Gult är inte fult

"En klocka som ligger helt rätt i tiden" från Teknikmagasinet

Önskade mig en gul klocka av min bror i julklapp och jag fick en. Tack!! Hade alltid velat ha en färgglad klocka, den passar så bra till tex svarta kläder. Den gula var helt klart snyggast också. 100 kr, i plast, men funkar bra ändå!


Frasfåfflor med blåbär & gräddglass


Jag och Anneli (hon jag är kontaktperson åt) har idag gjort frasfållor. Vi testade ett nytt recept och vi båda tyckte receptet lät jättekonstigt, men våfflorna blev superbra!

1 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
4 dl mjöl
2 msk smält smör
1 msk socker
(och lite salt)

Först rör man ihop äggulan och sockret i några minuter. Sen blandar man i vatten, mjöl och mjölk och låter smeten svälla typ 10 minuter. Sen vispar man äggvitan till ett hårt skum och blandar sen ner skummet och de smälta smöret i resten av smeten. Sen är det bara att grädda och komma ihåg att smöra mellan varje våffla.

Jag hade glömt att köpa grädde, fail av mig. Men gräddglass funkade bra de med och självplockade blåbär!
Vi lyckades dessutom proppa i oss en hel semla till efterätt också, kan lova att jag är mätt..

Ögongele & handkräm

Dethär fick jag hem igår från Oriflame, som tjejen jag är kontakperson åt är återförsäljare för. Perfekt! Har verkligen längtat efter beställningen. Till vänster är det en ögongele som innehåller Penséextrakt som både lindrar och återfuktar. Den innehåller också mycket antioxidanter, vilket är bra för allt. Jag har alltid använt ansiktskräm i hela ansiktet, även runt ögonen, vilket jag nu lärt mig att man inte ska göra. Ansiktkrämerna innehåller ofta mycket fett som gör att du blir svullen runt ögonen. Kan även innehålla grejer som är dåligt att ha för nära själva ögat. Man ska istället låta bli att he ansiktkräm under ögonen och istället låta det "krypa" uppåt. Så jag säger det igen, använd inte ansiktskräm under ögonen! Använd hellre ögongele eller ögonkräm.

Sen fick jag även hem en handkräm, den till höger, som är en uppfriskande citronhandkräm som gör händerna mjuka och lena. Den är liten så den passar perfekt att ha i väskan. Klarar mig inte utan en handkräm i närheten. Jag brukar va skeptiskt till vissa handkrämer, gillar inte då man blir alldeles fet om händerna länge. Prövade denhär över natten och den drog snabbt in i huden men höll ändå i länge. Sen var det ett stort plus att den luktade citron också!

Lite tröst

Säkert många som håller med om att lite extra choklad eller kanske en ny tröjja känns bra då man är sjuk. Denna gång fick det bli en ny skinnjacka från HM. Eller jaa, skinn och skinn, det är ett glansigt men ändå ganska matt material som är hur lent som helst. I beiget. Måste säga att jag verkligen föll för den. Kommer passar perfekt till våren. Eller snarare nästa vecka då den har kommit. Kommer inte kunna hålla mig från att använda den!!

Är man inte kund på HM så är det ett smart drag att bli det idag, 40 kr rabatt (wow!). Men rabatten gick då jämnt ut med frakten iaf, alltind nånting! Nu väntar jag som ett barn på julafton tills paketet kommer nästa vecka..

12 tungpiercingar, inget hål i tungan..

Fick hem dethär i förrgår från Crazy Factory, 23 st tungpiercingar (12 är mina) och 1 piercing till mitt hål i örat. Helt sjukt billiga pieringar, de kostar mellan 3-40 kr ungefär, den dyraste jag beställde tror jag kostade typ 20 kr! Och det är bra kvalitee på dom också, finns olika material ex plast, kirurgisktstål. Varför de är så billiga är för att de tyska företaget beställer piercingarna billigt från Kina och säljer sedan vidare dom. Leverans tiden var bra också, tog ungefär 1 vecka innan jag fick paketet.

Problemet är ju då bara att jag inte har nåt hål i tungan. Så får vänta 1-2 månader innan jag kan använda piercingarna, suck.

Ihop pusslade för livet

Det här halsbanden damp ner i brevlådan idag, och jag beställde det igår mitt idagen från ZYLBER! Kan inte klaga på leveranstiden här inte! Halsbandet är ett halsband man ska dela med någon, så jag och Josefine ska ha en pusselbit var. För att visa våran starka vänskap!♥♥ Så nu är vi ihop pusslade för livet! Det var kul att halsbandet dessutom var mycket mycket finare i verkligheten, både i färg och storlek. Men duktigt som man är så råkar jag slita sönder den tunna kedjan innan jag ens tagit på mig halsbandet.. men det har jag också lyckats fixa! Med ett gammalt örhängeshänge som jag tog ståltråden ifrån, gjorde en ögla av och klämde ihop kedjan med spännet. Katjing!


Hemskt jobbigt skolarbete..

..att se 3 dokumentärer! Alla var faktiskt över förväntan bra, en hade jag sett halva av redan.


Den första heter Green the film och handlar om produktionen av palmolja. Det var en sjukt gripande film, där man får se hur mycket orangutangerna drabbas och lider av produktionen. Jag har en svaghet att jag inte klarar av att se djur lida. Att veta hur produktionen går till fick jag lära mig mycket av, mycket man aldrig tänkt på. Sen hade jag inte heller någon aning om hur mycket som innehåller palmolja, kattmat, oster, smink blandannat. En film helt utan kommentarer och text, bara ljud och bild. Helt klart värd att se!

Sen såg jag på Säljsekten som handlar om hur illa de som jobbar inom säljbranschen behandlas. Just i denhär dokumentären The Phone Houses säljare. Helt sjukt att man kan behandla människor som de gör. Har själv jobbat som telefonförsäljare och vet att man har extremt mycke press på sig, hela tiden. Inget jobb för någon med svagt psyke.. Och som de i dokumentären behandlas så är det inget jobb för någon.

Sista filmen heter Ön som klimatet dränkte och handlar om en ö som ligger utanför Nya Guena som helt håller på att översvämmas. På grund utav vi människor som lever i rika länder. Allt de vi bränner och producerar drabbar dom. Hemskt att se att deras liv håller på att svämma över, deras kultur, allt. De vet ingenting annat en det de lever med där och står mellan liv och kvalet att flytta för att överleva. Också en intressant film som gör att man får sig en tankeställare om att vi inte har särsillt mycket att klaga på.

Lider med alla som känner likadant

Ska försöka förklara hur jag känner mig just nu. Det gör ont på/i huden och i kroppen vare sig jag sitter, står, ligger eller något där mittemellan. Det värker i tänderna och i käken så det känns som att allt håller på att sprängas ur huvudet. Ögonen värker både då jag tittar och blundar, så vad ska man välja? Jag är inte sugen på mat, inte det minsta. Men då jag äter så smakar det gott trots allt. För smaken är det enda som finns kvar av mitt friska jag. Sen så nyser jag typ hela tiden och hostar så att det känns som att ryggen ska gå av på mitten. Det kommer upp roliga grejer ur min hals också, som inte är allt för goda. Alla bihålor är sprängfyllda med skit som gör att huvudet och kroppen dunkar ikapp med hjärtat. Osv osv osv.

Har kännt mig friskare kan jag lova, men jag har bestämt mig för att jag ska ha blivit frisk innan helgen!
Och som sagt, jag lider verkligen, verkligen med de som känner likadant!

Yxor, stölder och poliser

En vanlig måndag sådär!..

Ska det vara normalt att man kommer in på Coop och slår in en yxa och en hammare i ett fint paket? Känns inte riktigt så.. En kille i 25års åldern kom in idag och gjorde det och var i och för sig både full och hög men ändå. Efter att han bett om hjälp att göra krullliga band på paketet går han sen in i butiken och käkar lite godis, plockar på sig en hel påse med bakelser (äter upp en av dom helt öppet) och går sen till kassan. Väl i kassan blir han förbannad för att hon som satt där då ville titta i hans väska och tar sen ungefär 5 minuter på sig att plocka fram börsen för att betala. Sen säger han "hade du varit lite trevligare så hade jag också varit det" och börjar gå ut ur butiken. Utan sitt väl inslagna paket..

Sen när jag sitter på bussen påväg hem kommer en polis in i bussen innan vi börjat fara och efterlyser en kille med en hund. Man hinner börja funderar ganska mycket på varför de efterlyser honom innan man får reda på vad det handlar om. Sen förföljer polisen oss och stoppar bussen med blåljus typ efter 1 mil och kommer in igen för att de trodde att han hade hoppat på. Kändes skönt att han inte satt på bussen! De sökte inte efter honom för att han mördat någon eller så utan det handlade om en busskassestöld fick jag höra, så det blev inte så spännande ändå..

Smycken på internet

Hittade en hemsida då jag googlade på ett speciellt smycke jag och Josefine var ute efter. Det är ett företag som ligger i stockholm och heter ZYLBER. Det fanns mycket fina smycken på sidan, men också mycket smycken som inte riktigt var i min smak. En bra grej var bra är att de säljer smycken i alla olika prisklasser beroende på vilken leverantör de köpt in smyckena ifrån. Hittade ett smycke vi sökte som jag nu beställt (ska visa då jag fått hem det). Snabb leverans (1-3 arbetsdagar) och ingen frakt heller!

Vill ha studenten som den brukar vara!

Skolan (lärarna, rektorerna) har pratat om att 1orna och 2orna ska sluta en dag innan oss, alltså den 15 juni. Så då är planen att vi treor som tar studenten ska vara i gympasalen med vår släkt. Själva grejen med studenten känns som att det är att vi ska springa in i gympasalen där ettorna och tvåorna sitter och kunna känna att vi redan har suttit där dom sitter. Känslan av att veta att man inte kommer sitta där de sitter mer år. Men kommer vi sluta en dag efter de så kommer vi ju missa hela den känslan. Förstår inte alls hur dom har tänkt det. Det handlar alltså inte om att vi slutar en dag senare, vi har ju trots allt gått i skolan 12 år så en dag hit eller dit spelar ingen roll. Men ju mer folk, ju bättre känsla och pepp.

Det finns en namnlista på skolan nu där de samlar in namn på de som inte tycker att förslaget ska genomföras. Bra det! Så jag håller alla tummar på att det inte blir så. Hur som helst så känner jag att dagen kommer bli bäst, hur den en blir!!

Använn tanntrå

Använd tandtråd, eller snarare tandsåg! Varje dag. Jag har nästan varje gång jag varit hos tandläkaren under min uppväxt haft hål i tänderna. Hål, inte ett hål. Tandläkaren har alltid tipsat mig att använda tandtråd men det var så drygt då inte tandsågarna var uppfunna. Man skulle hålla på att snurra den där jäkla tråden runt fingrarna sen stoppa in hela handen i munnen för att försöka komma åt längst bak. Och så tappade man tråden och var tvungen att börja om.. När min pappa var 25år så sa hans tandläkare att om han inte började använda tandtråd varje dag så skulle hans tänder ramlat ut innan han blev 30. Samma skulle det nog bli för mig. Så nu sen man kan köpa tandsågar så försöker jag använda den varje dag. Det tar typ 30 sekunder och man kan sitta framför datorn eller vad som helst medans, så finns inga ursäkter. Även fast jag fortfarande får hål i tänderna så säger iallafall min tanddläkare att jag har suveränt tandkött! Wehoo


Va ha en till!

Jag vill, jag vill, jag vill! Känner att jag verkligen måste ha en till tatuering nu. Det lilla berondet man skapar då man gjort sin första tatuering känns för stort nu. Jag vet vad jag vill ha, 2 fjärilar eller körsbärsblommor. Inte de på bilden, utan jag har en bild i huvudet hur de ska se ut. Jag har mest varit inställda på fjärilar, men blommorna har alltid också funnits i tanken. Sen är ju den lilla frågan, exakt vart ska jag ha den? Jag vill ha den på armen, inte på underarmen och inte på överarmen, utan någonstans där mittemellan. Frågan är ju om det skulle funka.. Känner på mig att när jag väl bestämt mig, vilket jag kommer ha gjort vilken dag som helst så kommer det inte finnas någon tid innan sommaren.. Jobbigt läge!

HÄR
finns många roliga bilder på taturingar!

Lindra halsonten

Halsonten och värken i kroppen har inte försvunnit. Och jag hoppade över träningen ändå som tur var. Man kan träna om man är snuvig men det kan vara farligt att träna med halsont har jag lärt mig. Så nu sitter jag och dricker en stor kopp te med 2teskedar honung i. Värmen av teet bedövar halsonten litegrann och honungen "mjukar upp". Men det finns som sagt inga underverk för att lindra hosta och halsont, kroppen måste ta hand om det själv. Jag lärde mig något nytt idag och det är att de nyttiga ämnena i honungen förstörs om man her honungen i tevatten som är mer än 40 grader. Så ska vill man ha honung så ska man låta tevattnet svalna lite först.


Om att göra slut med någon

En kompis visade en blogg för mig för att tag sen och sa att jag skulle läsa hennes texter, om livet, tankar & känslor. Fastnade direkt för hur hon skrev, vilken känsla, vilken inlevelse i det hon skriver! Man känner igen sig i många texter och känner med henne i andra. Kolla in Rodeo och läs under BEST OF. :)

En av alla bra inlägg hon skrivit.

om att göra slut med någon.

Att göra slut börjar lite som ett myggbett.
Man ser aldrig myggan men när man upptäcker bettet så intalar man sig själv att det trots allt är sommar – det har alltid varit sommar – och därför måste det rimligtvis också finnas myggor.
Men det kliar, och bettet växer och man kanske ligger på en filt i gräset bredvid varandra ändå och märker inte att det växer som en satans tumör och snart är myggbetten över hela kroppen, och det kliar det kliar som helvete men det är ju bra det ska ju vara bra det har alltid varit bra.

Men när man en dag kommer hem från en semester och man kysser inte honom det första man gör när man kommer hem – nej man säger istället "men kan du flytta på dig" och så går man till sovrummet och packar upp väskan och han står bredvid.  Tålmodigt, väntar på att väskan ska bli uppackad så man kan lägga sig i sängen och pussas tills det blir morgon.
Då är tumörerna överallt och runt omkring. Man ser dem inte. Man sminkar över dem och ler fast det är bara ett på låtsas.
Det är redan försent.

Och när jag och mitt ex gjorde slut – det känns som tio år sen men ibland som igår – hade vårt förhållande redan växt till något trasigt och bleknande.
Och när jag skulle ta sönder allting stod han redan i dörren och sa:
- Du ska göra slut med mig idag eller hur?
För båda vet att det redan är över. Att det har varit det så länge.
Och man gråter, man gråter för att man kan inte laga det längre.
Och man tänker att man älskar varandra, att man måste älska varandra.
Att man inte kan vara ensam hur kan man vara ensam det är en omöjlighet.
Och sen ligger man ner i sängen mittemot varandra och allting känns som om man bara varit ihop i en enda vecka. Och man gråter och man somnar och vaknar och gråter igen.
Och sen reser han sig upp och skriker och säger att jag vägrar jag låter dig inte göra slut.
Och man säger att okej, vägra mig det för jag orkar inte.
Det är inte värt det.

Och när han stänger igen dörren morgonen efter med en resväska och flyttar hem till sina föräldrar igen faller man ihop i en liten liten hög på golvet.
Ligger i fosterställning i något som känns som dygn.
Man tänker att det inte är värt det. För ensamheten är en olidlig känsla.
Och då är det bara en sak som krävs – mod.
Mod och ork.

Man måste orka resa sig. Man måste orka ta en liten buss till en liten vän och ligga i ett litet knä med en liten hand längs en nacke som säger att det här klarar du.
Vi klarar det här ihop.
Och jag hade en sådan vän. En vän jag i princip flyttade in hos. Och tillsammans började vi upptäcka nya saker. Saker man inte har tillträde till när man är i ett förhållande. Vi tillbringade varje natt i mörka rum i olika delar av stan. Jag festade tills jag inte kunde stå på mina ben. Kysste pojkar, hamnade på efterfester, dansade längs gatorna. Kände mig yr, hög, lycklig.
Ja. Lycklig.
För så känns det först. Som en befrielse.

När mitt ex ringde var jag kort.
- Vad har hänt med dig?
- Inget har hänt med mig. Jag mår bättre nu bara.
- Men sandra. fattar du inte att du bara mår sämre? Fattar du inte det?
Och jag blev arg och slängde på luren för att han störde mig i min dekadens.

Och en söndag, det var dagen efter påskafton så ringde min telefon och det var han.
- Sandra. Jag har träffat någon.

Och efter att vi lagt på satte jag på stereon på högsta volym, hämtade en askkopp från köket och mina cigaretter ur min väska. Och sedan lade jag mig i sängen och rökte tio cigaretter på raken.
Blundade, bet mig så hårt i läppen att det började blöda.
Och plötsligt kändes allt bara på låtsas.
Vad då träffat någon? Vi ska ju vara tillsammans. Det här är ju bara en liten paus tills vi ses igen.

Och sedan grät jag i två månader. Jag vaknade av att jag grät. Jag grät när jag lagade frukost (för det mesta åt jag inte alls), jag fylle-ringde honom och grät. Jag grät mig till sömns, grät framför hans myspace, grät på barerna, i sängen, framför tv:n, på pallen i köket.

Och när jag slutade gråta kändes hjärtat bara ihåligt.
Och alla ursäkter för att få tag i honom kändes som vettiga.
Och jag fikade med carl fredrik och jag sa till honom att tänk om det aldrig går över då? tänk om jag dör så här och förstört allt ihop?
Och carl fredrik sa att det är inte så. det kommer att gå över.
Men det kändes inte alls så. Det här skulle aldrig gå över.
Och jag tänkte att okej. Jag får väl ta det.  Jag får klara av att vara olycklig i resten av mitt liv.
Och så kände jag länge. Länge länge länge.
Och det var en känsla jag lärde mig att acceptera. Att alla pojkar var lite sämre än honom.

Och tiden gick och det blev andra årstider, ja flera olika årstider.
Och en dag hörde han av sig. Och han undrade om vi skulle ses.
Ta en öl – vi var ju vänner nu.
Och jag tänkte att det klarar jag. Jag måste det.
Jag satt hemma och svalde och svalde för att orka men när jag träffade honom var det inte han jag träffade.
Det var inte han.

Och det var väl då jag förstod. Att acceptansen var ett sätt för kroppen att orka gå vidare. Och utan jag hade märkt det så hade det slutat göra ont.
Och jag tänkte på vad min mamma sa till mig dagen efter han och jag hade gjort slut.
- sandra du kommer inte dö. du kommer inte att dö därför att människans grundinstinkt är att överleva. och du kommer också att göra det. För att du måste.
Och det är inte svårare än så. Kärleken är flyktig.
Det finaste som finns kanske och det vackraste som uppfunnits.
Men det betyder inte att man inte kan återuppleva det.

Och att göra slut handlar om mod. Att kommer över handlar om ork.
Och nu är han som ett fint litet minne i mitt hjärta. Tobias. Och jag tänker på en nittonårig Sandra och jag vet att han passade för just henne.
Men inte för mig. Inte nu.

Och det är min historia om att göra slut.

 

Gillade det sista hon skrev, att göra slut handlar om mod, om att våga följa sitt hjärta. Jag tror också det kommer en dag för de flesta, då man inte passar ihop på samma sätt som man en gång gjort. Men man hoppas det finns någon för alla som man passar med livet ut, någonstans, någon gång kanske personen dyker upp. Jag tror på det. Och som hon säger, har personen en gång funnits i ens hjärta så kommer den alltid ha en fin liten plats kvar där.


Börjar ta form

Tyget ser oranget ut men är egentligen mycket mer knallrött!

En lång tråkig söndag var tvungen att fyllas med något att göra. Tog tag i att sy på den röda regnjackan, börjar faktiskt se ut som ett plagg nu! Men jag har lärt mig att man måste ta en paus då och då, har en tendens att göra fel och slarva annars. Och att sy stickning efter stickning som ska vara bredvid alla sömmar är sjukt långtråkigt..

 

Känner också av att jag börjar bli förkyld, inte okej. Mina halsmandlar är äckliga och kroppen värker. Men det stoppar mig ändå inte från att träna ikväll! Får ta smällen efteråt istället.. Sen imorgon och på tisdag blir det full dag med jobb och skola så det är bara att bita ihop:)


Sommartid

Glöm inte ställa fram klockan 1 timme inatt nu! Kan sluta illa, försovningar och sånt kul..som man lyckats med tidigare år. Så alltså, ställ fram klockan nu.

 

Måste bara berätta om något läskigt.. jag tror inte på övernaturliga saker osv, men ibland måste jag göra det ändå. Då det inte går ihop på något annat sätt. Jag var faktiskt duktigt och släckte nästan alla lampor under earth hour och hade bara några ljus tända. Sen när jag ligger och ser på tv så byts det kanal på ljudanläggningen till en kanal där volymen är på högsta med en gubbe som sjunger. Ljudkontrollen låg på bordet, 2 meter från mina armar. Så nej, det var inte jag som bytte och det fanns ingen annan i rummet. Så hur gick det till? Efter det blev min katt jättestirrögd också. Sånt här kan få mig att ändå tvingas tro på övernaturliga saker.. Scary!


Detta är vad du sover i/med

Mitt i dagen knackar det på hos min bror och han går och öppnar. In kommer en ung, taggad kille med en stor resväska. Själv ligger jag och halvsover i soffan och kände inte alls för lyssna på vad han hade på hjärtat. Men det vände snabbt. Började som fundera då han sa "jag ska dammsuga mattorna här". Sen plockade han upp en monsterdammsugare med UVlampor osv. Han börjar dammsuga mattorna och visar resultatet, som är högarna av damm på mattan. Två högar är alltså bara några drag med munstycket på mattan, helt sjukt. Mattan blev som sprillans ny! Sen till det hemska, äckliga, vidriga som jag önskade jag inte skulle sett just idag. Han dammsög madrassen på en säng och resultatet är den översta bilden. Jag fick rysningar över hela kroppen då han visade det. Det är alltså kvalster, damm, hudrester och hudfett blandannat som döljer sig i det vi sover i. När man kände på dammet från sängen så blev man alldeles fet om fingrara, mums. Han lärde mig också att efter några år så är 10% av din kudde kvaster och partiklar, sånt som inte går att tvätta bort. Enda sättet att få bort det är att koka kudden, men det skulle man ju inte riktigt göra. Han berättade också om ett test där det dammsög kontorsstolarna på ett kontor och lät dammhögen sen ligga framme på ett bord. Efter några dagar så hade högen spritt ut sig flera decimeter för att det var så mycke levande djur i dammet. Mmmmh!

Lärde mig mycket, som jag egentligen hade klarat mig utan att veta. Hade jag haft behov och en dammsugare och pengarna hade jag gärna köpt den, kostade bara 18 000 kr. Billigt! Får nöja mig sålänge med att kanske byta sängkläderna lite oftare än ofta.


Vit choklad är inte choklad


Min bror lärde mig idag att vit choklad inte är choklad. Bara bluff. Eller jaa det beror egentligen på hur man ser på det. I vit choklad används bara fettet från kakaobönan, inte kakaomassan. Sen smaksätts den med vanilj eftersom att kakaosmöret är nästan helt smak och luktfritt. Så som sagt, egentligen är det ju kakaomassan som gör att choklad blir choklad för att det är den som smakar och luktar choklad. Eftersom att vit choklad är väldigt fet så är den också mycket svårare att smälta än brun choklad. Den skär sig lätt och blir som en oljig massa. Smartast har jag lärt mig är att man ska ha vatten i en kastrull sen lägga chokladen i en tallrik som sedan blir varm av vattenångan. Då smälter den sakta och skär sig förhoppningsvis inte!

Earth hour 2011

 

Ikväll mellan 20.30 och 21.30 så är tanken att alla ska släcka belysning man klarar sig utan för att "skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar". Ganska bra idé tycker jag! Tänk hur sjukt mycket el som måste gå åt i världen på bara 1timme! Så att släcka ned 1 timme av vårat långa liv sparar en massa el. Såg en ICAreklam på tv nyss där de hade släkt ner hela butiken så att det var helt kolsvart. Jag vet att butiker kommer att släcka ned en del av belysningen men kanske inte så överdrivet som i reklamen, skulle ju inte riktigt funka.. ;P Så tänd lite ljus ikväll och släck alla lampor!

Portfolio

En liten inblick av insidan

Äntligen klar med portfolion! Efter många timmars arbete, tog ungefär tre, fyra, fem gånger så lång tid än jag hade tänkt mig. Personligabrevet är skrivet, bilder och skisser inklistrade och framsidan gjord. Är nöjd med resultatet vilket är det viktiga! Fast det finns alltid någonting man hade velat ha bättre.. Tanken med denhär slutuppgiften är att vi ska kunna söka jobb med den i framtiden. Eller bara ha en samling av det vi gjort under de tre år i skolan vi gått för att kunna visa upp om vi vill.


Rädda dina örhängen!

Jag kom på världens bästa sätt att rädda min örhängen från att hamna i en skräplåda! För några månader sen köpte jag lite pärlor och örhängeshängen Pearlized för att göra några egna örhängen. Man köper hängena i 10-pack så det blev över jättemånga hängen. Så jag kom på att jag kunde ta lös hängena som sitter på örhängena och byta ut dom mot hängen jag inte blir allergisk mot. Det var jätteenkelt också! Man drar bara upp öglan, sätter dit det nya hänget och klämmer åt öglan. Så nu kommer jag kunna använda örhängena utan att få infektion! Jihoo


All in på spinncirkeln

Raooor



Svettig och go! Kom precis hem från en spinningpass som man avslutar med 30minuter cirkelträning. Pjuuuuuuuh, rätt så svettigt han det bli! Josefine hade rätt också tyvärr, spinningledaren, han var sämst. Han hade noll taktkänsla, var hur opeppande som helst och allmänt tråkigt och konstig. Tur jag var peppad och löste det själv. Men man blir lite förvånad då han säger "försök hitta takten nu, gör inte som jag". Borde inte en ledare kunna sånt kan man tycka. Aja, jag är nöjd iallafall, ser framemot träningsvärken imorgon! Nu ska jag käka en banan och dricka en kopp te i väntan på självaste Bigbrother!

Fresh fish

 

Fick nyligen ett mail av min lärare med information om Sveriges årliga modemässa som kommer att vara i Göteborg 27-29maj. Mässan håller i en tävling där bästa kläddesigner kommer att utses. Vem som helst som designar och syr kan ansöka och vinnaren kommer bland annat vinna ett stipendium på 20 000 kr.

 

Då jag tittade på deras hemsida av vinnare förra året så kände jag att min design kanske inte riktigt är samma stil. Men det kanske är det som är bra? Att komma med nåt nytt eller iallafall något ingen annan har. 40 personer kommer att bli utvalda och få vara med på mässan och delta i tävlingen. Självklart så förlorar jag ingenting på att söka!  Det skulle va en sjukt kul upplevelse att få delta så jag kommer skicka in en ansökan och hoppas på det bästa! Det betyder inte att det skulle leda till något men det skulle ändå vara en möjlighet att visa upp sig och få en erfarenhet om designerlivet.


Mot staden




Beger mig mot storstaden. Men vet på riktigt inte om jag vågar gå ut!! Det är STORM! Jag  tror jag aldrig varit med om att det blåst så mycket här förut, så man blir lite smårädd att man ska storma bort. Men har inget val! Önskade att jag kunde ha på mig örhängena jag har på bilden, gillar dom jättemycket men jag får så jäkla ont i öronen av dom. Jag är allergisk mot nickel så det blir inflammerat. Kan ha dom max 1 timme sen är det kört..

Godnatt

BigBrother, sen gonatt för min del! Har haft en helt bäst dag, vilat och gjort bort massa skolarbete. Precis vad jag behövde! Skulle gå en promenad då solen tvärt dök fram ur snöstormen men blev för lat, inget ovanligt. Men det tar vi igen på spinncirkeln imorgonkväll, 45min spinning sen 45min cirkelträning! Flätan är flätad som alltid när jag går och lägger mig nu för tiden, Josefine lärde mig mig nåt smart! Inget trassel bak i nacken då man vaknar. En till grej som är bra med det är att när man ska vända på sig då man sover så fastnar man inte för att man ligger på håret, många gånger har det hänt att det tar tvärstopp.. Så ett tips såhär i slutet av dagen, sov med fläta om du har långt hår!


Marabou POLKA

Dethär är ungefär det som finns på fikarummet varje gång man jobbar på Coop. Man skulle bli en boll om man jobbade där varje dag, iallafall jag som är den största gottegrisen. Det mest frestande är att det ligger 10st oöppnade förpackningar som gör att man tänker "då kan jag äta hur mycket som helst, det finns ju flera kvar", illa illa, men gott! Jag prövade 1bit av denhär smaken av marabou då den var ny men fastnade inte riktigt för den. Jag gillar mint och choklad så det är ju en bra kombination. Men fortfarande så är marabou med nötter av nåt slag och med apelsin godast! Dom är inte lika svåra att bli less på om man äter många bitar.


I min väska

Kaos..

Jag tror faktiskt att det inte bara är min väska som ser ut att ha åkt en vända i torktummlaren. Man rensar då och då och lägger allt fint i olika fickor och fack och tänker att denhär gången ska jag hålla ordning. Men efter en vecka har man gett upp. Det är faktiskt ganska roligt att tömma väskan ibland och se vad som egentligen finns i den! Ett 2-pack kondomer vi fick i skolan, ett puder utan puder, en tom mini julmustflaska, en skrubbhandske (??), en hög sand och grus och massa andra nödvändiga och onödvändiga grejjer. Jag gör ett försök till och försöker hålla hyffsad ordning i väskan ett tag!


Uppfinning: skala din apelsin lättare

Liten men bra

Tänk att denna lilla grej kan vara så bra! Hur många gånger har man inte bett någon annan snällt om den kan skala ens apelsin? Väldigt många gånger. Vi tjejer som har långa naglar (ibland) klagar ofta på att det gör ont eller att man får apelsinskal under naglarna då man skalar den. Vissa apelsiner är faktiskt nästan helt omöjliga att få hål på, jag kan bli tokig på sånt:p.. Men den lilla taggen på "apelsinskalaren" skär igenom skalet. Man börjar i någon av ändarna på apelsinen och skär med spetsen till den andra änden. Det blir som apelsinklyftor fast utanpå skalet. Sen är det bara att dra lös skalet som då är i mindre delar. Och man slipper klet på och under naglarna, peeeeerfekt!

Om att ha en extremt kort tunga

En (hemskt fin) bild på min korta tunga!

Jag har de 1-2 senaste åren insett att jag har en extremt, ovanlig, hemskt kort tunga. Har verkligen insett nu hur kort den är! Efter att ha lyckats hitta någon ny minst 1 gång i veckan att jämnföra med så lyckas min alltid vara kortare. Sträcker jag ut tungan rakt ut så kommer den max, max 1cm utanför munnen medans vissa kan slicka sig på nästipppen. Det är strängen (som jag döpt den till) under tungan som är för kort. Den draaaar tillbaka tungspetsen så att den inte han sträcka ut sig. Tungan ser helt enkelt ut som en stjärttunga. Man ser verkligen hur spänd strängen är! Min sträng börjar alltså nästan längst ut på tungspetsen och den ska egentligen börja typ 2 cm ned på tungan..

Nu har jag verkligen hakat upp mig på det då jag börjat tänka på att den är kort så för någon vecka sen så började jag googla på om man kunde skära av den eller nåt. Hade inte hört någon göra det men jag hade hört folk som råkat "spänna" sönder den själv. Aj! När jag googlade på det så hittade jag folk som hade skurit av den hos en tandläkare och de sa att de behövde en bra anledning till att göra de. Vissa "fick ont och ömt då de slickade sin flickvän" och någon hade sagt att de "tog sånglektioner och den korta tungan störde sångrösten" osv osv.. Lite roliga anledingar faktiskt.

 

Jag prövade att ringa till tandläkaren och planerade att säga massa (kanske inte riktigt sanna) saker för att få göra ingreppet. Men var inte nödvändigt, fick en snabb tid till undersökning och sedan en remiss till Tandläkarhögskolan. Var på tandläkarhögskolan idag och trodde att jag skulle få göra de "lilla ingreppet" som de sa men det blev nu uppskjutet till 6 MAJ!! Inte okej. Var inställd på att jag från och med idag skulle gå ut med en tunga som jag kunde nudda pannan med, men icket. Får leva med min extremt korta tunga 1-2månader till..

 

Kändes iallafall bra att veta att de också tyckte min sträng såg ansträngd och kort ut så att jag får göra minioperationen. ;D Josefine tyckte det lät kul då det berättade hur det skulle gå till "Du kommer ha på dig gröna sjukhuskläder, sen dukar vi som upp ett litet operationsbord och om du vill så kan du få lite lugnande eller lustgas. Men ingreppet är litet, vi gör bara ett litet snitt under tungan".


Ungefär dethär kan man säga om att ha en kort tunga!


Jobbjobb

Skola och jobb hela dagen idag och hela dagen imorgon, yehooo! Är hemskt trött då det inte blev mycket sömn i helgen. Sov som en liten prinsessa inatt och blev inte jättenöjd då väckarklockan ringde imorse. Har också extremt mycket träningsvärk från muskelpasset jag var på igår, gillar det, men ändå inte! Man vill ju trots allt känna att man har tränat annars är det ju onödigt, nästan onödigt. LÄNGTAR TILLS IMORGON! Hoho, minioperation på G, ska bli spännande!

Klipp & klistra

 

Har ängnat halva dagen åt att göra klart portfolion vi ska lämna in på bedömning på torsdag. Känner lite panik! Det var himla pillrigt att klippa ut och klistra in alla bilder och lyckas få fast bilderna rakt. Det får helt enkelt duga! Sen så hade jag mycke problem med att bestämma mig var och i vilken ordning jag skulle klistra in allt. Jag har det inte lätt alltså.. Men blev nästan klar iallafall. Nu ska det bara fixas en framsida, ett personligt brev och lite annat jox. Nu ska jag iallafall iväg på ett muskelpass! Var alldeles för länge sen sist jag tränade nu, så dethär kommer bli spännande. Träningsvärk imorn:)


Sommarvärme

 

Man blir ju helt lycklig i kroppen då man ser hur varmt det är ute nu i solen. 12,3grader är ju nästan bikinivärme! Man känner då man står i solen utomhus att det bränner på kläderna och kroppen, älskar det! Man hoppas det håller i sig bara, jag vill inte ha mer snö nu. Känns hemskt onödigt. Längtar hur mycket som helst tills man kan gå runt i bara en tunn tröja och ballerinaskor, på torr asfalt. Hinner tyvärr inte ta del av solen idag då jag har massa skolarbete som ska göras och lämnas in. Blandannat en sammanställning av Gudstjänst från idag. Bara att gilla läget:)


Gudstjänst

Då har man varit på en Gudstjänst också! Jag träffade Gud, blev förlåten för mina synder, bad och bönade. Hallelujah! Eller inte riktigt. Gick inte dit frivilligt utan det var en skoluppgift. Det var både kul och inte kul, ganska segt men ändå rätt mysigt. Jobbigt bara att jag var så trött att jag satt och jäspade och halvsov mig igenom alla psalmer och böner. En gudstjänst var inte riktigt min grej men jag skulle säkert kunna sitta där då jag blir gammal. Ha pensionärsrally till Kyrkan varje söndag bara för att ha nåt att underhålla sig med! Tack iaf Josefine för sällskapet!

 

Sist jag var i Tegskyrkan så var det en minnestund, för John. Det var en väldigt konstig känsla att gå in där igen av en helt annan anledning. Man minns en sån dag som igår när man ser ljusen, lokalen..


Semlor & Big Brother

Jag och Josefine har nyss proppat i oss semlor och sett på gårdagens avsnitt av BigBrother. Vi kom fram till att semlor faktiskt är goda med bara grädde i! Fast jag saknade mandelmassan.. Semlorna blir våran middag idag för vi åt buffe i morse, igen, och är fortfarande hur mätta som helst. Det hände en rolig grej efter vi hade ätit, önskar det hade gått att förklara hur kul det var! Jag skulle växa 2st 100lappar på pressbyrån, jag frågade Josefine vad jag skulle växla till och då sa hon "till femtisar" (50lappar). Så jag räckte fram 100lapparna och sa "femtisar", hon i kassan tittade på mig som att jag var dum i huvet och då fattade jag vad jag hade sagt. Så fick lite panik och sa "oj, kan jag växla? till 50lappar".. Sen så jaa..skrattade vi tills vi grät då vi insåg hur kul och dumt det lät!


Pizzabagarn

Har precis lagat pizza åt ett helt fotbollslag här! Hoppas man lyckas mätta några magar.

Knåda ut förhand

Lägg på gottigott

Och swisch in i ugnen!

Att göra pizza är faktiskt enklare än det låter. Kan dela med mig av mitt typrecept.

Typ 1/2 paket jäst

Typ 2,5 dl ljummet vatten

Typ 2 msk olja av nåt slag (jag använde solrosolja)

Typ 0,5 tsk salt

Typ 5-8 dl mjöl av olika slag

Blanda jäst och vatten först, sen kan man blanda i allt annat i vilken ordning man vill! Jäs degen i 30-60 min.

 

Sen är det bara att slänga på vad man känner för och grädda! Jag lade på Bastuträskskinka, mossarellaost, sparris, lök och nån lyxsost.

(Den kom precis ut ur ugnen nu och den blev hur god som helst!!)

Mango VS avokado

Så sjuuukt gott!

Mango är rik på antioxidanter så som C-vitamin & A-vitamin. Den är även bra för diabetiker, matsmältningen & innehåller fibrer som motverkar förstoppning.

Avokado innehåller mycke nyttiga fetter (enkelomättat), A-vitamin, kalcium osv. Avokado kan ge bra effekt på hjärta, lever och olika skönhetsvårder (ex ansiktsmask)

Man kan göra en ansiktsmask som lindrar torr eller känslig hy med en avokado och några droppar olivolja. Man kan också ha i banan, honung och äggula.

Har man fet hy så gör man likadant fast her i ett helt ägg i stället för bara äggulan, lite citronsaft (och mosade vindruvor om man har hemma)

Innan man her på båda ansiktsmaskerna så är det viktigt att man tvättar huden noga. Sedan har man masken 20minuter och sköljer sedan av med ljummet vatten.

För håret kan man göra en avokadoinpackning som tar bort smuts och fett plus att det håret och hårbotten mjukas upp. Man mixar 1 avokado, 1/4dl starkt örtte av kamomill och några droppar citronsaft om man har fett hår. Sen är det bara att kleta in inpackningen i håret, låta verka 30 minuter inlindat i en handduk och sen skölja ur med schampoo och balsam. Enkelt!

Så vilken är nu den bästa frukten, avokadon eller mangon? Jag tror avokadon vinner!! Den har väldigt många fler användningsområden än mangon, kanske inte i matlagning, där vinner Mangon! Men avokdon leder ju helt klart inom skönhetsvård.

Och där kom beslutsångesten

Jag brukar inte ha svårt att välja kläder till helgen (helgens festligheter) men idag har jag det. Denhär chiffongklänningen har jag inte haft många gånger men gillar den jättemycket! Köpte den på GinaTricot på rean för länge sen. Funderar på att ha den imorgon faktiskt, den är dansvänlig, vilket betyder att man inte svettat ihjäl på dansgolvet. Fast jag skulle gilla den mer om bystdelen såg lite annorlunda ut, man ser så platt ut! Ska försöka dra ihop den i mitten av den svarta delen. Tror den blir finare då!

Sen såg jag i garderoben min korsett jag köpte på HM innan nyår. Beställde den på internet så kunde inte testa den. Den är lite för liten på bredden av kuporna vilket gör att det blir "fettknölar" bredvid armhålorna, ni fattar. Det var synd för den är jättefin annars! Testade den till en chiffongkjol som är från GinaTricot och det passade jättebra ihop! Men känns lite för naket, tyvärr.


Ska beställa

Sitter och kikar i Oriflames nya katalog och hittar massa kul! Jag måste köpa en ögoncreme, har aldrig haft någon utan har alltid använt ansiktskräm runt ögonen vilket inte är det bästa. Hudkrämer är oftast feta vilket gör att ögonen kan bli svullna. Så ska beställa den gröna ögongelen som ska va svalkande, återfuktande och lugnande. Låter bra! Sen så har min lilla handkräm som jag brukar ha i väskan tagit slut. Är nästan alltid torr om händerna på vintern så måste ha en med mig hela tiden. Det känns som att den som luktar citron ska lukta gott så ska nog pröva en sån med! Det är extrapris på båda grejerna så allt som allt blir det bara 75kr! Ögonkrämen för 55 och handkrämen för 19! Jag känner en tjej som är återförsäljare åt Oriflame så jag beställer via henne. Om någon vill ha nåt så är det bara att säga till mig:)


Soliga dag

Dagen har varit väldigt solig och fin men kände att jag behövde mer sol för att pigga upp kroppen! Så gick för ovanlighetens skull och solade solarium, med feber.. Åhhej, fick lite panik där emellan åt för att det blev så varmt. Men klarade mig utan försämringar! Man kan inte alltid vara smart och göra som man borde. Sen så vet jag att jag inte bör sola för att min tatuering också fortfarande är ganska ny. Mer än ett halvår nu iallafall. Vet att den bleks lättare i början. Jag var iallafall noga med att smörja in den med solskyddsfaktor så att den skulle få lite skydd. Sen smörjde jag även in den med hudkräm efteråt. Den syns då fortfarande så det är nog lugnt, hoho:)

 

Fick mig också ett väldigt gott skratt när jag såg denna bild i fotändan av solariumet. Hahah vem kom på iden med den? Ungefär sådär taggad kanske man ser ut då man är påväg till solariumet. Roligt värre!

Bad day

Önskar jag kände mig lite mer såhär idag!

 

Dålig dag.. svettas som en gris och mitt huvud sprängs. Inte kul! Tog mig upp och for till skolan iallafall, missade dock första bussen men ändå. Har inte haft så jobbig skoldag så det funkade, jobbat med ideskisser, detaljskisser och arbetsbeskrivningar. Färdig med allt nu! Ska fara ner till stan och se om jag hittar en bok med svarta, hårda papper i som jag kan klistra in alla bilder i. Har hört att det kan finnas på Lagerhaus och Åhlens så ska kolla där.

Tjatja!

 

 


Får dig på bättre humör

Ooooch då kom febern!... Har väntat på den hela dagen, kännt att den varit påväg. Blir en tidig kväll ikväll, för jag ska till skolan imorn. Man har inte tid att missa skolan nu sista månaderna. Det bästa att göra för att bli på bättre humör om man bara sitter hemma är att titta på BigBrother. Jag sitter här och skrattar så att jag nästan gråter. Alla är så roliga, ser roliga ut, säger roliga saker hela tiden! Som Simon, snäppet för full, öppnar helhjärtat upp sig och berättar för Gurkan och Martin hur mycket han älskar dom. Och nu går alla runt med olika sjukdomar, den ena blind, den andra med benbrott. Martin med sin dialekt och rullator osv osv. Hahah. Världens bästa program!


Mönster & detaljskisser

Har nålat och klippt i tygerna jag ska sy två till regnjackor i idag. Så nu kan jag börja sy ihop delarna då jag känner för det. Går undan här! Måste bara klaga lite på arbetsställningen, att sitta på ett stenhårt golv i några timmar är inte det skönaste. Kände mig mer som 90år än som 18år då jag ställde mig upp..

 

Har även hunnit med att göra några detaljskisser idag till portfolion vi göra. Tanken med en detaljskiss är man ska se hur plagget är sytt och ser ut. Man ska se vart sömmar, stickningar och andra detaljer finns. De är ganska grå och tråkiga bilder men dom är bra för att förstå hur plagget ser ut om man inte har det framför sig.


Småplockslunch

En dag hemma slutar oftast med en satsig lunch då man har tid till det. Idag gjorde jag en omelett med scharlottenlök, persilja, basilika, paprika, västerbottenonst, salt och peppar. Sen åt jag massa småplock till som kex med blåmögelost, paprikastavar med curry/vitlök sås och hårt bröd med smör! Som min farfar hade sagt "mätt och belåten"


Nu håller jag på att se ikapp BigBrother avsnitten jag missade i förrgår och igår då jag jobbade kväll. Spännande!


Ta hand om mig själv-ligg i soffan-sov dag

Jobb-skola-jobb-skola-jobb-skola-jobb-jobb-jobb.. Som jag sagt förut, klagar inte att jag får jobba men man blir rätt trött! Har inte hunnit med så mycket annat det senaste dagarna. Kände därför för att ta mig en hemma dag, bara göra ingenting för att piggna till! Men lite skolarbete ska jag nog få gjort ändå för att vara liite duktigt.

Kände att jag verkligen var tvungen att äta en macka med aprikosmarmelad till frukost! Fick nåt tvärsug och allt annat pålägg kändes äckligt. Så gjorde mig en äkta rostad-ost-marmeladfralla. Så gott det var! Marmelad känns som ett barn pålägg, sött. Men funkade precis lika bra nu! Gillar dock apelsinmarmelad mer, där man känner apelsinskalbitarna.

 

Sen hittade jag dethär brevet i posten som jag fick igår. Redan?? Jag har ju faktiskt 46år kvar till pension! Kändes lite, ja konstigt.. I brevet så försökte de förklara nåt om hur pensionen fungerar, jag förstog väl 1/100 av det. Men det verkar sköta sig ganska bra själv. Sist jag var på banken (Swedbank) så sa dom att jag skulle komma in igen när jag fått brevet för att de skulle hjälpa mig med nåt, minns inte vad men. Får väl göra det någon dag och se vad dom säger!


Jag har fått brevet!!!

Kommer hem efter en dag med enbart skola, sen jobb på Coop. Blev överlycklig då jag såg att ett efterlängtat brev kommit i posten!! Ska säga vad brevet var om en annan dag..;D Bara för att göra er nyfikna. Josefine vet!! Hoho

Har varit en ganska vanlig dag på jobbet.. fick neka en 12-14 (?) årig kille att köpa 2,25 cider, det var kul. Sen blev det ännu en diskution med alcoholisten som var inne i torsdags och skrek på mig. Samma visa idag. Men jag höll mig lugnt och lyckades tillslut få i han lite vett så att han gav sig och gick. Men han är väl tillbaka imorgon igen.. :P

Godnatt, sängen ropar!

Lika skönt som det ser ut



Precis lika skönt som det ser ut var det! Man badar alldeles för sällan, men nu när jag kände att jag frös och hade ont i ryggen så var det självklart att ta sig ett bad. Skummet är ju det bästa, mycke skum ska det vara! Hittade en ny duschkräm/badskum i badrumskåpet också. Den innehåller Olivolja och mjölk vilket gör huden superlen. Jag tänkte att den skulle lukta som olivhandkrämer gör, nästan ingenting alltså. Men den luktade precis som sånna där stora tuttifrutti klubbor man kan köpa på torget eller på marknader. Mumma!



Såg på bilden att man ser mitt ärr på knäet och började tänka på hur otur det var att jag fick det. För kanske 5 år sedan så var jag i Småland och hälsade på mormor och morfar som bor där. Det var sommar så vi for och badade i en liten minisjö i skogen och då skulle jag av någon anledning gå på knä på botten.. och lyckades dra knäet över en snäcka som skar upp halva knäet. Såg ganska äckligt ut då det rann blod över hela benet, sved en del också.. Har inte krypit på knä på så många sjöbottnar efter de kan jag lova!

Mittbena

 

Att jag har mittbena händer inte ofta, men körde på det i fredags! Jag tror jag har haft det 2-3 gånger (dagar) sen jag klippte mig för första gången hos frisör i 6.an. Då hade jag mittbena, långt hår nästan ned till rumpan och ingen frisyr alls, illa. Men då blev det förändring, klippte upp håret och gjorde snebena. Sen fortsatte det och blev en hel del förändringar efter de, blekning hit, färgning dit. Många som går i min klass blandannat vet att jag sagt att jag aldrig skulle kunna ha mittbena. Vet inte riktigt varför heller? Men tänker tillbaka på den tiden då man hade mittbena och hästsvans vilket såg hemskt ut. Men jag tycker det är jättefint på många andra! Kul med lite förändring ibland, men jag håller mig nog till att bara ha mittbena någon gång. Trivs bäst i snebena, fast helst inget hår alls i ansiktet. Bakslick är det beste.


Superrolig loppis!

Vilken extremt lång, dryg början på dagen!.. :P Vårat UF (UngFöretagsverksamhet i skolan) företag har varit på loppis på Musköten idag för att sälja vårat tunnbröd. Först kommer man in i en lokal och möts av 30 taggade pensioner. Kände att vi verkligen passade inte där! Sen mellan 11-15 kom och gick det  en del folk och bara vissa köpte bröd av oss.. Hade kunnat ha en mer händelserik och spännande dag än denna, men vi var så illa tvunga att bli av med brödet. Och nu är det gjort:)

Jag håller på att sy en likadan regnjacka som den jag sydde till modevisningen, fast silver/grå. Så nästan likadan. Ska klippa ut mönsterdelarna nu och se om jag lyckas få ihop någonting innan middagen. Jag väntar på Italienska köttbullar vilken lät gott, inget jag prövat förut!

Hårfärg

POLY Palette

 

Jag färgade håret i Fredags och tänkte bara visa vad jag färgar mitt hår med. Jag har sen länge tillbaka nu färgat håret mörkbrunt. Känns som att jag testat alla sorters märken, både toning och färgning. Har egentligen inte märk så stor skillnad på resultatet, det jag vill är att utväxten (som är råttfärgad) ska försvinna och det har den nästan alltid gjort. Har färgat håret nu några gånger med Poly Polette 800 och den har funkat hur bra som helst! Det är färgning och färgen sitter i jättebra, men efter ca 1 månad så har ju utväxten växt ut så då måste man ändå färga. Den är väldigt billig också, jag har bara hittat den på Ica Kvantum en så länge och där kostar den 48kr!! Jag använder bara en förpackning, men det blir ju ändå väldigt billigt om man har längre hår och behöver 2 förpackningar. Så jag tipsar om att pröva den, billig och bra!


Pizza och salladsbuffe

 

Blev ett besök på resturang Ronyas på Vasaplan idag för att äta buffe. Den var tio gånger godare en den såg ut på bild också. Jag och Josefine käkade nog för 5pers. Som han i kassan sa när vi kom "Ni får betala för 2 buffeer var för ni ser ut att äta mycket" Haha. Borde man ta det som en komplimang, en pik eller kanske ett skämt?.. vi tyckte han var kul iaf! Sen fick vi service till bordet med havsutsikt osvosv. Inte dåligt! Jag har ätit där en gång för lääääänge sen men nu kommer det nog bli fler gånger, de som jobbar där var hur sköna som helst! Plus poäng för det:)


Marabou Mango

 

Prövade den nya Marabou Mango idag! Eller snarare åt upp halva kakan på en tugga..

Vad ska man säga om den då..den var väl ungefär som jag hade tänkt mig, inte jättegod och inte jättedålig heller. Den påminner lite om Marabou Sommar som fanns i somras, mangobitarna är sega bitar som är lite syrliga. Den hade varit godare om mango och choklad smakerna blandades med varandra mer om ni förstår. Som sagt den var god, men marabou med nötter, daim eller apelsin är fortfarande godast!


För idag är det Nadjas födelsedag!

 

Idag fyller Nadja hela 19år! Grattiiiis! Det firades igår, med roligt sällskap och utgång på Olearys :) Inte länge kvar tills man själv fyller 19, säger bara herregud vad tiden går undan. Kändes som det var igår jag fyllde 18.  Och snart var detta Sportlov över också. Har väl inte hunnit med så mycket mer än att jobba. Men jag klagar inte, bara bra att man får jobba!

Kameran jag fick ny förra lördagen började jävlas igår. Så typiskt!! Den hängde sig två gånger så att man blev tvungen att ta ut batteriet och starta om. Känns inte som att en ny kamera ska göra så? Jag sa igår att om den skulle hänga sig en gång till så skulle jag gå tillbaka med den. Men den skötte sig, tur! För jag hade inte varit den trevligaste kunden om jag kom tillbaka.

Som i en action film, nästan..

Ligger nu äntligen i sängen efter en lång dag på Coop! Dagen har egentligen kännts ganska kort, kanske beror på att det hänt så mycket. Höll både på att bli fight (med en kärring som klagade på allt, kunde gjort det mesta för att få tyst på henne) och jag var även extremt sugen på att ringa polisen så att dom kunde göra nåt åt alcoholisten som stod och skrek åt mig i, jaa 45min och hälften av den tiden så stod han tyst och stirrade på mig med mördarblick. Men tillslut så gav han upp ändå. Pust. Sen hände det lite annat smått som att jag tappade en öl i golvet som sprutade öl i halva butiken innan jag han få den till en diskho osvosv. Kanske inte så kul då det händer men i efterhand kan man faktiskt skratta åt det.

Ska nu se Big Brother avsnittet som jag missade igår kväll. :) Läste i Aftonbladet om att Richard och Jessica var misstänka för att ha tagit droger i huset som gjort att de blev konstiga. Richard började svamla mycket i slutet och pratade osammanhängande vilket gjorde att han blev misstänkt att ha tagit typ kokain. Jessica sov inte på flera dagar och levde typ i "en annan värld". Så vad det stod i tidningen så valde de inte själva att gå ut ur huset utan de fick inte stanna. Då man tänker efter så var faktiskt båda väldigt skumma ibland, men jag tror verkligen inte att de tagit droger. Känns som att hela situationen att bo i detdär huset kan göra vissa personer lite skumma.. :P Aja, fortfarande kul att se alla roliga typer i programmet!

Lite lov, mycke jobb

 

Tar på mig mina otroligt snygga, kvinna, kroppsformade kläder och går iväg till jobbet. Ska jobba 11-21.30 så det blir en lååång dag, men men, pengar in! Skrattar lite varje gång jag tar på mig arbetskläderna som inte är i det snyggaste laget, en skjorta som gör att man ser typ 2 meter bred ut och ett par byxor som gör att rumpan ser obefintlig ut, plus att benen ser ut som styltor. Hohohojaja. Bara att gilla läget! ;D


Audi a4, ja tack!

 

Kutade förbi min drömbil ikväll..den är så snyyyyygg!! Det är bara en bil, men ändå! Men som jag sagt förut, den ska vara vit, krit vit. Går inte ens jämnföra med någon Lamborghini eller Porsche, denhär är den finaste. Hoho


Äter en semla

 

Äter en semla och dricker kaffe för att snart sedan fara in till stan!

Blir en lugn kväll ikväll fast med mycke sällskap, ska bli kul!:) Har inte så mycket att säga, ha en trevlig kväll!


Brun utan sol

 

Har precis kletat in mig i denna! Fick för någon månad sen för mig att testa den, vet folk som använt den och tyckt den varit bra både för att få lite färg och för att bli mjuk. Den ska gradvis bygga upp en solbrun färg vilket jag tycker stämmer litegrann, man ser lite brunare ut. Det som är bra med den är att man inte blir fläckig, bara man är noga med att "massera" in den i huden och även skrubba kroppen när man duschar för att få bort död hud som färgen lättare fastnar i. Också smart att tänka på är att låta krämen dra in i huden innan man tar på sig kläder annars kan vita kläder bli lite bruna.


Alla gillar olika, men jag rekommenderar den iallafall!:)

Billig är den också, runt 50-60kr

Om att köra Ford


Jag och Josefine fick förtroendet att låna Jockes lilla pärla idag, hans Ford. Vad ska man säga, den är snygg och så, men ja det ska vara en Audi.. ;D Den måste ha lite fler hästkrafter också för att duga perfekt! Jag ska ha en vit Audi innan jag dör, ovasätt om det är det enda jag kommer ha råd med om jag ska ha en sån. Måste bara vänta tills jag blivit rik!

 

Jag och frun, Josefine har även hunnit med att gå en runda på stan idag och fixat lite grejer, sen druckit en (lyxig) kopp kaffe på Max! Är godare kaffe än man kan tro!

Kycklingtacos!

Tisdagsmys!

 

 

 

Igår gjorde jag, Josefine och Jocke Kycklingtacos som Jocke argumenterade väldigt hårt för. Var huur gott som helst! Kycklingröran seeer inte så god ut men. Vi delade en hel kyckling i små bitar (det går lättare om kycklingen är varm) sen steker man kycklingen lite med en hackad gul lök. Sen är det bara blanda ner en creme frachie, i burk het tacossås och en påse tacokrydda. Sen hade vi en massa goda grönsaker till. Yummie!


Köpt kladdkaka

Precis hemkommen från jobbet, känns bra! Nu ska jag snart traska iväg i slaskvädret och möta upp Josse och Joce för att handla käk!

Fick en semla på jobbet idag, mums! Den var från Berghems bageri, väldigt god! Gegging med mycket grädde, lite konstig "mandelmassa" kanske. Den satt bra i min mage hursomhelst:)

Sen prövade jag även en ny köpes kladdkaka. Det finns godare sorter än Ekströms, det var för lite chokladsmak tycker jag. Sen så var hela kakan ganska samma konsistens, jag gillar då den har en knaprigare yta och lite segare kanter, denhär hade som en jämn konstistens igenom hela. Sen saknade jag grädden till också..

Hemmagjord kladdkaka är det bäste, med grädde!



Ser framemot dagen

 

Sitter och äter frukost och dricker te ur denna fina I love you mugg. Haha perfekt om man känner sig oälskad någon dag. Men det gör jag verkligen inte idag! Ska snart iväg och jobba på Coop, känns inte det minsta jobbigt faktiskt! Älskar alla jag jobbar med, alla kunder (eller ja många av dem) och allt det andra, ja det överlever man! Efter jobbet blir det middag med Josefine och Joakim, kurrar redan i magen. Sen film kanske?

 

Har ni tråkig så kom förbi mig på jobbet idag och säg hej!:)

Och komihåg att äta många semlor, för det är ju faktiskt fettisdag!!


Går & lägger mig med älsklingen



Spikmattan används för smärtlindring, avslappning, sömnproblem, träningsvärk mm. Spikmattan kan lindra rygg- och nackproblem, stelhet, stressrelaterade symtom, kronisk värk, frusen skuldra, huvudvärk, fibromyalgi mm.


Hittade mycke intressant fakta om användning, verkan osv om spikmattan HÄR

Jag älskar smikmattan! Första gången jag testade tyckte jag det var lite obehagligt, men det berodde väl på att det var en helt ny känsla. Ryggen blir helt varm vilket är det sköna! För mig funkar det bra att ligga på den då jag har huvudvärk eller ont i ryggen. Det svider lite både när man ligger på den och efteråt men det vänjer man sig snabbt vid. Vad jag har lärt mig så ska man ligga på den ca 15-20 minuter åt gången, inte mer än en gång om dagen. Så tyvärr får jag inte sova på den.. Attans..

Det blir vad man gör det till

Vill man ha kul när man går på Biltema så ser man till att ha det!



Livet blir alltid vad man gör det till, går du in med en dålig inställning så blir det dåligt. Jag försöker alltid se till att ha rätt inställning till saker! Lärde mig det då jag jobbade på Online (att prata i telefon med personer som inte direkt älskar dig då du ringer mitt i middagen blev så mycket lättare då) Tänkt positivt!

Jag och Josefine hade iallafall rätt kul på Biltema i fredags! Kände oss som så hemma där.


Smörgåstårta

Dagens middag: Smörgåstårta (Nyhlens & hugossons)

 

 

Den dolde såååååå mycket gott! Den ser lite halvtorr ut men insidan var gudomlig. Det var massa gottigott i den som cremefraiche, majonäs och nån skaldjursgegga blandat med grovt rivna morötter som gav en god konsitens!

99kr på Ica Maxi!

 

Jag skulle lätt kunna äta smörgåstårta 7 av 7 dagar i veckan.

 

 


Guld för håret

 

Har precis duschat efter en lång dag med jobb på Coop 7-15 sen har jag varit med tjejen jag är kontaktperson åt resten av dagen. Vi käkade smörgåstårta och for sedan och tränade bort den på Iksu Spa ;D

 

Måste tipsa om balsamet på bilden! Har använt det nu några veckor och märker faktiskt stor skillnad, vilket jag nästan aldrig gjort med ett nytt balsam. Jag har fått mycket mindre problem med tovor i underhåret i nacken. Märket är LANZA och jag tror man kan köpa balsamet på nästan alla frisörsalonger. Just dethär balsamet är för långt hår och luktar Kokos! (luktar extremt gott alltså!) Ett tips är att låta balsamet verka 3-4 minuter då man ex smörjer in kroppen för att det verkligen ska hinna suga in i hårstråna! Jag tycker håret kan göra mycket hur man känner sig, har man fräscht hår så känns oftast hela kroppen fräsch. Ta hand om ditt hår!


Uppfostran

Frihet

 

Började tänka på ett av våra samtalsämnen i fredags. Vi pratade om regler, barnuppfostring, vad som är bra och dåligt. Jag själv har alltid haft all frihet, pappa har aldrig satt några regler på tider, vart jag ska vara eller göra. Jag har gjort många misstag och varit med om mycket som jag sedan har varit tvungen att lösa. Man lär sig av sina misstag. Pappa har istället för att hålla mig till hårda regler stöttat mig till 100% då jag behövt det. Om man aldrig får göra någonting som är en utmaning, någonting som kan vara farligt då lär man sig ju aldrig hur man ska handskas med det om det händer igen. Har man en gång varit med om någonting så har man ju en erfarenhet om det nästa gång. Att få ha den friheten jag har haft har gjort att jag kännt mig stark, man känner mer ansvar då man vet att någon litar på att man sköter sig. Har man för mycket regler visar det på att man inte får förtroendet till att man ska klara av saker.. vilket gör en svag. Alla mina 5 syskon har blivit behandlad på samma vis och vi alla lever och har det bra. Jag kan inte komma på en enda grej som är dåligt med att jag fått leva som jag levt. Kommer tacka min pappa en två tre gånger för att han är den han är och för att han alltid ställt upp för oss, alltid. Kommer hela mitt liv ha användning av mina erfarenheter, jag kommer alltid ta med mig allt bra och dåligt jag varit om för att göra saker bättre. Det är lätt att säga, men jag vill att mina barn i framtiden ska få ha samma frihet som jag. Finns inga ord för hur bra pappa är!


We owned the night



Har precis sett filmen We owned the night (crime, drama, thriller) från 2007 som handlar om en krogägare som lever med kriminalitet och droger. Hans pappa och bror jobbar som poliser vilket leder till en del problem. Jag tycker filmen var jättebra, spännande och sorglig med två ord. Ger den 7 av 10! Helt klart sevärd:)

En omelett

Gott, nyttigt, mättande!

 

 

Ägg, tomat, sparris, vitlök, färsk persilja, svartpeppar och salt

 

Att göra omelett är superenkelt och det går att använda nästan precis vilka ingredienser som helst bara man utgår ifrån ägg! Jag blandade först ägg, vitlök, persilja och kryddorna sen la jag på tomaterna och sparrisen då jag hällt ägget i stekpannan. Sen steker man tills ägget hårdnat och då vänder man snabbt omeletten och låter den få lite färg på andra sidan också. Sen är det bara att vika omeletten på mitten, lägga upp på en tallrik och äta!:)


Bra start på dagen



Har precis kommit hemhem och käkat en braka frukost! Jordgubb/smultron yoghurten är jättegod, den är både syrlig och söt. Gillar Norrmejeriets yoghurtar för de är så krämiga, inte  blaskiga som många andra sorter är.

Sen blev det favoritpålägget på mackan, leverpastej och smörgåsgurka! Hade en kvist persilja på också, persilja innehåller jättemycket järn som är jättebra för oss tjejer/kvinnor!

Igår hade jag fullt upp hela dagen, jag, Josefine och Jocke prickade av alla stadsdelar i Umeå. Vi var bla på Mediamarkt där jag skulle klaga på att min kamera inte fungerade som den skulle. De kunde hitta vad som var felet så jag fick gå och hämta en sprillans ny kamera i hyllan. Lika bra var väl de. Valde en annan kamera i samma prisklass istället för att ta en likadan då jag var rädd att den skulle stula som den andra. Sen blev det ganska mycket tjafs med betalningen osv, snåla jävlar dom där! Tur jag hade Jocke med mig som kunde dedär med att argumenta. Lång historia.. men blev inte så taggad på att handla där fler gånger! Dom glömde tillochmed stoppa i kameran i lådan och det märkte inte jag förens vi var i bilen påväg därifrån, snopen hade man blivit om man kom hem utan.

Nu har jag iaf en fungerande kamera som man kan ta vanliga bilder med. Blev en Olympus T-100, duger hur bra som helst för mig! :)

Tjejmiddag

 

 

Uppvaknad efter en fartfylld fredaggskväll på Corona. Först åt vi finmiddag (mat man sitter och drömmer om nu) Fläskfile, potatisklyftor, sallad med bla avokado, fetaost, gurka, tomat, hot beasås och sparris! Extremt gott. Till efterätt blev det blåbärspajen jag gjorde igår, den var god men jag hade lyckats blanda potatismospulver med mjölken istället för vanliljsåspulver!! Jag skämms.. men det gick faktiskt äta ändå, tänk smaken av kall potatismos med mjölk och vaniljsocker smak. ;D

 

 


Go for Zebra and blue

 

Kör på zebra idag, har sytt linnet själv för länge sen men bara använt det en gång av någon anledning. Så kände de var dags idag! Matchar med blå/svart ögonskugga också, lite kuligare sådär:) Snart är Josefine så snygg hon kan bli och då blir det att fara vidare till Haga!


Bjuder på en klockren fredagsbild!


Nu ska det minsann sys!

Ahapp, haaha då har man blivit bloggrapead av självaste Josefine också, går aldrig lämna det busfröet utan uppsikt..

Har som sagt varit på stan idag med Josefine och köpt massa nya tyger och druckit 1 och 2 koppar kaffe i solen:) Köpte ett rött och ett silvrigt tyg som jag ska sy två till regnjackor av i samma modell som den jag gjorde till modevisningen, fastnade som för den modellen! Sen hittade jag ett blått chiffongtyg som jag ska sy en skjorta i, alltid velat ha en sån! Sen blev det ett mindre roligt köp som fodertyg till balklänningen, inget tyg som kommer synas men ändå ett måste att ha. Ska lägga upp en bild sen så ni får se!

Nu blir det att fräscha upp sig inför kvällens bravader, allas humör är på topp och solen lyser med sin närvaro! Ikväll kommer bli en bra kväll, na na naaa

GÄSTBLOGGARN

Hejsan svejsan alla Linneas miljoner läsare!

Linnea hoppade precis in i duschen så jag passar på att smygblogga lite här. Vi har precis kommit in från en liten tripp på stan i det fina vädret :) Linnea köpte massa tyger som hon ska sy fina kläder av, blev chockad över hur billigt det var också! Sen så strosade vi mest runt och drack kaffe. Det kändes skönt att kunna sitta på apberget och dricka kaffe utan att frysa arslet av sig!

Ikväll ska vi på trevligheter på corona men innan det så blir det tjejmiddag med Nadja och Mikaela :) Känner att jag fick lite kaffekropp nu också.. nedrans. Ni som inte fattar vad jag menar orkar jag inte förklara för.

Nu ska jag se på Opra på tv:n, Linneas favorit program. Prutt på er!



Här har ni en fin bild på mig med mina färglinser :) Som ni ser så hade jag tappat ena när kortet togs :P:P hehe ops!

Blåbärspaj!

Har precis snott ihop en blåbärspaj som jag ska bjuda tjejerna på imorgon:)


Jag brukar aldrig riktigt följa ett recept till punkt och pricka utan kör lite på känn. Men jag utgår från:
3 dl mjöl (jag använde, ca 1dl grahamsmjöl, 1dl havregryn & 1dl vetemjöl, blir mer smak på pajen då), 125g smör (godast med riktigt smör istället för margarin), 1dl socker, 0,5tsk bakpulver och 2msk vatten.

Man rör noga ihop alla ingredienser och låter sen pajdegen vila i frysen 5min.

Sen knådar man ut pajdegen i botten av en form, blandar ca 4dl frysta blåbär med 1-2msk potatismjöl (potatismjölet får vätskan i blåbären att binda sig vilket gör pajen mer fast), sen häller man över blåbären över pajdegen och gräddar den mitt i ugnen 20min på 175grader.

Svårare än så blir det inte!:)


Inget jag rekommenderar tjejer

Övervägde att inte fara och träna ikväll, har pannkakskoma.. Kommer säkert ångra mig då det är försent men men..! Tränar dubbelt så hårt nästa gång istället ;D Pannkakan vi åt var ett litet expriment, vi hade kesella (kvarg) i kylen som hade gått ut i datum så vi slängde i det i pannkakan med lite vaniljsocker också och det blev faktiskt väldigt gott! Som en lite svag söt/syrlig smak.

Har varit på halvdåligt humör idag vilket jag skyller på att jag tog 2st p-piller imorse vilket gjorde mig fullproppad med hormoner. Såg att jag för första gången hade glömt att ta ett igår och då kändes det bättre att ta 2st idag istället för att hoppa över ett.. Inget jag rekommenderar tjejer, tror inte det blir bättre på nåt vis. Tänker bara på Alex som tog 5st på samma dag, hon måste ju ha blivit ett monster!! Men gjort är gjort, nu är humöret nästan på topp igen:)

Drömmer tillbaka på en bild från i sommras, den dagen var jag nytatuerad, det var typ 30 grader varmt och jag, Josefine, Mickan, Jon, Tobbe och Robin grillade och var allmänt taggad på livet!




Ideskisser

 

Dethär är vad jag gjort idag, målat! Allt vi sydde till modevisningen ska vi göra ideskisser, detaljskisser, mönsterkonstruktion och beskrivning till, för att sedan sammanställa det i en portfolio som vi i framtiden ska kunna söka jobb med. Tanken med ideskisserna är inte att man i detalj ska se hur plagget ser ut utan få en känsla av plagget. Man ska ex få fram vilket tyg det är sytt i, vilken stil det är, vad plagget ska användas till osv. Det roliga med att göra ideskisser är att man kan plocka bort så mycket, som armar, ben eller delar av kläderna men ändå få en helhetskänsla i det!

 

Efter 3 koppar kaffe så ska jag nu få lite städning gjort, känner mig som en duracellkanin! ;D


Taggad på helg!

Ungefär såhär mycket längtar jag till helgen!

 

Efter en lång vecka, som egentligen kännts ganska kort så ska det bli skönt med helg, dessutom ett efterlängtat lov! Imorgon blir det tjejmiddag följt av utgång på Corona, 100 dagar kvar till studenten!!! Ser ljuset i tunneln! Lördan är inte planerad så tar dagen som den kommer, kommer bli en bra helg känner jag:) Hoppas på bra väder iallafall, vilket det lutar åt än så länge. Nu ska jag göra bort näst sista skoldagen för veckan, ska rita och måla nästa hela dagen så tror jag överlever!


Nytt - Smaksatt vispgrädde

 

Fick idag reda på att Arla har kommit ut med en ny sorts grädde, vispgrädde smaksatt med choklad eller jordbubb.

 

Jag är en gräddfantast, älskar grädde till det mesta! Gräddtårta, grädde till pannkaka, grädde och banan, grädde på kakor, (hårdbröd med grädde, kavjar och hjortronsylt), grädde till allt!

 

Måste absolut testa denhär grädden, kan tänka mig att den passar bra till efterrätter som ex tårtor, marängswiss osv :) Yummiiie


För hår och intim!

 

Känner en tjej som säljer produkter för Oriflame så fick bli testkanin för några av de produkterna! Flaskan till vänster är en intimtvätt med lugnande mjölksyra som alla bör tvätta sig med. Hon har använt den länge och rekommenderade den så jag köpte flaskan som bara kostade 49kr. Flaskan till höger är en spray som ska reparera slitet och skadat hår. Man sprayar på den på kvällen och kammar eller sköjer ur den på morgonen. Har inte hunnit testa den ännu men ska använda den några gånger och se hur den funkar!

 

Under alla mina tidigare tonårsår som blondin blev mitt hår väldigt slitet. Men efter att jag färgade håret brunt, började tvätta det så sällan jag kan (ca 2 gånger veckan), använder plattång så lite som möjligt och aldrig hårfön så har håret blivit helt annorlunda! Jag tänker också på att använda hårsnodd med "metallbitar" på så sällan det går då det nöter på håret. Och efter att Josefine sa att hon hört att det är bra att sova med fläta så har jag börjat med det också.. jag är ju en sån som går på det mesta :P Men det känns då som att det är mindre ruffsigt på mornarna!


Ungefär såhär taggad var jag imorse..

 

 

Bak bak och återigen mera bak..

I kursen Ung företagsverksamhet (UF) i skolan så valde jag och några tjejer till att lära oss att baka och sälja tunnbröd. Är lättare än det kan låta faktiskt! Roligt att kunna, men nu har vi bakat ett antal gånger och börjar bli lite småless.. det som håller peppen uppe är ju att vi kan äta hur mycket vi vill av det bröd vi "misslyckas" med ;D Kan inte direkt säga att man är hungrig efter denna dag!

Dessutom så bakar vi av det absolut godaste receptet med massa grädde, fil, mjölk, smör, sirap, brödkryddor sen mjöler, salt och jäst!

 

Känner mig överkörd av en traktor efter denna dag, så nu blir det att göra nåt vettigt som att lägga sig i soffan:)


Våren är här?

Har hunnit träna, prata med syster i Norge i 30min och duscha denna kväll!
Är så otroligt glad att jag har min storasyster, en person man älskar lika mycket oavsätt hur dum, dryg och jävlig hon kan vara ibland! Som de ska vara.. Men som sagt, kan inte tänka mig att det finns en bättre syster.


 

Bild från idag, asfalt under fötterna = wihoo!

 

Det har varit sol hela dagen och termometern stod på 24 grader utan för fönstert idag! 24 grader!! Blev otroligt sugen på att hoppa ut i solen med bikini och steka i solvärmen, men avstod.. Sånna här dagar ger en glädje iaf, alltid kul att se lite sol efter all snö som kommit i vinter!


Fina tyger, mycke inspiration, beslutsångest & lite tid..

Kikade förbi Ohlssonstyger idag och hittade jätte mycket fina tyger! Det är alldeles fööööör mycket jag vill sy! Det fanns flera pälstyger för 99kr/m och 40% rabatt på det, hur billigt är inte de! Kunde inte bestämma mig vilken av pälstygerna jag skulle välja men när jag bestämt mig så ska jag köpa tyg och sy en jacka i troligtvis samma mönster som regnjackan, gillar modellen på den!

Sen så tar jag ju studenten snart..!! ( :D ) och vill sy en klänning till det också, har funderat ut hur jag vill att den ska se ut men kan inte bestämma vilket tyg jag ska sy den i heller.. Ingenting ovanligt att jag har beslutsångest..

Och till sist så hittade jag massa vindpoplin i olika färger (regnjacketyg) som jag vill sy fler regnjackor i. Fanns massa snygga färger som röd, silver, mörkblå, brun osv.. Jag har så mycket inspiration men gäller bara att få tid (göra sig tid..) till att sy!

Nu iväg på funktionsträning, taggad!!

RSS 2.0