Ät dig snygg

Tycker verkligen sånthär är intressant! Självklart måste man ju äta bra mat regelbundet för resultat, som bättre hy/hår/naglar, vilket kan vara svårt. Men bara att ha det i baktanke när man väljer vad man äter är ju bra!

 

Valnötter – omega 3 och vitamin E ger lenare hud, finare hår och klarare ögon.

 

Mörk choklad – choklad är späckat med flavonoider, en antioxidant som hjälper till att skydda huden mot solskador och öka blodcirkulationen i vävnaderna vilket ger huden näring och lyster. Men välj choklad som har en kakaohalt på minst  70 %, det ger en högre dos antioxidanter.

 

Spenat – massor av kraftfulla vitaminer och antioxidanter som slåss mot inflammationer och yttre påfrestningar som sol, vind och avgaser. Här finns också en antioxidant som kallas lutein, som håller ögonen friska. Spenat innehåller dessutom vitamin A (beta­karoten) som bevisligen har goda effekter på hudens cellstruktur.

 

Granatäpple och blåbär – här flödar det över av nyttiga antocyaniner, en grupp färgämnen som ger röda, orange, violetta och blå färger. Antocyaninerna är antioxidanter som skyddar mot fria radikaler, som orsakar cellskador och försämrar immunförsvaret. Just antocyaniner tros vara bra mot fina linjer och torr hud. De är fulla av vitamin C som ökar produktionen av kollagen, ett ämne som håller huden fin och ben, muskler och leder starka och friska.

 

Yoghurt – ett glas yoghurt ger dig massor med kalcium som i sin tur fixar starka naglar och tänder. Här finns också en smula zink som lugnar hudinflammationer, rosacea och skyndar på cellförnyelsen.

 

Tomater – tomater innehåller lycopene, en stark antioxidant som skyddar huden mot skador orsakade av solen och andra yttre påfrestningar.

 

Sötpotatis och morötter – fyllda med betakaroten som i kroppen omvandlas till utslätande retinol som skyddar mot solskador och vissa typer av hudcancer.

 

Grönt te – antioxidanter som kallas katechiner och som tros skydda mot vissa typer av hudcancer och lindra solsveda.

 

Soja -isoflavonerna i soja kan lindra inflammation, öka kollagenbildningen och göra huden slätare och jämnare. Den har också visat sig ha andra positiva hälsoeffekter och hos vissa lindrar soja klimaterie­besvär.

 

Kiwi - med bara en enda liten kiwi får du i dig nästan hela din dagliga dos av vitamin C.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0