning sunshines!

 

Solen tittar fram idag!!! Yey!! Även om det inte är mycke, massa dis som vill hålla sig framför solen.. Idag jobbar jag 16-21 så har hela dagen på mig att bara chilläääxa. Ska snart gå till systers place och koka kaffe (om du läser detta så vet du vem som varit där och fipplat, hehe), har inget jag kan göra kaffe av här i lägenheten nämligen.. När jag jobbar dricker jag minst 2-3 koppar per dag, vilket gör att jag blir sjukt sugen på kaffe då jag är ledig också. Gift, oja. Så det jag ska göra idag innan jobb blir kaffekokande, promenad, lite handling och lite städning kanke. Iiiiiiiingen stess, ska verkligen försöka, är ju som en stressboll hela jag, alltid darriga händer bla.


Vilken kick!

Vad hände?? Jag kände mig skitseg men kände ändå att jag ville gå en promead (blev utan Jenny), men när jag väl tagit mig ut så fick jag värsta kicken och började jogga, kutade som en tok i minst 10 min!! Sen kom jag till en fet uppförsbacke där krafterna tillslut tog slut.. Svettigt. Fattar inte vart jag fick energin ifrån men det var sjukt härligt att göra sig av med den!! Kanske fick en liten tagg då Therese på jobbet frågade om jag tränade mycket för att jag såg så sund ut. Sund vill jag väl inte påstå att jag är.. försöker röra på mig iaf och gör jag inte de och äter dåligt så syns det ju iofs mest på hyn. Så jag ser nog lite sundare ut än vad jag är..:P Nu blir det KOOOS framför tvn!♥

 

Och kvällens tips, gör det fast det känns motvilligt (gå promenad eller vad det nu gäller), det vänder! och det känns så jäkla härligt då det är gjort!


Man sätter sin egen standard

Nyss hemkommen från jobb, har jobbat idag 10-18 och det har gått finfint! Lugn dag, vi har som svävat fram i slowmotion hela dagen men ändå haft mycket att göra, ingen större stress bara. Superskönt. Middagen idag blev blodpudding med smör och äppelmos, yummie. Skit för vissa, men det satt perfekt i min mage! Ska snart gå till Jenny och dra med hon ut på en liten kvällpromenad! Mina ben är ganska döda men jag kände verkligen inte för att va en soffpotatis ikväll. Man ångrar sig aldrig då det är gjort har jag lärt mig! Sen blir det mys framför nån film, funderar bara på vilken.. Igår såg jag animerade "Spirit - stallion of the cimarrion" (hästen från vildmarken). Det är en film jag såg minst 3 gånger då den kom ut ny 2002 tror jag. Minns hur jag stormgrät till den varje gång! Några tårar föll från kinden igår också, de är en fin, sorlig, mäktig, spännande film med bra musik som plus. See it!

Söndagstur

Blev en tur upp till Ekeberget, ridskolan där för att underhålla Jasmine en stund:) Var mys! Annars har det inte hänt mycket idag, gick en promenad imorse i regnet och nu blir det chill med film. Som söndagar brukar se ut ungefär. Ha en fin kväll!


Fullt ös - medvetslös

Kunde faktiskt sova inatt, utan huvudvärk!! Gäänska så skönt vill jag lova. Sov som en stock från typ 12-9! Var så sjukt trött igårkväll.. på lördagar är det extremt mycke folk på jobbet, folk som helghandlar och stannar för att ta en fika eller så. Fullt ös, medvetslös! Nu ska jag ta mig en promenad i det grå vädret tror jag medans jag väntar på att syster ska vakna till liv:)


true beauty


2009

Hittade några posebilder på mig från 2009!

Så mycke yngre, så lockigt hår, så mycke fräschare

Önskar mer verkligen jag hade kvar bilderna från tiden jag var 14 (??) och blond, yngre än på bilderna här alltså. Hade varit SÅ kul

 


Låt bilden tala för sig själv

Ännu en natt hade jag huvudvärk hela natten och vaknar med att den är kvar. Kändes suddigt i ögonen när jag vaknade, ansiktet kändes svullet och jag var allmänt less på att jag inte kunnat sova ordentligt. Även drömt massa sjuka drömmar. Så exakt som jag ser ut på bilden kände jag mig imorse. Men det vände snabbt, som alla andra dagar. 20 minuters promenad till jobbet i uppförsbacke och en kaffe gjorde sitt. Sen är alla på jobbet så goa och glada så man glömmer helt att man mår dåligt. Så nu efter att ha kommit hem från jobbet mår jag super, på topp, men bara lite ont i fossingarna!! En dusch på detdär sen fundera på vad man ska göra av denna lördag. Hadee!! :) som vi säger här i Norge


Trött

Klockan är 7.00 och det är lördag.. sitter och käkar en skål yoghurt som var på 10 poäng god på skalan. Har sovit med och vaknade med huvudvärk idag med, vilket jag gjort nu flera dagar.. förstår inte felet!! Ska testa dricka dubbla mängden vatten idag och se om de kan bero på de, även fast jag redan dricker mycke vatten om dagarna. Måste kuta iväg till jobbet vilken sekund som helst, känns mindre lockadande då det är ruskväder och kolsvart ute. Kul att se om jag lyckas med nån fail idag också, eller om dagen går lite bättre än igår, vilket den iofs bara kan göra hee hee!


Let go of what you can´t change


"Vattenotursdagen" 2011-11-04

Har idag bevisat att det finns en sån dag. Helt sjukt, men inte alls kontigt att det finns en sån dag när man heter Linnea Åman. De som känner mig vet att jag är extremt klantig och de som inte känner mig lär sig det snabbt. Jag sa det på jobbet idag, det är bara att vänja sig, det händer en del grejer i min omgivning. Så det som hänt idag är att jag började med att spilla ut ett stort glas vatten över tvrumsbordet imorse. Min kamera blev dränkt och vattnet fortsatte sen rinna över hela golvet. När jag går på toa innan jag börjar jobbet så lägger jag handväskan på handfatskanten, som sen ramlar ner i handfatet där vattnet automatiskt startar och fyller väskan med vatten.. Sen tills sist, det värsta.. så spiller jag ut en halv latte över en 80+ gammalgubbe som sitter och vilar vid ett bord. När jag bett om ursäkt tusenmiljarder gånger och ska gå där ifrån så spiller jag ut ett helt glas vatten över samma bord, som både dränker hans byxor, mina skor, bordet och golvet. Visste inte vad jag skulle ta mig till då, minns inte ens vad jag sa.. men snabbt försvann jag från den stackars gubben..

 

Efter en sån dag så var jacuzzin som jag har i lägenheten helt magisk. Grymt avslappnande. Älskar den, är helt såld, första badet, men absolut inte sista. Nu blir det mys framför tvn sen så ska jag upp och jobba imorn halv 7 så det blir en tidig kväll. ♥


Mind fucker

Oh yes. Värsta som finns ellerhur. När man är medveten om hur man reagerar på nåt nån annan gör/säger/är. GRR
Finns gott om sånna och man lär stöta på dem mer än en gång i livet. Bara gilla läget! Ville bara lätta det från hjärtat. Så! Efter att ha varit och bytt lite vardagsprat med syster så väntar jag nu på att bigbrother ska börja! Sen sovasova säng säng säng! Hoppas jag får sova liiiiiiiiite mer än vad jag gjorde inatt.

Chillidill

Hittade dessa tidningar på ett stativ i köpcentret idag innan jag gick hem från jobbet. Såg att det följde med tester på Max Factors foundation också! Jag tänkte läsa 3 likadana tidningar och bara använda 1 testfoundation om ni undrar ;););)

 

Precis ganska nyss kommit hem och käkat en macka med räkor, ägg, pesto, sallad och philadelphiaost. Precis lika gott som de lät! Ska gå en sväng till syster nu och hämta lite post och hälsa på en stund, om mina ben nu tar mig dit. Man blir lite trött i benen efter att ha stått upp i 8 timmar, men verkligen inte så trött som man kan tro att man skulle bli. Bra de!


Vadå sova?

Sovit som en gris inatt........ hade döont i magen när jag skulle sova och mådde illa, ont i huvet hela natten, gick upp och kissade två gånger, snurrat, frysit, svettats och funderat på varför det var så. Störande.......... har ont i huvet nu också, kanske för att jag sovit så dåligt, vad vet jag. Drömde massa sjuka, konstiga drömmar också (fast ganska roliga en del också! ni vet hur de kan bli!) Tur jag har The voice på tv som taggar upp mig lite för snart sticker jag iväg på jobb 10-18. Ha en fiiin dag


Hjärndöd

Buus

Vad hände, vart kom tröttheten ifrån? Kom hem från jobbet för ett tag sen och har hunnit duscha osv. och nu dog min hjärna helt. Stängningen på jobbet igår var godkänd och idag gick det ännu bättre, superbra rättare sagt! Var EN minut sen då jag var klar, hehe då kände jag mig duuktig!! Har inte så mycket på hjärtat ikväll, ska fortsätta se en stund av Norska Bigbrother sen blir det sova. Har märkt att allt, upplägget av Bigbrother är EXAKT som svenska Bigbrother var. Huset är samma, allt de gör är samma, bara andra människor. Lite kul ändå att veta vad som väntar dem!

Natti!


Norska fiffigheter

Har fått mitt norska Nordeabankkort nu. Det är så häftigt att man har legitimation på baksidan av korten här! Så man slipper ha både leg och bankkort!

Det blev visst jobb från klockan 13 idag istället för 16 som det stod på schemat. Så blir en timmes fix och tv tittande innan jag drar iväg!


easy

Ibland önskar jag att dehär stod på varje dörr jag gick igenom. Remind me!

 

Godmorgon iallafall! Har nyss käkat en våffla med brunost och jordbaersylt,

he he! Idag känner jag mig nästan så pigg att jag kanske ska våga gå en promenad, är nämligen ledig till halv 4. Men vädret lockade inte så värst, det regnar inte men känns om att det kan komma vilken sekund som helst.. Känner mig hur trög som helst idag, huvuet står helt still.. tur jag har The voice som ger morgonpepp x 1000!


Closed for the day

Jahapp, det var de arbetspasset. Stängningsvakt var jag idag vilket betyder att jag jobbar själv mellan 18-21 och stänger cafeet. Haha jaa.. väntade mig ju att nånting skulle gå tokigt. För det första glömde jag gå på toa innan kl 18 och efter det så måste man vänta tills man går hem för man får inte lämna cafeet själv. JAG HAR PÅ RIKTIGT ALDRIG VARIT SÅ KISSNÖDIG I HELA MITT LIV!! det var verkligen panikpanik när jag äntligen tog mig till toan. Gör inte den tabben igen. Sen när jag skulle räkna kassan så fick jag hjärnsläpp (bla. för att jag var så kissnödig) och glömde hur man räknade ut kassan. När jag väl kommer på det, tror jag, så blir det ändå fel med -287 kr. Troligtvis inte jag som räknat fel utan pengarna har försvunnit någonstans under dagen. Bara så sjukt pinsamt att vara ny och så fattas det pengar, känns som att dem ska tro att man själv tagit dom. Sen till sist så kom jag inte in i soprummet, så nu ligger det en hög sopor  i personalrummet.. stackarna imorn..

Hemma nu iaf, 50 minuter för sent.. men bättre sent än aldrig:)


Bli inte förvånad

om ni är i Norge och stöter på denna matkombination! Våffla med brunost. Brunost hade jag aldrig tidigare sett innan jag började jobba på cafeet. Alla frågade om det fanns till våfflan, jag fattade ingenting, till våfflor har man sylt och grädde? Brunost är iallafall en sorts ost som smakar lite som messmör, lite söt, men tiotusen gånger godare. Jag personligen gillar inte messmör och var väldigt skeptiskt till brunosten. Nu har jag prövat den både på macka och till våffla och gillar den redan. Våffla med brunost och jordbaersylt.. YOmmiieee säger jag bara! Det får bli min middag på jobbet ikväll, längtar!


Dream

Halloj! Borde egentligen ha vaknat nu när jag är ledig idag tills klockan 16 då jag ska på jobb, stängningsvakt. Men istället vaknade jag imorse klockan halv 9, pigg som en nötkärna! Har hunnit släpa alla mina grejer mellan lägenheterna så nu har jag allt på plats. Lägenheten är verkligen hur fin som helst, älskar den! För er som inte vet så hyr vi den i andrahand, så den är alltså helt inredd med allt. Supert! De enda jag äger här i Norge är ju som mina kläder så..

 

Annars så ser jag på tv nu, dunkar musik på The Voice, ska snart duscha och sen gå och handla lite mjölk och kryddor i de halvvarma vädret. Himlen är grå, vädret likaså, men rätt varmt ute ändå! Höhö


Skratt förlänger livet


Kunde inte låta bli att skratta för mig själv då jag trodde att klockan var kanske 10 och när jag ser på den så är den redan 12! Vart tog de 2 timmarna vägen? Så fel det kan bli i huvet! Kanske är lite trött trots allt! Har precis iallafall sett klart filmen, A love song for Bobby long, bra film, helt okej iallafall! Tror nog att jag hade tyckt den varit bättre om jag hade haft svensk text till, vilket jag inte hade. Är inte MEGAhajj på engelska om man säger så, så missar lätt en del om jag inte har text.. Time for some sleep i den underbara sängen nu.
Dröm fint

RSS 2.0